Thuis en stijl

Signalering om te geven: kenmerken en typen

Pin
Send
Share
Send
Send


Als het gaat om het geven van beveiliging, wenden de eigenaren zich vaak tot beveiligingssystemen voor hulp. Zoals uit de praktijk blijkt, levert het imiteren van het alarm om te geven geen positief resultaat op, dus moet je de structuur beschermen met radicalere oplossingen. Het assortiment omvat nu een breed scala aan apparaten, ze verschillen in soorten en typen, hebben verschillende kenmerken en hebben uiteraard hun eigen voor- en nadelen. Om het juiste alarm voor het geven te kiezen, moet rekening worden gehouden met alle factoren die van invloed zijn op het eindresultaat en in staat zijn om volledige veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen.

Allereerst wordt het resultaat beïnvloed door waar de host op wacht. Elk type omvat een andere installatie van het alarm. Houd daarom bij het kiezen rekening met dit moment.

autonoom

Dit zijn de eenvoudigste apparaten volgens het principe van de bediening, ze zijn vrij gemakkelijk te installeren. Dit is een alarm voor geven met een sirene, die sensoren heeft, en ze registreren elke beweging in de kamer. U kunt zowel in de kamer zelf als daarbuiten installeren, daarom is een dergelijk alarmsysteem geschikt voor de tuin en de garage.

Naast de voorgaande hoofdtypen kunnen inbraakalarmen variëren in hun mate van complexiteit, de aanwezigheid van extra functies. Als een huisdier bijvoorbeeld in de datsja woont, die buren van tijd tot tijd voeden, is het noodzakelijk om speciale apparaten te selecteren die "immuniteit" hebben voor dieren. Met deze optie kunt u willekeurige bewegingen negeren en de situatie analyseren en de pixels verwerken: de afmetingen van het object dat langs de datas beweegt.

Een alarm kan worden geïnstalleerd om te geven met een videocamera, de keuze hier hangt niet alleen af ​​van voorkeuren, maar ook van financiële mogelijkheden.

Elke kern in het alarmsysteem is een besturingseenheid waarop sensoren voor interne en externe tracking zijn aangesloten. Informatie die wordt verzameld door alle apparaten die op de site zijn geïnstalleerd, kan deze kern invoeren en vervolgens, dankzij een speciaal algoritme, worden doorgegeven.

Er zijn verschillende soorten sensoren die kunnen reageren op verschillende veranderingen in beweging, temperatuur, trillingen, rook, overstroming, deuren of ramen openen, glas breken. Beveiliging hangt af van hun hoeveelheid - hoe meer, hoe beter.

De eerste stap is het installeren van een alarm met een dergelijke sensor, omdat op deze manier de penetratie in het huis wordt uitgevoerd. De meest voorkomende akoestische sensoren - reageert op het geluid van gebroken glas.

Ze worden op een paar meter van het venster geïnstalleerd, zodat u kunt reageren op geluiden die optreden wanneer er glas wordt geraakt.

Onzichtbaar type observatie - sensor met infrarood type

Deze optie is nodig in het geval dat dieven het pand binnen kunnen komen, niet door middel van een raam of deur, daarom zal het systeem dankzij deze sensor reageren op beweging binnen de beschermde plaats. Budgetmodellen merken wijzigingen op en duurdere exemplaren kunnen een vals signaal onderscheiden van het echte.

Er zijn ook passieve en actieve apparaten. Het eerste type geeft geen signalen af, maar is alleen in staat om te reageren op een verandering in temperatuur, de tweede reageert wanneer deze wordt doorkruist door stralen.

Er zijn twee soorten alarm: verborgen en extern. Ze zijn gemaakt van een magneet en een reed-schakelaar - een speciaal contact dat wordt geactiveerd wanneer een magneet nadert. Als de ramen en deuren zich in de gesloten positie bevinden, worden de contacten gesloten en met hun minimale opening verlaat de reed-schakelaar het veld van de magneet, wat leidt naar de opening van de contacten en verdere meldingen over penetratie.

Microgolfsensor die elke beweging vastlegt

Dit systeem lijkt het meest op het werk van magnetrons. Tijdens beweging wordt het object gereflecteerd, wat het onderscheidt in frequentie van een statisch object. Deze veranderingen worden geregistreerd door de sensor en vervolgens worden deze verzonden naar de besturingseenheid.

Heel vaak detecteren de sensoren valse signalen: bewegingen van takken, beweging van de kat, maar soms kunt u de gevoeligheid van de sensor aanpassen.

Deze sensor wordt ook vibratie genoemd. Het is een kabel die in het hek wordt getrokken of in de grond wordt begraven. Het wordt gekenmerkt door een reactie, zelfs in het geval van de meest subtiele trillingen, dus als een dief op een bewaakte plaats stapt, zal het alarm onmiddellijk worden geactiveerd.

Het meest betrouwbare resultaat - dubbele sensor

Deze optie wordt gebruikt in gevallen van mogelijke veranderingen in temperatuuromstandigheden, wat leidt tot de reactie van de infraroodsensor. Dit model combineert infrarood- en microgolfsensoren, wat de mogelijkheid van het activeren van een vals alarm vermindert en de algehele efficiëntie verhoogt.

Om het systeem te laten werken, moeten bewegingen en temperatuurveranderingen tegelijkertijd worden geregistreerd.

Er zijn microfoons die met elk geluid werken. Ook, wanneer ze op ruis reageren, wordt de opname uitgevoerd, kan een sensor meerdere vensters tegelijk bewaken.

Zoals u kunt zien, zijn beveiligingssystemen zeer divers in hun kenmerken. Soms speelt prijs een sleutelrol in de selectie, maar dit is niet het geval wanneer besparingen geschikt zijn. Wanneer u kiest, moet u altijd geleid worden door welk resultaat u moet krijgen Als het huisje onder andere gebouwen is en er zijn vaak buren, zijn autonome systemen geschikt. Als het mogelijk is dat de datas kunnen worden overgelaten aan een lange tijd en op hetzelfde moment zijn er geen buren, moet u zich wenden tot de console-opties.

Bekijk de video: De Drie Hoogbegaafden - Tijl Koenderink (Augustus 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send