Thuis en stijl

Tegel voor op het toilet: hoe te kiezen en hun eigen handen neerleggen (62 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Tegel voor toilet vereist meestal een zorgvuldige selectie, omdat de verkeerde kleur een kleine ruimte zal maken en zo klein, en de verkeerde materiaalscheuren in een paar jaar. Het is belangrijk om veel kleine dingen te onthouden: alles is van belang, van grootte tot tekening; dat het onmogelijk is om wandtegels op de vloer te leggen en sekstegels op de muur te plakken; dat het leggen van tegels in het toilet een paar dagen duurt.


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-2


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-3


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-4


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-5


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-6

En het allereerste dat u moet onthouden, is dat keramische tegels in het toilet worden geplaatst, die een hele lijst met specifieke voordelen heeft:

 • Biologisch passief. Schimmels en schimmel kleven aan hout en steen, wat heel belangrijk is voor het toilet. In houten panelen kunnen parasieten ook worden ingeschakeld, linoleum kan worden bedekt met schimmel. De tegel wordt zelfs gebruikt in medische instellingen.
 • Veroorzaakt geen allergieën. Hout kan een gevoelig lichaam aantasten, evenals een verscheidenheid aan materialen met kunststof in hun samenstelling. Bij tegels ontstaat zo'n probleem niet.
 • Bestand tegen vocht. Keramische tegels voor het toilet zijn ook een uitstekende oplossing - zelfs als de binnenpijp doorbreekt, gebeurt er niets op de vloer of op de muren.
 • Eenvoudig schoon te maken. Door de toilettegels af te werken, vergeet je de moeilijkheden die bij het verzorgen van hout of natuursteen nodig zijn. Het is voldoende om af en toe met een natte doek af te vegen met een sopje - en alles zal schoon en glanzend zijn zoals op de eerste dag van installatie.
 • Duurzaam en slecht geslepen. Zelfs als je er elke dag op loopt - en de vloertegel voor het toilet is bedoeld om altijd gelopen te worden - verandert het niets aan de eigenschappen, verliest het geen kleur en is het niet izotretsya.
 • Bestand tegen vuur. Als er een roker in de familie is, is betegeling voor het toilet een geweldige oplossing, ook omdat het het vuur compleet ongelooflijk zal maken. Keramiek brandt niet en is over het algemeen ongevoelig voor temperaturen.
 • Esthetiek. Opties voor het afwerken van de toilettegels zijn echt eindeloos, omdat er een enorm aantal soorten is. Verschillende kleuren, grootten, texturen - dit alles stelt u in staat om eindeloos te experimenteren met ontwerpoplossingen.

Keramische tegels hebben natuurlijk een nadeel - het is vrij fragiel en als je er iets zwaar op laat vallen, vooral vanaf een bepaalde hoogte, zal het barsten. Het vereist ook een zorgvuldige styling - zelfs iemand die niet is betrokken geweest bij het repareren van het leven kan het proces uitvoeren, maar hij zal veel tijd moeten spenderen en investeren in deze inspanning. U moet echter eerst beslissen hoe u een tegel voor het toilet kiest.


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-2.jpeg">


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-8


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-9


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-10


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-11


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-12


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-14


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-15

Hoe tegels in het toilet te leggen: soorten, kleuren, manieren van leggen en hun combinaties

Het leggen van tegels op de vloer in het toilet is een soort kunst die een creatieve benadering en bezit vereist van alle verscheidenheid aan informatie over wat voor soort tegel het is, hoe het eruit ziet, hoe het kan worden gelegd en hoe het allemaal in elkaar past.


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-16


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-17


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-18


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-19


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-20


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-21


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-22


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-23

Dus, de keramische tegels gebeurt:

 • Maolika. Lichte, dubbel gebrande tegel, die duurzaam is.
 • Terral. Ook lichte tegel, die twee keer wordt gebakken, maar gemaakt van duurdere grondstoffen. Op zichzelf is het wit, bedekt met kleur tijdens het bakproces en bedekt met slechts één laag coating na. Zeer heldere, verzadigde kleur.
 • Cotto. Een zware tegel die niet geglazuurd is en daarom de kleur heeft van gebakken klei - verschillende tinten rood, rood, bruin. Het oppervlak is poreus, de randen zijn onregelmatig.
 • Porcellanato. Ook niet geglazuurd, maar vervaardigd met een pers en gepolijst. Verschilt in kracht en het feit dat zelfs als het gebarsten is, het een uniforme kleur behoudt.
 • Klinker. De meest duurzame optie, zware tegels, die wordt gebruikt voor vloeren. Het is geglazuurd en heeft daarom een ​​grote verscheidenheid aan kleuren.
 • Getextureerde tegel. Als keramische tegels in principe enkele eeuwen geleden zijn uitgevonden, dan is de getextureerde versie een uitvinding van de laatste tijd. Het imiteert - zowel in kleur als bij aanraking - andere materialen: hout, metaal, spiegeloppervlak. Het is duur, iets kwetsbaarder dan de andere, maar het laat de vlucht van ontwerpideeën toe om volledig uit te breiden.
 • Mozaïek. Strikt genomen is het geen apart type tegel, maar gewoon een kleine gekleurde tegel van andere typen, die geschikt is voor de decoratie van complexe oppervlakken: bogen, ongelijke druppels, uitsteeksels of depressies. Vaak is een patroon of patroon.


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-24


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-25


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-26


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-28


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-29


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-30


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-31


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-32

Het mozaïek wordt op de vloer en op de muren geplaatst, afhankelijk van het materiaal, en getextureerde tegels. De klinker, porselein en cotto zijn te zwaar en worden alleen op de vloer geplaatst, en de terral en maolica passen vanwege hun lichtheid perfect aan de muren. Om ervoor te zorgen dat het resultaat eruitziet, moet bij de keuze van de tegel rekening worden gehouden met de installatiemethode, waaronder:

 • Classic. De eenvoudigste optie - de tegel wordt recht geplaatst, evenwijdig aan de vloer. Het kan verticaal en horizontaal zijn, afhankelijk van hoe u de smalle en brede kanten richt. Je kunt ook patronen ontwerpen, van het eenvoudigste schaak tot complexer.
 • Diagonal. Veel moeilijker om uit te voeren, omdat je een driehoekige tegel en een halve tegel moet kopen die aan de zijkanten passen, maar het resultaat is het waard. Het ziet er spectaculair uit, vooral als je verschillende kleuren toepast en alles zorgvuldig doet. Meestal worden vierkante tegels gebruikt, maar u kunt ook langwerpige tegels gebruiken - in sommige kamers ziet dit er goed uit.
 • Brick. Er wordt een rechthoekige tegel gebruikt, die wordt gelegd volgens het principe van een gewone bakstenen muur - er zijn er twee boven elke tegel. Het ziet er bijzonder goed uit met cotto - het geeft je de mogelijkheid om het gevoel van een bakstenen muur van een oud huis te creëren.
 • "Herringbone." De tegel wordt gelegd in een "driehoek", de smalle zijde naar de smalle zijde. Het ziet er vooral goed uit als je een getextureerde tegel toepast die onder de boom is gemaakt.
 • Mozaïek. Er wordt een kleine tegel gebruikt die past om een ​​complex patroon of patroon te vormen. Met genoeg verbeeldingskracht kunt u programma's gebruiken die pixelafbeeldingen vormen om een ​​foto naar uw wens te maken.
 • Gecombineerde opties. Laat toe om verschillende stylingopties en verschillende materiaalopties te combineren. Ze kunnen er indrukwekkend uitzien, vooral als ze worden toegepast in overeenstemming met de vorm van de ruimte en de vereiste visuele veranderingen.


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-33


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-34


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-35


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-37


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-3.jpeg">


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-38


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-39


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-40


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-41


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-42


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-43


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-44

Hoe zet je een tegel in het toilet: voorbereiding

Tegel in het toilet met zijn eigen handen zal niet goed uitzien als je het op de oude verf, ongelijke vloer of de overblijfselen van de vorige tegel. Daarom moet je om te beginnen de staat van de basis volgen:

 • verwijder eerst stof en vuil met een borstel, daarna vodden;
 • verwijder het verf schuurpapier, de overblijfselen van de oude tegels afgesplitst;
 • giet een dekvloer op de vloer - een zelfegaliserend middel dat alle onregelmatigheden aan het oppervlak zal verwijderen, maar het zal drogen van een paar uur tot meerdere dagen;
 • Bedek de wanden eerst met een primer (gebruik daarvoor een spuitpistool), dek ze vervolgens dik in met pleister en schuur ze in en bedek ze vervolgens opnieuw met een primer.

Het resultaat moet een vlak oppervlak op de muren en een vlak oppervlak op de vloer zijn. Als er grote gaten in de wanden zijn, moeten deze worden bedekt met gips en worden bedekt met plastic gaas. Dit helpt de tweede laag te behouden.

Het belangrijkste in dit stadium - nauwkeurigheid. Als het behang op gebogen wanden kan worden geplakt, worden de wandtegels voor het toilet alleen op een plat oppervlak geplakt.


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-45


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-46


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-47


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-48


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-49

Hoe leg je tegels op de vloer in het toilet

De tegelvloer in het toilet kan bestaan ​​uit grote tegels, rechthoekige tegels, mozaïektegels voor het toilet en ze zijn allemaal bevestigd volgens hetzelfde principe. Op lijm. Dit gebeurt consequent:

 1. de kamer wordt gemeten, zorgvuldig berekend precies hoeveel tegels het zal duren;
 2. de tegel is volgens de schets in de voorbereidende fase aangelegd en, indien nodig, gesneden en genivelleerd zodat alles perfect is;
 3. In de emmer, wat geen jammerklacht is (de meeste oplossingen worden niet gewassen), wordt de lijm verdund, die wordt bereid volgens de instructies op de verpakking en die gemakkelijk kan worden geroerd met een stok, en niet met een elektrisch gereedschap;
 4. tegel is bedekt met lijm en op zijn plaats geplaatst;
 5. overtollige lijm wordt met een zachte doek uit de naden verwijderd, het oppervlak droogt;
 6. na het aanbrengen van de oplossing, waardoor de openingen tussen de tegels niet zo duidelijk zijn - het is voldoende om het te verdunnen, een spatel op te zetten en voorzichtig te plaatsen, het overtollige product met dezelfde vodden te verwijderen;
 7. als het droog is, kunt u de tegels volledig wassen.

De combinatie van tegels in het toilet vereist verbeeldingskracht en gedachtegang - hoewel je de standaardversie kunt maken, in de loftstijl, in de ethno-stijl, in de klassieke stijl, door degene te kiezen die je op het internet leuk vindt.

Het belangrijkste is dat het proces een plezier was om de tegels in het toilet te zetten was interessant en leuk, en niet routineus en saai. En natuurlijk is het belangrijkste om aan het resultaat te voldoen. En als je daarvoor een complex mozaïek, een warme vloer of spiegelelementen nodig hebt, des te interessanter.


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-50


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-51


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-52


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-53


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-54


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-55


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-56


plitka-dlya-tualeta-kak-vibrat-i-ulozhit-svoimi-rukami-62-foto-57Pin
Send
Share
Send
Send