Thuis en stijl

Grintpaden: voordelen, nadelen en ontwerpmogelijkheden (26 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De paden in de tuin zijn nodig om een ​​gezellig ontwerp van de achtertuin te creëren. Er zijn veel manieren om een ​​tuinpad te maken. De eenvoudigste en meest populaire is het gebruik van grind. Dit is de meest betaalbare, moderne en toch stijlvolle oplossing voor een tuinperceel. Het kan zowel worden gebruikt voor de hoofdrails voor de ingang van het vervoer, als voor decoratieve paden, die hoofdzakelijk als decoratieve elementen worden gebruikt. Tuinpaden van grind hebben bepaalde voor- en nadelen en hun creatie is ver van alle persoonlijke plots toegestaan.


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-2

In welke gebieden het beter is om geen grind te gebruiken voor tracks

Grint voor tracks in het land kan op vrijwel elke site worden gebruikt. Er zijn echter plaatsen waar het gebruik ervan onpraktisch of niet effectief is. Deze omvatten:

 • Gebieden die praktisch niet zijn ingeschakeld. Meer grindpaden dan andere hebben regelmatige en hoogwaardige zorg nodig. En het gaat niet eens over de paden zelf, maar over het land om hen heen, daarom is het niet effectief om dit materiaal te gebruiken in gebieden die praktisch niet worden beoefend. Buiten de loopbrug worden verwaarloosd land, gras, bladeren en afval. Na verloop van tijd zal het allemaal op de baan zijn en het zal veranderen in een gewoon pad, waarop kleine steentjes worden gesprenkeld.
 • De aanwezigheid van moedervlekken. Kleine ondergrondse bewoners zullen zeer snel de goed verzorgde verschijning van grindpaden vernietigen.
 • De aanwezigheid van bomen. Het is moeilijk om gevallen bladeren van kiezels te verwijderen. De tuinstofzuiger kan het probleem oplossen, maar niet elke eigenaar van de datakabel heeft het.
 • Kleine kinderen. Kinderen zijn dol op blootsvoets lopen in de tuin, en lopen op blote voeten is pijnlijk genoeg om blootsvoets te lopen.

Als er geen contra-indicaties voor het gebruik van grind zijn, blijft het alleen om het type materiaal en een van de ontwerpopties voor de paden in de tuin te kiezen.

Dit type baan heeft een aantal belangrijke voordelen. Deze omvatten:

 • Redelijke prijs. Een pad gemaakt van grind met uw eigen handen zal veel goedkoper zijn dan andere soorten decoratieve ontwerpen.
 • Brede kijk op fantasie. Voor het oorspronkelijke ontwerp van de tracks kunt u grijs en gekleurd grind gebruiken, tussen fragmenten van een tuin, als decoratie van een bloembed of tussen aanplant.
 • Duurzaamheid. Ze worden niet weggespoeld door regen en zijn zeer comfortabel, zelfs in natte periodes. Bij regelmatig verwijderen van onkruid en puin, zullen ze heel lang meegaan.
 • De eenvoud van het apparaat. Het maken van onverharde paden in het land met hun eigen handen is uiterst eenvoudig, zelfs zonder speciale kennis en vaardigheden.


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-5


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-6

Ondanks de duidelijke voordelen van het gebruik van grind voor het aanbrengen van sporen, heeft dit materiaal ook verschillende nadelen waarmee rekening moet worden gehouden bij het gebruik ervan. Deze omvatten:

 1. De uniformiteit van textuur en een kleine selectie kleuren.
 2. Vereist regelmatige verwerking van de wegbasis voor onkruidbescherming.
 3. Het gemak van uitvoering, waardoor het niet in de moderne buitenkant past.

De meeste nadelen zijn niet overtuigend, dus de grindpaden zijn erg populair.

Er zijn verschillende soorten materiaal die kunnen worden gebruikt om paden en andere elementen van de tuin te ontwerpen. Meest gebruikt:

 • Granietpuin. Het is gemaakt in industriële omstandigheden. Verschilt in sterkte en een scherpe vorm. Hierdoor kan het op de zool blijven. Het heeft een uniforme grijze kleur.
 • Riviersteen. Kleine kiezels rond vorm. De maat is groter dan klassiek grind, dus het moet in een dunne laag worden gebruikt.
 • Grind. Het heeft een afgeronde vorm en een ongebruikelijke kleur. Lopen op dit materiaal is erg handig. Meestal gebruikt in een mengsel met fijn grind.
 • Verpletterde leisteen. Beschikt over de meest aantrekkelijke decoratieve kwaliteiten. Creëert ongebruikelijke schitteringen. Kan worden gemengd met fijn grind.

Nadat je het optimale type materiaal hebt gekozen, kun je het ontwerp van het nummer naar wens aanpassen.

De apparaatsporen van grind zijn vrij eenvoudig. Het is genoeg om de nodige gereedschappen en materialen bij je te hebben, en om een ​​schets te maken van het toekomstige landschapsontwerp. Technologie, het maken van een pad van grind, bestaat uit verschillende basisstappen.

het merken

Voordat u de hoofdwerken start, moet u de contouren van toekomstige sporen tekenen. Voor rechte paden, is het het beste om lage pinnen en touw te gebruiken, die tussen de pinnen gebonden moeten zijn. De afstand tussen de haringen moet gemiddeld 1,5 meter zijn.

De kronkelige paden zijn moeilijker te markeren. Pegs in dit geval is het onpraktisch om te gebruiken. Het is beter om een ​​tuinslang te leggen, die bovendien kan worden omcirkeld met verf, krijt of zand. Het moet niet een te breed pad zijn van dit materiaal. De breedte moet 0,5 - 1,2 m zijn. Bij het markeren moet rekening worden gehouden met de breedte van de rand.


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-11


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-12

Trench voorbereiding

Het is noodzakelijk om de zode te verwijderen uit eerder voorbereide percelen en ook om een ​​greppel te graven waarvan de diepte ongeveer 20 cm moet zijn. Het is het beste om de zijkanten van de aarde te graven met een bajonetspade en de grond te verwijderen met een schop. Het is ook noodzakelijk om grondig te graven, schoon te maken van puin en de bodem van de greppel waterpas te zetten.

Randmontage

Het gebruik van stoepranden bij het maken van een grindpad is verplicht. Anders verspreidt het materiaal zich snel over de hele site. Curbs worden geïnstalleerd tijdens de voorbereiding van de sloot. Dit zal helpen om grind gemakkelijker te maken om te slapen.


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-13


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-14

Voor de vervaardiging kunt u houten palen, stenen, natuurlijk of stoeprand, flessen of een speciale lintrand gebruiken. Het moet ongeveer 5 cm boven de baan zijn.
Materiaal voor de vervaardiging van de stoeprand moet op de oplossing worden bevestigd. U moet eerst een betonnen basis maken of op zijn minst zand en grindbedden. Stenen voor de stoeprand moeten ongeveer even groot zijn en de breedte van de groef voor de stoep moet enkele centimeters groter zijn.

Afhankelijk van de hoogte van de stoeprand, is het noodzakelijk om een ​​substraat van zand en grind te gieten. Dan moet in de groef beton gegoten worden. Laat het bevriezen. Dan zal het alleen nodig zijn om stenen of stenen op de klaar-basis te leggen, daarvoor heeft het cementmortel ingevuld.

Voor het maken van de stoeprand kunt u houten pinnen gebruiken. Ze moeten echter van hoge kwaliteit zijn, één maat en voorbehandeld met anti-insecten- en rotpreparaten. Voor een dergelijke grens is het noodzakelijk om een ​​groef van ongeveer 15 cm diep te graven en er pennen in te graven. Logboeken kunnen dezelfde hoogte hebben en u kunt hoge en lage pegs wisselen.


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-16


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-17

Voorbereiding van grindkussens

Het bed voor decoratief grind kan op verschillende manieren worden geprepareerd:

 • Op de bodem van de geul moeten geotextielen worden geplaatst en dan in slaap vallen met groot puin, dat van tevoren moet worden gemengd met klei. Dit mengsel moet worden gegoten met water en geperst. Om dit te doen, is het het beste om een ​​trilplaat te gebruiken, maar je kunt goed vertrappen. Daarna moet de dikte van het kussen ongeveer 10 cm zijn.
 • Voor de vervaardiging van kussens kunnen worden gebruikt en zand. Het gebruik ervan is beter geschikt voor drainage. In dit geval moet je eerst grote steen breken met een laag van ongeveer 7 cm, dan sluiten met geotextiel, en pas daarna giet je het zand in een laag van 5 cm.
 • De gemakkelijkste manier, die kan worden gebruikt in het geval van een onverharde weg, is om de put in te laten slapen met groot grind, waarna het is bedekt met geofabric.

Ongeacht de methode, wordt het gebruik van polyethyleen als een beschermend membraan niet aanbevolen. Dit leidt tot stilstaand water. Het is noodzakelijk om een ​​materiaal te gebruiken dat goed water doorlaat. Hierdoor zullen de tracks na de regen geen water bevatten, wat hun levensduur verlengt.


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-18


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-19

Kiezel beddengoed

Een dag na het klaarmaken van het kussen, kun je naar het hoofdwerkgebied gaan - het opvullen van grind. De dikte van de laag moet ongeveer 5 cm zijn.Als er verschillende soorten decoratief grind worden gebruikt voor de baan, is het raadzaam om ze van tevoren te mengen, zodat de kleur en textuur uniform zijn. Grind moet goed worden geëgaliseerd en een beetje worden aangedrukt.


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-20


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-21

Het verbruik van grind hangt af van de laag, het type en de grootte. Gemiddeld bedraagt ​​een loopbrug met een breedte van een meter en een lengte van 3 cm 50 kg, 5 cm - 60 en 7 cm - 100 kg. De hoeveelheid materiaal kan variëren afhankelijk van de breuk.


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-22


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-23

De manier om een ​​grindpad goed te maken is dus vrij eenvoudig. Het pad wordt duurzaam, mooi, netjes en past perfect in de buitenkant van bijna elk huis of huisje. Bovendien kost de productie een minimum aan tijd en bij het gebruik van materiaal met verschillende fracties en kleuren krijgt u een ongelooflijk mooi landschapsontwerp.


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-24


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-25


dorozhki-iz-graviya-preimushestva-nedostatki-i-varianti-oformleniya-26-foto-26

Pin
Send
Share
Send
Send