Thuis en stijl

Kunststof vensterbanken: het gebruikelijke ontwerp (22 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De vensterbank is een belangrijk element van het venster en voert een aantal praktische functies uit: het sluit de naad van het samenstel, beschermt tegen tocht, dient als een platform voor huishoudelijke kleuren en handige kleinigheden. Dit element is gemaakt van verschillende materialen, maar kunststof vensterbanken zijn het meest gevraagd. De redenen voor de populariteit liggen in de voordelen van PVC-producten, een breed assortiment en een betaalbare prijs.


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-2

De voordelen van PVC-vensterbanken

Kunststof vensterbanken zijn geïnstalleerd op het balkon, in de keuken, in alle woonkamers van het huis. Het brede toepassingsgebied wordt verklaard door de volgende voordelen van PVC-producten:

  • hoge vochtbestendigheid;
  • dankzij de eenvoudige installatietechniek kunt u de vensterbank met uw eigen handen installeren;
  • het product leidt niet, vervormt niet, het is niet onderhevig aan krimp;
  • lange levensduur;
  • eenvoudige verzorging;
  • hoge sterkte en hittebestendigheid;
  • laag gewicht

De potentiële koper kan kiezen voor een PVC dorpel met verschillende breedten, diktes en lengtes, wit en bruin. In assortiment van het model onder verschillende rassen van een boom en een natuursteen. Je kunt een vensterbank onder een eik of marmer kopen, en er een minimum aan geld aan uitgeven.

Klassieke witte vensterbanken verschenen met PVC-ramen, ze zien er perfect uit in de keuken en op het balkon, maar passen niet altijd in het interieur van de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Dit was een van de redenen voor de opkomst van dergelijk materiaal als plastic vensterbanken onder de boom, die zelfs in een houten huis kunnen worden geïnstalleerd. Bij de productie ervan wordt lamineren gebruikt met PVC-films of papier gedrenkt in melamineharsen. Ze kunnen elk decor hebben dat het oppervlak van het hout imiteert. De meest populaire oplossingen zijn eik, kers, walnoot, wengé.


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-5


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-6

Vensterbanken zijn beschikbaar voor kunststof ramen, waarvan het oppervlak natuursteen imiteert. Marmer, graniet - deze materialen onderscheiden zich door hoge prijzen, aanzienlijk gewicht en zijn niet altijd praktisch. Het lamineren van een kunststof vensterbank onder een natuursteen is een effectievere oplossing voor een stadsappartement of een privéwoning. PVC-vensterbanken in kleur worden geproduceerd in een breed scala aan kleuren, hierdoor kunt u producten kiezen voor minimalistische fans, evenals originele producten voor de kinderkamer.


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-9


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-10

Installatie van kunststof vensterbanken

Aanbevelingen voor het juist installeren van een kunststof vensterbank interesseren alleen huismannen. Elke professional is vertrouwd met verschillende technieken die actief worden beoefend. De werken beginnen met het demonteren van de oude vensterbank en raam, de installatie van een standprofiel en de installatie van een nieuw venster erop. Hierna kunt u een nieuwe vensterbank installeren. In dit geval is het noodzakelijk om het probleem op te lossen hoe u het paneel moet repareren. Er zijn twee hoofdmethoden: cementmortel gebruiken of schuim gebruiken. Het is vrij eenvoudig om de kunststof vensterbank met de oplossing te bevestigen, omdat de fixatie plaatsvindt op 4-6 punten, en niet op het hele oppervlak. Dit vereenvoudigt het werk en bespaart materiaal. U kunt het paneel effectief fixeren met schuim, maar u moet absoluut kiezen voor producten met goede vorstbestendigheid.


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-11


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-12


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-13

Het apparaatontwerpvenster is niet gecompliceerd - alles is geïnstalleerd op het ondersteuningsprofiel, waarvan de rol een gevormde pijp kan uitvoeren. De vensterbank wordt erop geïnstalleerd of in speciale groeven en ga dan verder met nivelleren. Om de vensterbank te repareren komt niet vaak voor, het is noodzakelijk om deze fase met volledige verantwoordelijkheid te benaderen. Vooraf geoogste staven met verschillende hoogten, die het paneel langs het venster ideaal uitlijnen. Het is noodzakelijk om een ​​lichte helling in de richting van de kamer te laten zodat er geen water ophoopt. Hierna kunt u de beschermende film verwijderen en zijpluggen installeren.


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-14


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-15

Reparatie van kunststof vensterbanken is noodzakelijk tijdens het herstelproces of vanwege het gebruik van materialen van slechte kwaliteit tijdens installatiewerkzaamheden. Het is gemakkelijk om de plastic vensterbank te ontmantelen, dit gebeurt met behulp van handgereedschap. Het is veel moeilijker om de kwestie van het demonteren van cementmortel of -schuim op te lossen als ze de installatie belemmeren. U kunt een vensterbank repareren zonder deze te verwijderen, u kunt bijvoorbeeld een gekrast oppervlak herstellen met behulp van laminering.


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-16


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto.jpeg">

Een kunststof vensterbank kiezen

Iedereen droomt van eiken of marmeren vensterbanken, maar het is de moeite waard ervan uit te gaan dat deze materialen erg duur en moeilijk schoon te maken zijn. Wat zijn PVC vensterbanken, iedereen weet het goed. Ze kunnen producten van natuurlijke materialen eenvoudig vervangen.

De regel bij het kiezen van kleuren is hetzelfde: de vensterbank moet worden gecombineerd met een schaduw van het raamprofiel. Als het een eik is, zou de vensterbank het hout van deze boom moeten imiteren. De regel geldt zowel op het balkon van een stadsappartement als in een houten huis.


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-17


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-18

Producten onder marmer passen goed in het interieur van de keuken, ze zullen er harmonieus uitzien met een wit kunststof profiel. In de kinderkamer kun je de kleurdrempels instellen, roze in de meisjeskamer, blauw of lichtgroen - voor jongens. In de slaapkamer, de beste look zullen producten onder de boom zijn, oak, cherry, walnut zorgt voor een meer comfortabele sfeer. Op het balkon of de loggia kunt u eenvoudige witte vensterbanken gebruiken, maar als u met eurolining eindigt, is het beter om een ​​laminaat onder de boom te kiezen. In dat geval, als op het balkon decoratieve pleister of MDF-panelen onder de steen, dan zou de balans opwegen tegen het voordeel van lamineren onder het marmer.


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-19


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-20


plastikovie-podokonniki-privichnaya-konstrukciya-22-foto-21

Hoe het interieur van de kamer te veranderen? Installatie van kunststof gelamineerde vensterbank. Het oppervlak is gemakkelijk in onderhoud en de restauratie veroorzaakt geen problemen voor de eigenaar van het pand. Hoe maak je de juiste keuze op het gebied van design? Focus op de buitenkant van het raamprofiel en het materiaal van de wanden van de kamer. Het assortiment van fabrikanten heeft tientallen modellen van vensterbanken, die zullen helpen bij het maken van de beste keuze voor het interieur, gemaakt in elke stijl.

Pin
Send
Share
Send
Send