Thuis en stijl

Het plafond van de planken: de kenmerken van natuurlijke coating (22 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


In het moderne interieur is actief een richting aan het ontwikkelen over het gebruik van natuurlijke materialen. Het plafond van de planken maakt het niet alleen mogelijk om de ruimte in retrostijl te stylen, maar vult ook de behuizing met beton met het comfort van een warm houten huis. Er zijn verschillende manieren om een ​​dergelijk plafond te installeren, dat kan worden gebruikt als verwerkt hout en onbewerkt karton. Hoe de plafondplaat moet worden gezoomd, wordt hieronder besproken.


potolok-iz-dosok-osobennosti-naturalnogo-pokritiya-22-foto


potolok-iz-dosok-osobennosti-naturalnogo-pokritiya-22-foto-2

De voor- en nadelen van een houten plafond

Het plafond van houten planken heeft zijn positieve kwaliteiten en nadelen.

Nadelen van houten plafonds:

 • Als in een huis of niet-residentiële gebouwen waar een plafond van een dergelijke constructie is geïnstalleerd, de luchtvochtigheid hoger is dan de norm, is materiële vervorming mogelijk.
 • Hoogwaardig hout is veel duurder dan synthetische afwerkingsmaterialen, daarom zal een plafondbekleding met een groot oppervlak een forfaitair bedrag kosten.
 • Plotselinge temperatuurveranderingen kunnen ook leiden tot vervorming van de plafondplaat.
 • Lage brandveiligheid.

De voordelen van het plafond van hout:

 • Het heeft een uitstekende geluids- en thermische isolatie.
 • U kunt het zelf installeren.
 • Het heeft een hoge sterkte.
 • Het heeft een aantrekkelijk uiterlijk.
 • Ecologische veiligheid.
 • Esthetische uitstraling.

Er zijn veel meer positieve eigenschappen dan nadelen die met succes kunnen worden aangepakt door het materiaal te behandelen met speciale verbindingen die natuurlijk hout beschermen tegen vernietiging en vervorming.

Een van de meest gebruikte materialen voor plafondbekleding zijn de bekledingsplaten. Het plafond van dit materiaal heeft een hoge esthetische prestatie en de kosten van hout zullen aanzienlijk lager zijn in vergelijking met de vloerplaat.

De installatie van de plaatvoering gebeurt in verschillende fasen:

 1. Voorbereiding van de basis.
 2. Plafondmarkering.
 3. Frame-installatie.
 4. Voering vastmaken.

Elke fase moet worden uitgevoerd in overeenstemming met de technische vereisten voor de installatie van houten coating.

Als het houten plafond van de randplaat op een betonnen basis is geïnstalleerd, reinigt u het oppervlak grondig voordat u verdergaat met de installatiewerkzaamheden. Als er een oude afwerking is, moet deze worden gedemonteerd en als er scheuren in het oppervlak van de basis zijn - om het plafond te plamuren.


potolok-iz-dosok-osobennosti-naturalnogo-pokritiya-22-foto-5


potolok-iz-dosok-osobennosti-naturalnogo-pokritiya-22-foto-6

Het oppervlak geëgaliseerd en vrij van vuil en stof is noodzakelijkerwijs behandeld met antiseptische verbindingen. Deze behandeling helpt de schade van hout door verschillende bacteriën en schimmels te voorkomen.

Een goede markering van het plafondoppervlak stelt u in staat om het plafond perfect glad te maken. De markering wordt uitgevoerd met behulp van een gebouwniveau en een kleursnoer, dat in ideaal even evenwijdige lijnen wordt geïnstalleerd op een afstand van maximaal 10 cm van de betonvloer.

Plafondspaanplaatbekleding wordt uitgevoerd met metalen of houten profielen, die langs de markeringslijnen worden geïnstalleerd. De optimale afstand tussen de profielen voor de plafondafwerking van het bord is 30 cm. Een dergelijke opstelling van het frame elimineert volledig doorzakken van het afwerkmateriaal. Bevestiging aan de basis door pluggen of schroeven te gebruiken.

Ongeacht de vochtigheidsgraad in de kamer, wordt het aanbevolen om een ​​gegalvaniseerd metalen profiel te gebruiken en bij het installeren van houten steunstructuren moet het materiaal worden behandeld met antiseptica.


potolok-iz-dosok-osobennosti-naturalnogo-pokritiya-22-foto-9


potolok-iz-dosok-osobennosti-naturalnogo-pokritiya-22-foto-10

Houten plafond in het bad

Niet elke thuiskunstenaar weet hoe hij een plafond in een houtbad moet maken, dus voordat u materiaal voor dit doel gaat kopen, moet u dit gedeelte in detail bestuderen.

Voor de organisatie van het plafond in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid wordt afgeraden om naaldhout te gebruiken. Een dergelijke plaat geeft bij verhitting een grote hoeveelheid aromatische harsen af, die onder bepaalde omstandigheden spontaan kunnen ontbranden. Het vermogen van een boom om het volume te veranderen wanneer het wordt bevochtigd, moet ook worden overwogen wanneer het plafond wordt bedekt met planken.


potolok-iz-dosok-osobennosti-naturalnogo-pokritiya-22-foto-11


potolok-iz-dosok-osobennosti-naturalnogo-pokritiya-22-foto-12

De boom is veel meer blootgesteld aan verval bij hoge luchtvochtigheid, dus wanneer het plafondpaneel in het bad is geselecteerd, moet het goed worden verwerkt en geïnstalleerd.

In het bad kan worden geïnstalleerd plafond van onbeklede planken. In dit geval zullen de financiële kosten voor de aankoop van materiaal aanzienlijk worden verminderd, maar het verbruik van antiseptica, dat zal worden gebruikt om op het onbehandelde houten oppervlak aan te brengen, zal aanzienlijk worden verhoogd als gevolg van de grotere ruwheid van dergelijk materiaal. Als u geschaafde platen gebruikt, kunt u ook de kosten aanzienlijk verlagen. U kunt zelf houtsnijden plannen, hiervoor kunt u speciale machines gebruiken of de "slijpmachine" gebruiken.


potolok-iz-dosok-osobennosti-naturalnogo-pokritiya-22-foto-16


potolok-iz-dosok-osobennosti-naturalnogo-pokritiya-22-foto-17

Doorgaans wordt een dergelijke dubbele waterafdichting gebruikt om de isolatie te beschermen, die in de plafondbekleding wordt geplaatst, maar wanneer de zolder met bulkmaterialen wordt geïsoleerd, is één laag voldoende, die onder het plafond wordt geplaatst. Om het plafond te isoleren, kunt u de ouderwetse manier gebruiken. In de oudheid werd een mengsel van klei en stro gebruikt voor thermische isolatie van het plafond in een bad.


potolok-iz-dosok-osobennosti-naturalnogo-pokritiya-22-foto-18


potolok-iz-dosok-osobennosti-naturalnogo-pokritiya-22-foto-19

Wanneer de plafondisolatie is voltooid, worden de planken met afwerkspijkers aan de lat bevestigd. Als voering wordt gebruikt als een materiaal voor het badplafond, wordt de montage uitgevoerd op de hierboven beschreven manier.

Voor de installatie van zolder houten plafond met behulp van voering heeft de meeste voorkeur. Gezien de complexe geometrie van de ruimte, kan het gebruik van dit materiaal de arbeidskosten aanzienlijk verminderen. Op zolder is het noodzakelijk om hoogwaardige isolatie en waterdichting te maken.

Pin
Send
Share
Send
Send