Thuis en stijl

Kenmerken en voordelen van rolgordijnen (25 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Blinds op de ramen - een win-win voor elk huis. Rolde gordijnen in het interieur geven meer ruimte, benadrukken de ontwerpeigenschappen en geven het huis een moderne uitstraling.

Gewone tule gordijnen behoren tot het verleden, samen met tapijten aan de muren en andere verouderde inrichting. Ze werden vervangen door rolcassette-gordijnen, die het licht niet toelaten en de ruimte een verfijnde en stijlvolle uitstraling geven. Om maximaal profijt te hebben, moet u weten hoe u rolgordijnen kiest, met hun belangrijkste voor- en nadelen.


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-2


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-3

kenmerken

Het mechanisme is heel eenvoudig. Het is een duurzame en dunne stof, die op een rol op een speciale stang wordt gedraaid en op beugels wordt gemonteerd. Hieronder vindt u een weegmiddel dat het afrollen versnelt en de structuur verstijft. Ze zijn verdeeld in rolgordijnen met elektrische en mechanisme met een veer of ketting.


Er zijn veel soorten stoffen voor dergelijke ontwerpen. Ze zijn verenigd door gemak en kracht. Stoffen kunnen geperforeerd, doorschijnend, zwart ondoorzichtig, reflecterend en van elke andere kleur en kwaliteit zijn. Het ontwerp kan naar eigen smaak worden gekozen, op basis van het doel en de mate van natuurlijke verlichting.

Wanneer gemonteerd op de opening, kunt u de mate van verlichting van de kamer aanpassen overdag en 's nachts. Om dit te doen, volstaat het om ze naar een bepaald niveau te verhogen of te verlagen.


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-6


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-7


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-8

Hoofdtypen

Om ervoor te zorgen dat de gekozen bouwoptie volledig voldoet aan de behoeften, is het noodzakelijk om de hoofdsoorten, materialen en ontwerpen van dergelijke gordijnen te begrijpen.

Rolgordijnen kunnen worden bediend met behulp van de volgende mechanismen:

 • elektronische schijf;
 • lichte keten;
 • lente.

U kunt ook doorschijnende en ondoorzichtige rolgordijnen selecteren. De keuze aan schakeringen, patronen en ornamenten is onbeperkt. U kunt gordijnen kopen in geel, wit, rood, crème, blauw en andere lichte en rustgevende tinten. Het belangrijkste is dat de kleur en textuur passen in het algemene ontwerp van de kamer.


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-10


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-11

Door het ontwerp kunt u de gesloten en open rolluiken selecteren. Hun kenmerken:

 1. Rolde gordijnen van het gesloten type. Naast de rol, die op de as is gewikkeld, heeft dit ontwerp ook een doos die deze rol afdekt. De zijkanten van de structuur zijn geleiders, dus het lijkt volledig gesloten en zendt geen licht uit.
 2. Open type Een eenvoudig en betrouwbaar systeem waarbij vensters aan een gebouw of aan een raamopening worden bevestigd. Dergelijke gordijnen worden vaker gebruikt vanwege hun lage kosten en eenvoudiger beheer.


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-12


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-13

Afhankelijk van het type materiaal kunnen ze worden onderverdeeld in de volgende typen:

 • Dag en nacht. Met dagzonwering kunt u de mate van natuurlijke belichting aanpassen. Dergelijke rolgordijnen op kunststof ramen verhelpen het probleem van overbelichting van de kamer en bieden ook extra bescherming tegen wind en kou in het winterseizoen.
 • Doorschijnend. In staat om zonlicht over te slaan en te verspreiden, waardoor een unieke huiselijke sfeer ontstaat. Kan worden geperforeerd of gemaakt van een dunne stof. In dit geval is het aangewezen om rolgordijnen en tule te gebruiken. Doorschijnende ontwerpen worden gebruikt voor decoratieve doeleinden.
 • Blekaut. Verduisteringsgordijnen zijn gemaakt van ondoorzichtig textiel. Dergelijke gordijnen worden gebruikt voor dakramen, voor thuisbioscoop, slaapkamer of kinderkamer.
 • Dimaut. Dergelijke cassettewalsen sturen slechts gedeeltelijk licht en behouden warmte. Dergelijke luiken geïnstalleerd in de kinderkamer, slaapkamer, kantoorruimte en wintertuinen. Het kan worden opgerold gordijnen met foto's afdrukken of gewoon ontwerpen.

Een afzonderlijk item kan worden onderscheiden rolluiken. Dit kunnen aluminium, PVC of acryl zijn. Om de ramen te beschermen, worden jaloezieën op aluminiumbasis gebruikt om de ramen te beschermen tegen nieuwsgierige blikken en indringers. Als u cassetteroljaloezieën voor een prieel of een zolder kiest, kunt u originele producten van doorschijnend materiaal kopen. Buitengordijnen voor tuinhuisjes zijn bestand tegen extreme temperaturen, mechanische schade en de negatieve effecten van atmosferische verschijnselen.


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-14


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-15


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-16

Voor- en nadelen

Cassette rolgordijnen hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere manieren van raamdecoratie. Deze omvatten:

 • Veelzijdigheid en bedieningsgemak. Een breed scala aan modellen maakt het gebruik van rolluiken op de balkondeur, ramen van woon- en kantoorruimte, tuinhuisjes, ramen en deuropeningen mogelijk.
 • Fixatie op elk niveau. Cassette rolgordijnen kunnen op elk niveau worden vastgezet om het nodige niveau van verlichting van de kamer te bieden. Als u bijvoorbeeld het ontwerp weglaat, wordt zonlicht geblokkeerd, maar blijft er voldoende licht over voor de planten op de vensterbank.
 • Een brede selectie van ontwerpen en modellen. Een mogelijkheid om roldeuren te bestellen met de elektrische aandrijving of handmatige bediening. U kunt rolgordijnen kopen met fotoprint, dikke of geplooide stof, met bedrijfssymbolen of rolgordijnen gemaakt van bamboe. Ze kunnen wit, rood, zwart, geel of een andere kleur hebben.
 • Gemak van zorg. Het is heel eenvoudig om dergelijke constructies te wassen. Veeg ze hiervoor af met een vochtige doek. Bij sterk vervuilde oppervlakken moet u weten hoe u de rolgordijnen moet wassen. Om dit te doen, kunt u een zeepoplossing gebruiken of ze chemisch reinigen.
 • Combinatie en tule. Geplisseerde jaloezieën of doorschijnende typen worden perfect gecombineerd met tule of traditionele gordijnen. De meest gebruikte tule en rolluiken in de keuken, in de kinderkamer of slaapkamer.
 • Bescherming van meubels en andere interieurartikelen. Dubbele rolluiken of andere dichte structuren beschermen meubels, muren en andere interieuronderdelen tegen uitbranden bij blootstelling aan direct zonlicht.


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-17


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-18


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-19

Ondanks de duidelijke voordelen, hebben dergelijke ontwerpen verschillende nadelen:

 • Bamboe rolgordijnen of andere dikke soorten van dergelijke structuren zijn moeilijk te gebruiken met oude niet-kunststof ramen. Er is mogelijk een probleem met het openen van de ventilatieopeningen.
 • Velcro-gordijnen of met een mechanisme op het snoer kunnen af ​​en toe breken.
 • Rolde gordijnen met een patroon, draperie, tule of met dikke stoffen zijn niet geschikt om de kamer in klassieke stijl te plaatsen.

Om vrijwel alle fouten kwijt te raken, is vrij eenvoudig: u moet een betrouwbaar fabrikantbedrijf en een bepaald type constructie kiezen.


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-20


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-21

Zorgfuncties

Bij het kopen is het belangrijk, niet alleen welke ontwerpen, bedrijf en kleuren u kiest, maar hoe u ervoor zult zorgen. Functies om rolgordijnen te wassen, zijn afhankelijk van het materiaal.

Bamboe rolgordijnen hoeven niet te worden gewassen als gewone gordijnen of tule. Het is genoeg om het stof af te vegen of een stofzuiger te gebruiken. Het is niet nodig om ze vaak te wassen om hun vuilafstotende eigenschappen niet te verminderen.


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto.jpeg">


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-22


osobennosti-i-preimushestva-rulonnih-shtor-25-foto-23

Vlekken op het oppervlak kunnen worden gewassen met zeepsop. Als de rolluiken met fotoafdrukken of van ander complex materiaal erg vuil zijn, kunt u ze chemisch reinigen.

Pin
Send
Share
Send
Send