Thuis en stijl

Plafond van binnenbekleding: ontwerpkenmerken (24 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Afwerkingsmaterialen gemaakt van hout zijn tegenwoordig erg populair. Voering, imitatiehout, blokhuis gebruikt in de decoratie van dure restaurants, respectabele huisjes, kantoren, cafés, boetieks. Huizen, hotels, motels worden opgetrokken uit de ronde boomstam en gelijmd geprofileerd hout. In een houten huis is er een speciaal microklimaat, en de zachte, aangename kleur van hout verlicht vermoeide ogen, wordt niet vermoeider en beschikt over een comfortabele rust.


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-2

In ruimten met natuurlijke houten bekleding moet het plafond overeenkomen met de algemene stijl. Om deze reden is een dakspaan gemaakt, dit materiaal kan in alle kamers van het huis worden gebruikt, behalve de badkamer. In deze kamer, hoge luchtvochtigheid, die gemakkelijk wordt getolereerd alleen taxus. De beste optie in de badkamer is een plastic bekleding aan het plafond, die de textuur van natuurlijk hout imiteert.

Voering wordt traditioneel gebruikt in het land, in het bad of de sauna, in de afgelopen jaren worden deze afwerkingsmaterialen gebruikt in het interieur van huisjes en stadsappartementen. Wijdverspreid draagt ​​bij aan de eenvoudige installatie van voering, redelijke prijs en een groot assortiment. Fabrikanten produceren producten van de volgende houtsoorten:

  • grenen - heeft een aantrekkelijke waarde, mooie textuur en zachte kleur met een tint van roze tot geelbruin;
  • Spar - de goedkoopste voering, ideaal om te schilderen vanwege de niet-indrukwekkende textuur en de verbleekte kleur;
  • lariks - het onderscheidt zich door zijn krachtige, karakteristieke roodbruine tint en originele textuur, het verdraagt ​​een hoge luchtvochtigheid;
  • Linden - zacht hout met een aangename roze-gouden kleur.

Zelden, maar u kunt ontmoeten in de verkoop van producten van eiken of essen, van waaruit u een prachtige plafondbekleding kunt maken in de kantoor- of thuisbibliotheek.

In het interieur kunt u de lambrisering met een ander profiel gebruiken, de meest voorkomende is eurolining, gekenmerkt door de aanwezigheid van een langwerpig spike-schap. Het is beter om dergelijk materiaal te gebruiken op de datsja of om het zolderplafond te bedekken. Het vormt een oppervlak met karakteristieke groeven die, volgens de stijl, niet in elk interieur passen.

Speciaal voor plafondbekledingsfabrikanten hebben fabrikanten een profiel van "rustige" bekleding ontwikkeld, een kenmerk hiervan is het ontbreken van een plank aan de spijker. Bij gebruik wordt het plafond van houten voering vast, met vrijwel geen zichtbare verbindingen. Hiermee kunt u het materiaal in het interieur gebruiken, in elke gewenste stijl.


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-5


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-6

Van bijzonder belang bij het uitvoeren van interieurwerkzaamheden is de kleur van afwerkingsmaterialen voor het plafond. Een belangrijk voordeel van voering is de mogelijkheid om het in elke schaduw te schilderen. Bij het gebruik van morilok en impregnaties wordt de textuur van natuurlijk hout behouden; met behulp van verf kunt u monochrome panelen van de gewenste kleur maken. Het is beter om acrylverf te gebruiken die hout laat ademen, waardoor het binnenklimaat zo comfortabel mogelijk is.


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-9


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-10

Voering is verdeeld in klassen, als het oppervlak is gepland om te worden behandeld met een transparante of doorzichtige lak, dan moet je de voorkeur geven aan producten van hogere kwaliteit. Wordt de duig bedekt met een ondoorzichtige laag verf? Gebruik panelen 2 en 3, met hun kosten kunt u de kosten van verven en vernissen volledig compenseren.


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-11


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-12

Installatie van voering aan het plafond

Plafond decoratie clapboard doe-het-zelf is beschikbaar voor elke huis ambachtsman. Voor het werk is een eenvoudig handgereedschap vereist, gebouwniveau. De grootste moeilijkheid is het leggen van kratten. Deze vraag is het moeilijkst voor bewoners van stadsappartementen en huiseigenaren die gewapende betonnen vloerplaten bouwden. In dit geval moet de toolkit worden aangevuld met een perforator en boren voor beton. De afwerking van het plafond met dakspaan begint met het voorbereiden van gaten voor de installatie van ankers, die de kist stevig op de betonplaat zullen bevestigen.


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-13


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-14

Het materiaal van de lat is een staaf van 20x30-30x50 mm, het is evenwijdig aan elkaar op een afstand van 60 tot 100 cm. Aan het plafond ondervindt de wandbekleding geen mechanische of schokeffecten, dus dit interval kan worden verlengd in vergelijking met de wanddecoratie. Aanzienlijk minder problemen bij het bekleden van de dakspant. Het heeft geen krat nodig, zijn rol zal worden uitgevoerd door de dakspanten van het daksysteem, op een afstand van 60 cm van elkaar. Een vergelijkbare situatie kan zich voordoen in het land of in een frame huis, waar de installatie van de wandpanelen op het plafond wordt uitgevoerd op de vloerbalken.


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-16


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-17

Hoe de duig te leggen ten opzichte van de lengte van de zijkant van de kamer? Wanneer u panelen gebruikt met een profiel van rust, kunt u elke optie gebruiken en bij het installeren van zilver moet het zo worden gelegd dat het licht van het raam er langs valt. De vraag kan zich voordoen: hoe de voering in lengte te koppelen? Verbergen kan door speciale "schimmels" te gebruiken of door balken te installeren.


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-18


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-19

In welke kamers het plafond van de lambrisering is

Plafondbekleding wordt gebruikt in alle kamers van een huis of stadsappartement. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn gangen, slaap- en kinderkamers, studiezalen en thuisbibliotheken, veranda's en eetzalen. Voering in de keuken wordt minder vaak gebruikt, vooral als er geen kap in zit. In dit geval kunt u op materiaal zoals aluminium voering letten, dat perfect in het interieur van een moderne stijl past. In de zolderklapboordversiering kunnen alle kamers in het land dit materiaal ook overlaten aan de genade van alle kamers.


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-20


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-21

Ontwerpers zijn het niet altijd eens met de installatie van de lambrisering in de woonkamer, tenzij we het natuurlijk niet hebben over een jachthuis of een huisje met geprofileerd hout. In het huisje kan het plafond van de woonkamer worden geconfronteerd met een dakspaan, maar in een stadsappartement is het noodzakelijk om alleen "kalm" in wit te gebruiken. Zo'n plafond past in elke stijl, met uitzondering van hightech en modern. Het is mogelijk om met elke verf witte kleur aan de wandpanelen te geven en als het gewenst is om gebleekte eik na te bootsen, is het beter om impregnatie van deze tint te gebruiken.


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-22


potolok-iz-vagonki-osobennosti-konstrukcii-24-foto-23

Met een voering aan het plafond kunt u in elke kamer een prachtige sfeer creëren. Hout is een uitstekende regulator van vocht en daarom is er altijd een hoog niveau van comfort in de ruimte bekleed met dit materiaal. De taak van het scheren van de plafondspaanstrook is geschikt voor elke thuisvakman. Dit zal de kosten van reparaties aanzienlijk verminderen. Tijdens de werking hoeft de wandbekleding niet regelmatig te worden bijgewerkt, maar is het voldoende om elke 10-15 jaar te verven met vernis. Het plafond verzorgen is heel eenvoudig: je kunt het stof binnen een paar minuten verwijderen met een vochtige doek en dit is voldoende.

Pin
Send
Share
Send
Send