Thuis en stijl

Laminaat in de gang: de mogelijkheid om te bedekken (25 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De populariteit van laminaat is niet alleen gebaseerd op een betaalbare prijs en installatiegemak, maar ook op een indrukwekkend assortiment. Fabrikanten produceren collecties die exotische houtsoorten, natuursteen en keramische tegels, krokodillenhuid en koninklijke cobra imiteren. Hierdoor kunnen ontwerpers laminaat net zo goed op de muur in de gang gebruiken als op de vloer.


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-2

Het materiaal is praktisch, gemakkelijk te onderhouden en heeft een lange levensduur. En toch laminaat in de eerste plaats: de vloerbedekking die in alle kamers van het huis of stadsappartement wordt gebruikt. Hoe kies je een laminaat voor de gang, tegel en laminaat gecombineerd in deze kamer? Deze vragen zijn relevant voor iedereen die indruk wil maken op zijn gasten met het ontwerp van de gang.

Welke laminaatvloer moet ik kiezen voor de gangvloer? Deze kamer wordt begrensd door de straat, het komt in schoenen, wat een hoop vuil en zand kan zijn. Schurende materialen hebben een nadelige invloed op het oppervlak van het laminaat, waardoor de levensduur wordt verkort. Om deze reden raden fabrikanten aan om de huishoudelijke dekking klasse 23 te gebruiken. De praktijk zegt dat het leggen van laminaat 32-33 klasse wenselijk is. Het zal veel langer dienen dan huisvloeren, waardoor het minder waarschijnlijk is dat reparaties in het huis worden uitgevoerd.


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-5


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-6

Als een originele ontwerpoplossing werd de laminaatwandafwerking in de gang gekozen, voor deze doeleinden kunt u vloerbedekking van de klasse 21-22 aanschaffen. De panelen zijn bestand tegen zwaardere belastingen dan traditionele muurmaterialen. Dit opent onbeperkte mogelijkheden voor ontwerpers, omdat ze elke kleur van het laminaat kunnen kiezen.

De regels voor het leggen van laminaat in alle kamers zijn hetzelfde:

  • de installatie is op een gelijkmatige droge ondergrond uitgevoerd;
  • substraat wordt gebruikt;
  • linker compensatiespleet 10-15 mm;
  • de panelen zijn gestapeld in een run.

Het gebruik van laminaat in de hal moet aan al deze regels voldoen. Er zijn enkele eigenaardigheden, bijvoorbeeld, ontwerpers en architecten raden vaak aan om keramische tegels bij de toegangsdeur te gebruiken. Voorkeurslaminaatklasse 23? Een optie met gecombineerde vloeren is de meest winstgevende oplossing. Tile neemt de hoofdbelasting over, het is beter bestand tegen schurende effecten van zand, stof en vuil.


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-8


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-9

Hoe tegel en laminaat te combineren? Je kunt materialen van één tint oppakken of een zone aan de deur markeren met een contrasterende tint. Het belangrijkste is om de regels van docking te volgen, waarvan de belangrijkste de aanwezigheid van een compensatiekloof tussen de materialen is. Het is voldoende om een ​​opening van 3-4 mm te laten, die verborgen is onder de drempel die wordt gebruikt om de tegel en het laminaat te verbinden.


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-10


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-11

Installatie van laminaat op de gangmuren

Het gebruik van laminaat in de hal begon nog niet zo lang geleden. Aanvankelijk waren dit verschillende versies van de panelen die de onderkant van de muur sierden. Tegenwoordig wordt het materiaal gebruikt voor het bekleden van alle verticale oppervlakken. Een speciaal kenmerk van de gangen is het kleine gedeelte van de muren en de aanwezigheid van verschillende deuren. Hiermee kunt u het laminaat verticaal, horizontaal of diagonaal plaatsen zonder naden langs de lengte van het paneel.


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto.jpeg">


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-12

Hoe laminaatvloeren leggen, weten niet alleen alle bouwers, maar ook de meerderheid van de vakmensen thuis. Het monteren van deze panelen op de muur is voor sommigen misschien de eerste ervaring. De technologie wijkt niet af van de afwerking van MDF-wandpanelen. Onder het laminaat heeft u een verticale of horizontale kist nodig van een kleine houten balk waaraan de panelen worden bevestigd. Er is de mogelijkheid om op vloeibare nagels of kleefstoffen te monteren, maar in dit geval is het noodzakelijk om perfect vlakke wanden te hebben.

Laminaat op de wanden kan worden gecombineerd, maar het is aan te bevelen om verschillende kleurenpanelen uit dezelfde collectie te gebruiken. Dergelijke oplossingen zijn vooral effectief in het geval van diagonale installatie, wat het meest praktisch is voor laminaat. Met deze opstelling van de panelen aan de muur kunt u de lading verdelen en het laminaat in verschillende richtingen fixeren.

Dit maakt de installatie zo betrouwbaar en duurzaam mogelijk, maar verhoogt de kosten naarmate het aantal sierpanelen toeneemt. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het kopen van een materiaal en diagonaal te kopen is het 5-10% meer om het te kopen.


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-13


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-14

Ontwerp oplossingen voor de gang

Op de vloer van de gang zet je laminaat meestal onder de boom en fabrikanten bieden een breed scala van deze producten. In de kleine donkere gangen is het beter om een ​​helder laminaat te gebruiken dat de ruimte visueel vergroot. Het kan gebleekte eik, esdoorn, beuk of as zijn. Donker laminaat is beter te gebruiken in gangen met goede verlichting en een groot oppervlak. Voor kleinere kamers moet een donkere vloer met lichte wanden worden gecombineerd. Het is beter om vochtbestendig laminaat op de vloer te gebruiken, omdat hier vaker wordt schoongemaakt dan in andere kamers.


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-16


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-17

Volledige afwerking van de gang met laminaatvloer is een spectaculaire techniek, waarbij collecties van contrasterende kleuren op de vloer en muren worden gebruikt. Een deel van een grote hal kan worden afgewerkt met een kleurenlaminaat, dit zorgt ervoor dat de vloer op de muur komt en naar het plafond neigt. Zulke oplossingen zijn typerend voor moderne stijlen in interieurontwerp.

De populariteit van laminaat onder de huid groeit, het creëert een uniek gevoel van luxe en rijkdom. Fabrikanten produceren collecties waarvan de panelen de huid van zeldzame variëteiten imiteren, inclusief exotische dieren. Een andere richting is de productie van buitenmateriaal, waarvan het ontwerp natuurlijk hout imiteert, en de textuur - het ontwerp van leer. U kunt bijvoorbeeld grijze eik kopen met een reliëf onder de huid van een alligator. Bij het kiezen van een laminaat voor de wanden van gangen moet rekening worden gehouden met de schaduw van de gebruikte deuren. Ze moeten contrasteren en niet met de panelen samenvoegen tot één eenheid.


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-18


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-19

De belangrijkste voordelen van het laminaat in de gang

Het laminaat op de vloer en het oppervlak van de muren bekleed met dit materiaal zijn een goede keuze voor de gang. De hoge kwaliteit van de lamineerlaag maakt de oppervlakken praktisch en eenvoudig schoon te maken. Bovendien heeft het materiaal de volgende voordelen:

  • breed bereik;
  • eenvoudige installatie;
  • lange levensduur;
  • goede waterbestendigheid;
  • mogelijkheid om zware lasten te weerstaan.

Kwalitatief lag laminaat kan jezelf zijn, en dit vermindert aanzienlijk de kosten van het repareren van het huis.


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-20


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-21

Ontwerpbeslissingen van de makers van laminaatcollecties verschillen van die van behang- of sierpleisterfabrikanten. Alleen wandpanelen kunnen met dit materiaal concurreren, maar ze verschillen niet in verschillende ontwerpen. Het gebruik ervan stelt u in staat om een ​​exclusief interieur te creëren met minimale kosten. De kosten van 21 en 22 klassencollecties zijn bijna hetzelfde als de prijs van hoogwaardige MDF-panelen die door binnenlandse fabrikanten van wandmaterialen worden vervaardigd. Dit alles maakt de laminaatafwerking tot een van de beste oplossingen voor de gang.


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-22


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-23


laminat-v-prihozhej-vozmozhnosti-pokritiya-25-foto-24

Pin
Send
Share
Send
Send