Thuis en stijl

We leven met smaak: hoe meubelen rangschikken in een eenkamerwoning (57 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Een bekwame regeling van meubilair in een eenkamer appartement geeft u de mogelijkheid om een ​​gezellige en stijlvolle leefruimte te creëren. Het is noodzakelijk om creativiteit en analytisch denken te gebruiken om de leefruimte rationeel te gebruiken en het comfort van het huishouden te waarborgen. Verwaarloos de visuele accenten niet. Ze zullen helpen om met succes te plaatsen in een enkele ruimte en de woonkamer, slaapkamer en de kinderkamer, en zelfs het kantoor.


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-2


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-3

Hoe meubilair in een eenkamerappartement te rangschikken

Huisvesting wordt geassocieerd met een gevoel van gezelligheid en comfort. Zo'n sfeer is goed mogelijk om te creëren in een gewone odnushku, ongeacht de grootte. Bij de inrichting van de gebouwen, is het noodzakelijk om niet te focussen op de elementen van het decor, maar op de organisatie, zodat elk ding precies is waar het geschikt is om het te exploiteren. Kies meubels voor een eenkamerappartement, rekening houdend met de eigenaardigheden van de woonruimte. En vergeet niet, de situatie thuis moet voldoen aan de basisvereisten van het huishouden, het is hier niet gepast om met name naar de mening van buitenstaanders te kijken.

Interieurontwerpers twijfelen aan de rationaliteit van het kopen van ouderwetse meubels voor een appartement met één kamer, als het in de nabije toekomst gerepareerd gaat worden. Hoe indrukwekkend de nieuwe gevels ook zijn in de glanzende catalogus, ze lopen het risico hun uiterlijk te verliezen tegen de achtergrond van saaie muren.


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-4


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-5


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-6


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-9


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-10


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-11

De kamer in het huis van Chroesjtsjov's constructie onderscheidt zich door een laag plafond, wat erg nadelig is voor de efficiëntie van de organisatie van de ruimte. Daarnaast is hier de keuken klein van formaat, de badkamer is gecombineerd, de indeling van de behuizing laat te wensen over. Tegelijkertijd stelt de aanwezigheid van een ruime kamer u in staat om met succes gedurfde ideeën te implementeren voor het regelen van de ruimte. Met de juiste plaatsing van meubels in een kamer kan Chroesjtsjov meerdere functionele ruimtes in dezelfde ruimte organiseren:

 • Het gebied bij de ingang van de kamer is gemaakt in de vorm van een kabinet in de woonkamer. Het is raadzaam om kleine gestoffeerde meubels, compacte apparaten zoals flat-panel tv's, platte boekenplanken en accessoires, een transformatietafel te gebruiken;
 • De uiterste hoek van de kamer is geschikt voor het inrichten van de slaapkamer, deze kan worden gescheiden met een prachtig scherm, een schuifwand, gordijnen;
 • Als je een kinderruimte moet ontwerpen in een Chroesjtsjov met één kamer, een toegewezen gebied met voldoende natuurlijk licht. Het risico van tocht moet worden geëlimineerd door een kinderdagverblijf in de buurt van het raam te organiseren om een ​​compact meubilaircomplex te installeren met een comfortabele slaapplaats, een speel- / werkruimte.

Om de bruikbare ruimte uit te breiden, neemt u de muur vast bij de venstereenheid. Zijvlakken moeten worden uitgerust met racks tot aan het plafond. De schappen van open type of met doorschijnende deuren zijn hier geschikt. Maak een bureaublad met een smalle paal, laden, planken van de vensterbank. Met een creatieve benadering van het ontwerp van het gebied bij het raam, kunt u hier een functioneel werkplatform creëren met het originele opslagsysteem.


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-13


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-14


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-15


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-16


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-17

Opties voor het regelen van meubels in een studio

Studio-appartementen tot voor kort waren alleen populair in een Boheemse omgeving. De ongebruikelijke lay-out zonder interne partities kwam niet overeen met de ideeën van gewone burgers over een comfortabel huis. Niettemin waardeerden vooruitstrevende jonge mensen en ouderen met een geavanceerd inzicht snel de voordelen van ruime studio-appartementen. Deze categorie woningen is nu een van de meest gewilde en is populair bij fans van originele interieurs.

Met de hulp van de indeling van de ruimte in functionele gebieden in een studio-appartement, is het eenvoudig om de gastenruimte uit te rusten met de juiste attributen en een eigen slaapgedeelte. Voor dit doel worden verschillende methoden van interieurontwerp gebruikt:

 • bekwame plaatsing van meubilair in de toegewezen ruimte;
 • zonering met wand-, vloer- en plafonddecoratie;
 • het gebruik van mobiele scheidingswanden - relevante schermen, gordijnen, schuifwanden, scheidingswanden op rails;
 • constructie van stationaire beschermende constructies van gipsplaat, doorschijnende vellen gehard glas, wandpanelen.

Als een studio-appartement wordt ontwikkeld als huisvesting voor jongeren, wordt het ontwerp ondersteund door een trendy minimalistische stijl. Het recreatiegebied is ingericht met een bank en een televisie, een salontafel en verschillende Ottomanen. Gezien de opties voor een slaapkamer, is het het beste om te kiezen voor een model met een handig opbergsysteem aan de basis en het hoofdeinde. Dit elimineert eenvoudig het probleem van ruimtegebrek en vermindert het risico van onoverzichtelijkheid van de kamer.


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-18


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-19


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-20


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-22


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-23


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-24


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-25


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-26

Hoe het meubilair in een eenkamerappartement te regelen

Gebruik originele ontwerpideeën als u bedenkt hoe meubels in één stuk moeten worden gerangschikt. Doorsnedeontwerp, misschien de beste oplossing voor woningen met een compact formaat. Modulaire systemen kosten minder dan op maat gemaakte meubels. Tegelijkertijd kunnen ze harmonieus in het interieur passen, ongeacht de afmetingen van de woning, het is alleen nodig om het ontwerp van de secties op de juiste manier uit te rusten met de vereiste afmetingen en functionaliteit. Kies modules op een manier die de ruimte van het appartement effectief gebruikt zonder het te vervuilen.

Een zeer interessante variant van de inrichting van meubels in een eenkamerwoning met een kind is het gebruik van het volledige oppervlak van de muur met een raam. Het herbergt een kledingkast met mezzanines tot aan het plafond, vloerdelen met laden en planken, een ladekast onder een brede vensterbank. De bovenste laag is versierd met open modules, hier kunt u uw eigen bibliotheek uitrusten, een verzameling souvenirs maken. Installeer kindermeubilair bij het raam en maak een functioneel ontwerp van geprefabriceerde modules. Geleidelijk aan is het mogelijk om het complex aan te vullen met nieuwe secties, afhankelijk van de behoeften van de jongere kinderen.


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-27


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-28


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-29

Inwoners van compacte appartementen voelen met name acuut ruimtegebrek en geven er de voorkeur aan om het minimale aantal meubels te gebruiken om zoveel mogelijk vrije ruimte achter te laten. Interieurstylisten worden geadviseerd om aandacht te besteden aan transformatoren. Deze ontwerpen zijn multifunctioneel, nemen niet veel ruimte in beslag, ze zijn zeer gunstig in gebruik bij het plaatsen van kleine appartementen.

De meest populaire modellen van transformatoren:

 • Tables. Grote belangstelling wordt veroorzaakt door modellen met een opklapbaar tafelblad, tafels, kasten, vouwconfiguraties, monsters met een glijdend oppervlak;
 • Banken. Het model is getransformeerd in een slaapplaats, heeft compartimenten voor het opbergen van accessoires;
 • Bed-in kledingkast. Op een onnodig moment wordt de structuur rechtop in de wand teruggetrokken;
 • Schuifgarderobe. Binnen in de structuur kunt u een schuifblad, uitrolbare sokkels, een strijkplank op een speciale houder en andere functionele apparaten installeren.

Met transformatiemodellen kunt u een georganiseerde structuur maken voor de opslag van huishoudelijke artikelen en waardevolle ruimte besparen.


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-31


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-32


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-33


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-34


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto.jpeg">

Hoe het interieur te organiseren

Allereerst, evalueer het type kamer en prioriteer de keuze van interieurcomposities. Het is het beste om schetsen op papier te maken of een voorlopig ontwerpproject te maken met behulp van een computerprogramma. Om de gewenste combinatie te selecteren, gebruikt u het groepsmodel van meubelplaatsing:

 • in de gemeenschappelijke ruimte zijn er functionele gebieden: een slaapplaats, een eethoek, een kinderhoek, een ontspanningsruimte, een werkruimte, enz.;
 • bepaal het midden van elke functionele zone: een bed in de slaapkamer, een eettafel in de eetkamer, een bank in de woonkamer;
 • dan wordt elk van de centrale objecten voltooid met de bijbehorende groep objecten. Het bed wordt bijvoorbeeld aangevuld met een ladekast of een kast waarin accessoires voor een comfortabele slaap en rust worden opgeslagen. De eettafel is uitgerust met stoelen, tv is geïnstalleerd in de buurt van de bank, een salontafel is geïnstalleerd.

Dat wil zeggen, extra elementen bevinden zich rond het midden van elk functioneel gebied. Een universeel principe werkt hier: hoe groter het object, hoe dichter bij het centrale object. Een ladekast bevindt zich bijvoorbeeld in de buurt van de slaapstructuur en kleine stoelen met een salontafel - een beetje verder van het centrum.


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-35


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-36


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-37


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-40


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-41


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-42

Veel voorkomende fouten bij het ontwerpen van meubels voor een eenkamerappartement

Zonder de principes te kennen van het organiseren van ruimte in een kleine woonruimte, is het onmogelijk om een ​​gezellig en comfortabel interieur te creëren in een eenkamerwoning. Hier zijn de veelgemaakte fouten die zijn gemaakt bij het inrichten van odnushki en de juiste oplossing voor het probleem.

Binnen, in de vorm van een langwerpige rechthoek, worden meubels langs een lange muur geplaatst. Dit geeft het effect van een smalle gang. Ontwerpers bieden aan om de grootte van de ruimte naar de vorm van een vierkant te brengen, omdat in deze vorm de visuele perceptie van ruimte aanzienlijk wordt verbeterd. Bovendien is het gemakkelijker om aan het interieurontwerp te werken in de vorm van een gewoon vierkant en spectaculaire composities te creëren.


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-44


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-45


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-46

Gooi de massieve meubelontwerpen weg. Plaats op een smalle muur ruime kledingkasten met mezzanines tot aan het plafond. Wat zijn de voordelen:

 • de kamer wordt meer vierkant dan oorspronkelijk het geval was;
 • er is een ruim opbergsysteem bij de hand, waar voor elk ding een plaats is;
 • meubilair is niet opvallend, creëert geen gevoel van rommelig het gebied.

Onvoorwaardelijke plus kasten - de aanwezigheid van mezzanines, waarin het handig is om seizoensartikelen op te slaan.

In de inrichting van een-kamer appartement gebouwd Chroesjtsjov geen meubels gebruiken in donkere kleuren. Dit wordt negatief weerspiegeld in de perceptie van ruimte, omdat in Chroesjtsjov het plafond meestal laag is. Dit, gecombineerd met een grote hoeveelheid donker oppervlak, is deprimerend.

Het is noodzakelijk om alle mogelijke manieren te gebruiken om de ruimte uit te breiden. Hier zijn relevante lichtkleuren in meubels en decoratie, reflecterende oppervlakken, extra verlichting. Om het interieur luchtig en aangenaam te maken voor waarneming, gebruikt u het meubilair in lichte tinten van beige, witte, melkachtige, lichtblauwe kleuren.


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-47


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-48


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-49


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-50


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-51

De reden voor de meerderheid van mislukkingen in de onafhankelijke opstelling van meubels in een ruimte met beperkte ruimte is impulsieve beslissingen, gedachteloze stappen en handelen naar aanleiding van emoties die nieuwwetende eigenaren van odnushek zondigen.

Bestudeer foto's van interieurs met vergelijkbare afmetingen van het gebied, plan uw acties op de organisatie van de ruimte, houd u nauw betrokken bij het ontwerpproject met behulp van computerprogramma's.

Succesvolle manieren om een ​​compacte ruimte in te richten vragen om een ​​doordachte aanpak: probeer zelfs in de beginfasen een lijst met multifunctionele items te maken, zonder welke je het gewoon niet kunt doen.

Tot slot, om de leefruimte lichter te laten lijken, niet deprimerend, breng alle "gewelven" over naar de hal, de mezzanine in de keuken - laat de hoofdzone vrij worden voor de penetratie van licht en lucht.


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-52


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-53


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-54


zhivem-so-vkusom-kak-rasstavit-mebel-v-odnokomnatnoj-kvartire-57-foto-55

Pin
Send
Share
Send
Send