Thuis en stijl

Woonkamer in het land: we onderscheiden een buitenverblijf (27 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


In het warme seizoen vertrekken veel stedelingen naar hun landhuis. Voor sommigen is dit slechts een bescheiden hoekje waar u kunt ontspannen in de eenzaamheid van de werkdrukte. Voor anderen - een plek waar het geen schande is om gasten te ontmoeten. Vandaag zullen we praten over hoe de woonkamer in het land te regelen, zodat het een plezier zal zijn om daar te rusten.


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-2

Tips voor de woonkamer van het interieur in het land

Aangezien het huisje anders is dan een gewoon woongebouw, moet tijdens de reparatie rekening worden gehouden met enkele kenmerken:

  • Zomerhuis is ontworpen voor tijdelijk verblijf (meestal in de zomer). Om de datasho in het koude seizoen onveranderd te houden, is het noodzakelijk om de afwerkingsmaterialen correct te kiezen. De beste keuze is hout en steen.
  • Typisch, de situatie voor de tuin - dit meubilair, verplaatst van een stadsappartement. Het kunnen oude interieuronderdelen zijn die hun functionaliteit niet hebben verloren, maar gewoon uit de mode raakten. Ofwel iets kapot, waarmee de eigenaren moeilijk afscheid kunnen nemen. In het eerste geval kan het meubilair worden bijgewerkt en verlaten, in de tweede - moet meedogenloos worden weggegooid.
  • Vaak combineert de woonkamer in een landhuis zowel een woonkamer als een keuken. Om te voorkomen dat de kamer rommelig lijkt, houdt u zich aan het principe van minimalisme. Het rustieke keukenontwerp zal de kachel en het beschilderde serviesgoed met succes aanvullen.
  • Voor de muren is het wenselijk om rustige kleuren te gebruiken (wit, beige, lichtgrijs, olijf). Ze creëren een sfeer van vrede en rust. Houten wanden zijn bedekt met transparante vernis om hun natuurlijke schaduw te verlaten. Monochromatisch kleurenbereik verdund met heldere accessoires.
  • Neem de keuze van gordijnen serieus. Gordijnen van luchtige stof breiden een kleine kamer visueel uit. Als er geen problemen zijn met de ruimte in de kamer, let dan op de dikke gordijnen die de doordringing van zonlicht op een warme dag voorkomen. Als de woonkamer en keuken worden gecombineerd, moeten de gordijnen hetzelfde zijn of met elkaar worden gecombineerd.

Naar het interieur van het huisje blij je, wees niet bang om te experimenteren!

De woonkamer in het land is een plaats waar bijeenkomsten worden gehouden met familie en vrienden. Om iedereen zich op zijn gemak te voelen, moet je goed nadenken over het interieur van deze kamer. Wij bieden om kennis te maken met de belangrijkste stijlen die door ontwerpers worden gebruikt om het 'hart van het zomerhuis' te ontwerpen.


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-5


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-6

Provence

In de stijl van de Provence wordt de voorkeur gegeven aan natuurlijke thema's en natuurlijke materialen voor decoratie. Voor vloeren is de woonkamer het beste om hout of steen te gebruiken. U kunt ook zones met tegels of stenen markeren. Een vereiste zou het effect van de oudheid moeten zijn. Als de materialen nieuw zijn, kunnen ze kunstmatig door hun eigen handen worden verouderd. Houten planken kunnen bijvoorbeeld licht worden gesneden, op sommige plaatsen moeten tegels worden afgebroken.


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-8


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-9

Bij de registratie van een plafond in de stijl van de Provence worden lichte pasteltinten gebruikt. Het kan melk, gebleekte olijf, bleke pistache, lichtblauw of wit zijn. Tegen de achtergrond van dergelijke tinten als ingevlamd in de zon, zullen massieve houten balken er geweldig uitzien. Soms zijn ze in de tint van het plafond geschilderd om een ​​lichtere, slecht verlichte ruimte te maken.

De wanden van de woonkamer in de stijl van de Provence ommanteld hout met het effect van slijtage en eenvoudige samenhang of behang. Behang kan monofoon zijn (pastel of natuurlijke tinten), met contraststrips of bloemmotieven. Let in het laatste geval op de details in combinatie met decoratieve elementen.


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-10


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-11

Als ruimteafmetingen dit toelaten, maak dan een open haard. Afhankelijk van de structuur van het gebouw kan het decoratief of verwarmd zijn. De openhaard in Provençaalse stijl is U-vormig gemaakt van natuurlijke of kunstmatige stenen van zachte tinten. Het is ingericht met gesmede metalen onderdelen. Een woonkamer met een open haard, waar brandhout comfortabel zal knetteren, wordt een favoriete plek voor gasten en leden van uw gezin.


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-12


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-13

Voltooi de creatie van de Provence in de woonkamer massief meubilair en een overvloed aan decor. Omdat de ruimte wordt gedomineerd door rustige natuurlijke tinten, moet het heldere accenten toevoegen. Op de bank moet je schattige kussens gooien in kleurrijke hoezen. Op het raam hangen linnen gordijnen met bloemmotieven. Boeketten van wilde bloemen zorgen voor een speciale sfeer. Het effect van verval zal oude boeken, horloges of kandelaars opleveren. Als je een woonkamer in combinatie met een keuken ontwerpt, voeg dan aardewerk en een tafelkleed met ruches of ruches toe.


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-14


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-15

Country muziek

Het interieur van de woonkamer in de landelijke stijl cottage is een combinatie van maximale bruikbaarheid, nabijheid van de natuur en ongecompliceerd rustiek comfort. Ontwerpers benadrukken eenvoud en functionaliteit. Als u de kamer in deze stijl maakt, moet u geavanceerde afwerkingsmaterialen vermijden, omdat ze niet worden gecombineerd met de concepten 'natuurlijkheid' en 'plattelandsleven'. Het kleurenpalet zo dicht mogelijk bij natuurlijke tinten: wit, beige, bruin, terracotta, geel, groen. Als hoofdpalet is het de moeite waard 3-4 kleuren te definiëren en kleur toe te voegen aan de kamer met behulp van rijke accessoires.


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-16


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-17


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto.png">

De muren in het huis kunnen worden bedekt met behang in een strook, geruit of met bloemen- en bloemornamenten. U kunt decoratieve pleisters aanbrengen, afwerken met steen, baksteen of hout. Het is niet verboden om bovenstaande opties te combineren. Het belangrijkste is dat alles er simpel uitziet, zonder franjes. De vloer is meestal gemaakt van natuurlijke kleurplaten, maar kan ook worden gemaakt van stenen of keramische tegels. Het plafond is, net als in de stijl van de Provence, wit geverfd en aangevuld met houten balken.

Let op symmetrie bij het aanbrengen van meubels en decoratieve elementen. Alles zou een beetje slordig moeten lijken. Het meubilair moet een beetje ruw lijken, maar wees comfortabel. Houten oppervlakken mogen niet gepolijst worden om te schitteren. De finishing touch - accessoires gemaakt van verouderd metaal. Goed passen in rieten meubels in rustieke stijl. Aan de muren mogen foto's hangen met landschappen of afbeeldingen van dieren. Het is belangrijk dat ze zich in eenvoudige houten lijsten bevinden.


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-18


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-19


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-21


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-22

Scandinavische stijl

Het ontwerp van de woonkamer in het land in de Scandinavische stijl omvat de decoratie van de muren en plafondmaterialen van de lichtste tinten. Dus inwoners van de Scandinavische landen corrigeren de natuurlijke onrechtvaardigheid - het gebrek aan natuurlijk licht. In onze realiteit, wanneer je het interieur in deze stijl ontwerpt, kun je een veel ruimere kamer krijgen in een kleine donkere woonkamer.


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-23


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-24

Scandinaviërs voor de decoratie van het pand geven de voorkeur aan witte kleur. Zich strikt houden aan deze regel is niet noodzakelijk. Beige of melkachtig zou geschikt zijn. Verdunde lichte tinten kunnen zwart zijn. Traditionele ornamenten zullen hun plaats innemen op dekens, kussenslopen en tapijt. Gebruik textiel netjes, het overschot vermindert de ruimte visueel. De raamkozijnen moeten ook wit zijn. De ramen zelf kunnen worden opengelaten of gedecoreerd met transparante gordijnen.


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-25


gostinaya-na-dache-oformlyaem-zagorodnoe-zhilishe-27-foto-26

Geef de voorkeur aan houten of plastic meubilair. Het kunnen uitvouwbare multifunctionele modellen zijn. Als de kamer wordt gebruikt als een eetkamer, in plaats van de gebruikelijke stoelen, kunt u de banken gebruiken. De open haard in de woonkamer van het Scandinavische type zal het hoogtepunt van de kamer zijn. In dit interieur kunt u zowel moderne als traditionele modellen gebruiken.

Wij verzekeren u dat als u een gezellige woonkamer in uw landhuis creëert, u en uw geliefden er vaak zullen zijn.

Pin
Send
Share
Send
Send