Thuis en stijl

Cassette gordijnen: een moderne benadering van het creëren van gezellige interieurs (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Gerolde cassettegordijnen - een rechte baan van speciaal geweven materiaal, gekenmerkt door solide duurzaamheid. Meestal is het polyester van de hoogste kwaliteit, waaraan katoen of linnen kan worden toegevoegd. Onderaan het canvas complementeer een speciale riem - weging loodrecht.


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-2

De stof wordt gelijkmatig op een roller gewikkeld, niet kreukelend en zonder enige vervorming. Er is een enorme variëteit aan cassette-rolgordijnen, die qua uiterlijk, kleur, grootte, constructie, type bevestiging en andere nuances van elkaar verschillen.

Veel hangt af van hoe de raamopening precies is ingericht: op het niveau van de zonnestraling in de kamer, hoe effectief het hele interieur van de kamer eruitziet. Cassettegordijnen zijn gemakkelijk te gebruiken en passen goed in elke ontwerpsamenstelling.


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-4


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-5

Dit komt grotendeels door de ontwerpkenmerken, die het uiterlijk van de gordijnen en operationele nuances bepalen. Rolmonsters op de cassettes zijn gemonteerd op het frame of speciale profielen. Met dergelijke gordijnen voor de ramen kunt u de meest natuurlijke compositie creëren: textiel kijkt met een raam als geheel.

De stof beweegt op en neer zowel bij het glas zelf als relatief in de verte. Het hangt allemaal af van hoe de eigenaar van het appartement zelf de raamopening wil verbeteren. Van boven de decoratieve box - de cartridge met het mechanisme is geplaatst. Blinds worden op de roller gewikkeld.

Rolcassette-gordijnen kunnen worden uitgerust met een versnellingsbaksysteem en zijn zeer eenvoudig te beheren. De meest primitieve modellen worden geregeld met behulp van gewoon kant. Er zijn opties met een semi-automatische aanpassing van de stof.

De meest geavanceerde modellen zijn uitgerust met speciale sensoren: het gordijn wordt automatisch aangepast, afhankelijk van welke parameters zijn ingesteld. In feite zijn deze rolgordijnen van het cassettetype het textiel van de toekomst. Ze lossen alle problemen volledig op, zonder tussenkomst van buitenaf.


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-6


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-7

Belangrijkste voordelen

Cassette gordijnen hebben een bijzonder vooruitstrevende uitstraling. Ze zijn stijlvol, compact, modern. Daarnaast is het de moeite waard om een ​​aantal speciale voordelen te benadrukken:

 • Het canvas is altijd strak en stevig bevestigd;
 • Het ontwerp beschermt tegen nieuwsgierige blikken, perfect beschut tegen de zon, aanpassing van de hoogte van het gordijn afhankelijk van de omstandigheden;
 • Compact en ergonomisch;
 • Eenvoud in ontwerp gecombineerd met installatiegemak;
 • Het is goed te combineren met alle kunststof raamontwerpen;
 • Prijs, rekening houdend met alle kenmerken van ontwerp en beheer, is vrij aangenaam en betaalbaar voor de gemiddelde koper;
 • Vereist geen speciale zorg.
 • Het is ook belangrijk dat dergelijk textiel de vensterbank helemaal niet blokkeert. Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Dit geldt met name voor keukenlocaties.

De gebruikte materialen voor dergelijke structuren verschillen in de mate van bescherming tegen licht. Bijvoorbeeld, black-out jaloezieën zijn volledig black-out. Ze beschermen de kamer tegen 100% van elke lichtbron. Dergelijke ontwerpen zijn relevant voor de slaapkamer of kinderkamer (tienerkamer).


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-10


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-11

Cassette rolluiken "dag-nacht" - een interessante variëteit, bestaande uit twee doeken. Transparant en dicht canvas vormt een bepaald patroon. Afhankelijk van hoe de openingen worden gecombineerd, kan de kamer volledig donker of heel licht zijn.

In de keuken is het beter om te kijken naar de gordijnen van de cassettegordijnen of rolgordijnen op basis van doorschijnend textiel, die altijd licht binnenlaten, maar de kamer afdekken vanuit nieuwsgierige uitzichten vanaf de straat. De dichtheid van de stof kan het hele interieur als geheel beïnvloeden, dus de stofkeuze moet gebaseerd zijn op het ontwerpconcept.

Cassettegordijnen kunnen worden geselecteerd op kleur, grootte en ontwerpkenmerken. Daarnaast zijn er opties met de zogenaamde "verbeterde functionaliteit." Ze zijn bestand tegen vocht, burn-out, bezinking van huishoudelijke vervuiling, gemakkelijker schoon te maken dan conventionele modellen. Dergelijke unieke eigenschappen zijn te danken aan het gebruik van een aantal van de meest uiteenlopende impregnaties, die het canvas bepaalde kwaliteiten verlenen.


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-13


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-14

De cassettehouder en alle geleiders kunnen gemaakt zijn van staal, aluminium, hoogwaardige kunststoffen. Deze materialen kunnen ook verschillen in kleur en textuur. Om de stof en accessoires als één geheel te laten lijken, is de compositie in één kleur geselecteerd. Soms worden de kleur van het raamkozijn en alle elementen van rolluiken in dezelfde toon gehouden.

Rolluiken van het "standaard" type zijn het meest populaire systeem van rolstrookgordijnen. Nog steeds worden dergelijke modellen vaak "klassiekers" genoemd. De structuur kan op drie verschillende manieren worden gemonteerd:

 • op het raam sjerp;
 • in de opening;
 • bij de opening.

De belangrijkste operationele missie is om het pand te beschermen tegen de felle zon. Het ontwerp is eenvoudig: een as met een mechanisme voor het opwikkelen van stof, het vel zelf, een schietlood, beugels en bedieningselementen.
Als accessoires kunnen metalen kettingen de klassieke (in plaats van gewone plastic), verschillende decoratieve componenten die op de doos zelf of op de gordijnstof zijn gemonteerd, aanvullen.

Er zijn gordijnen met een veermechanisme. Classic kan worden geïnstalleerd voor schuine of dakvensters. Sommige ontwerpen gaan uit van een volledige maskering van de doos, de rol en het bedieningsmechanisme.


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-16


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-17

Compacte versie

Compacte ontwerpen of mini is een minibolsysteem dat lijkt op Classic, maar exclusief is ontworpen voor installatie op een raam. Het ontwerp is eenvoudiger met een kleinere roller. Gewoonlijk zijn de doos en het veermechanisme volledig afwezig.

Dit is de beste economische optie voor kleine houten en kunststof ramen. U kunt gordijnen op kunststof ramen installeren zonder te boren met behulp van speciale scotch-platforms. Gelukkig maakt het ultralichte ontwerp voldoende om in deze richting te experimenteren.


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-18


kassetnie-shtori-sovremennij-podhod-v-sozdanii-uyutnih-intererov-21-foto-19

Blinds Uni 1

Uni 1-modellen vertegenwoordigen een conceptueel nieuw formaat voor de verbetering van alle venstersystemen. Gordijnen geschikt voor kunststof ramen met draai-en-draai mechanisme. Het ontwerp ziet er altijd compleet en stijlvol uit.

Er zijn massieve cassette-rolgordijnen met een veer voor relatief grote ramen en vrij compacte ontwerpen op dubbelzijdige tape die niet hoeft te worden geboord. Het hele mechanisme zit verborgen in een aluminium cassette. Hier speelt de grootte van de raamconfiguratie van de gordijnen een belangrijke rol.

Pin
Send
Share
Send
Send