Thuis en stijl

Ovaal bed in het interieur - de harmonie van de slaap (20 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Voor het eerst verschenen ovaalvormige bedden in kinderkamers. Deze afgeronde ontwerpen leken op gezellige nesten en oude kinderwiegjes. Het was moeilijk om niet op te merken hoe dit bed comfortabel in het algemene idee van de kamer past, terwijl het een zeer praktisch meubelstuk blijft vanuit het oogpunt van de ouders. Dankzij de vrije toegang van alle kanten en zachte kanten, konden moeders en vaders zonder problemen voor hun kinderen zorgen en zich geen zorgen maken over hun veiligheid.


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-2

Geleidelijk verhuisde het ovale bed naar een volwassen interieur, waar het zijn posities in moderne en eclectische stijlen stevig bezet. Het harmonieuze ontwerp vond een antwoord in het interieur van fraaie vormen en gedurfde combinaties. Compacte of juist te grote ovaalvormige modellen werden geïnstalleerd in de appartementen van jonge burgers en transformeerden hun onstuimige leven.

Een belangrijk voordeel van een bed van deze vorm is dat het geschikt kan zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Zowel pasgeborenen als oudere baby's worden in dergelijke bedden geplaatst.

Ovale ontwerpen voor zeer kleintjes zijn uitgerust met een slingermechanisme waarmee u het bed kunt wiegen en de baby kunt wiegen. Dit principe is overgenomen uit het verleden, toen ronde manden of wiegen met kinderen in de hutten werden opgehangen en kinderen naar de liederen werden geschommeld.


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto.jpeg">


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-5

Voor oudere kinderen, rond de omtrek van het bed, kunt u een barrière plaatsen in de vorm van een arena, waarvan de massieve staven gemaakt zullen zijn van hout, plastic of metaal. Vanwege het feit dat de bescherming op het ovaal wordt geïnstalleerd, want het kind overlapt de beoordeling niet, kan hij alles zien wat er om hem heen gebeurt en kunnen ouders het kind vanuit elke hoek van de kamer bekijken.

Naast al het bovenstaande hebben ovale bedden nog andere voordelen:

  • afgeronde hoeken stellen je in staat de bescherming van het kind te maximaliseren, nu kun je niet bang zijn dat hij de hoek zal raken en zich zal bezeren;
  • Sommige ontwerpers hebben verklaard dat het bed in de vorm van een ovaal het kind herinnert aan zijn leven in de baarmoeder, wat zo'n ontwerp erg gezellig en comfortabel maakt voor het leven van de baby;
  • omdat er geen enkele hoek in de constructie is, is het erg handig om deze zelfs in kleine ruimtes te plaatsen, en u hoeft niet te worstelen met welke muur om de wieg te bevestigen om comfortabel te bewegen - het ovale bed kan zich in het midden van de kamer bevinden;
  • de ovale vorm van de wieg is niet veeleisend voor het algehele ontwerp van de kamer en past daarom perfect in elk interieur; in zo'n bed kunnen zowel een jongen als een meisje slapen;
  • het ontwerp heeft een hoge functionaliteitsmarge, omdat het kan worden omgezet in interieurartikelen van andere kinderen.

Al deze kenmerken kunnen onverschillig geen enkele ouder laten, omdat de veiligheid en het comfort van hun eigen kind altijd beslissen bij het kiezen van de toekomstige situatie van een nieuw gezinslid.

Het populairst is het ovale transformatiebed voor kinderen. Met dit ontwerp kunt u zich aanpassen aan de groei en ontwikkeling van het kind, waardoor een comfortabele omgeving voor het leven wordt gecreëerd.

Moderne ontwerpers verbeteren elk jaar de transformatie van een dergelijk model, en vandaag is het al mogelijk om projecten te vinden die 6 meubels uit één ovaal bed vertegenwoordigen. De meest toegankelijke en meest voorkomende modellen zijn echter 3 op 1. In dit geval is het gebruikelijke ovale bed in slechts drie verschillende versies aangepast. Er zijn mogelijke combinaties van een wieg: een commode en een box, of een wiegbed en een kinderbank. In feite zijn er veel variaties en sommige kunnen op zichzelf worden bedacht, het is belangrijk om in eerste instantie te beslissen wat je verwacht van deze nieuwe ontwerpfantasie.


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-7


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-8

Het allereerste en belangrijkste voordeel van een dergelijk transformatorbed is de functionaliteit. Ouders hoeven niet veel geld uit te geven om een ​​baby nest gemakkelijk uit te rusten, nu zijn alle meubels in één ontwerp gemonteerd.

Bovendien is deze optie geweldig, zodat u ruimte kunt besparen en de vrijheid behoudt voor games voor kinderen.

De veelzijdigheid van dit model, ook omdat het in elke stijl past, is geschikt voor een jongen en een meisje. Dit bed kan worden ingericht met zachte zijkanten, luifels en verschillende gordijnen. Verander zowel het decor als het ontwerp zelf, dat kan als het kind opgroeit.

Elk kinderbed, inclusief een ovaal, moet in de eerste plaats onschadelijk zijn voor de gezondheid van kinderen. Houd daarom bij het kiezen rekening met de volgende parameters:

  • structurele stabiliteit - let bij het kopen van kindermeubilair op alle armaturen, gewrichten en overgangen, kijk hoe het bed op de grond staat, het moet heel stabiel zijn, omdat je je kind erop vertrouwt;
  • geef je voorkeur alleen aan natuurlijke materialen - zelfs als je te veel moet betalen voor natuurlijk hout, maar je zult er zeker van zijn dat geen schadelijke stoffen je kind zullen hinderen;
  • dezelfde regel geldt bij het kiezen van de bekleding - als u besluit om het bed uit te rusten met zachte kanten, kies dan alleen natuurlijke stoffen zodat het kind uit de vroege kindertijd niet weet wat een allergie is;
  • als je de wieg met een box beschermt, let dan op de afstanden tussen de spijlen - het kind mag de kop er niet tussen duwen, dit is erg gevaarlijk voor de gezondheid. Kijk ook naar de staven zelf om zo gepolijst mogelijk te zijn, en dan bedreigen geen splinters uw baby.

Door aan al deze vereisten te voldoen, vindt u niet alleen multifunctioneel en comfortabel meubilair, maar ook een meubel dat uw kind op tijd beschermt.

Volwassen ontwerpen zijn minder veelzijdig, maar ze hebben ook hun bewonderaars onder moderne mensen gevonden. Dergelijke ovale bedden lijken meer op een bed en vereisen passende inrichting rondom.

Ovalen bedden voor volwassenen zijn gemaakt voor één persoon en voor twee personen. Er moet echter worden opgemerkt dat een tweepersoonsbed van dit ontwerp vrij veel ruimte inneemt, waarvoor van tevoren moet worden gezorgd.


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-10


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-11

Net als de kinderkamer kan het bed worden uitgerust met zachte zijkanten, waardoor u een gezellige imitatie van een cocon of een ei kunt maken. Het is prettig om in zo'n bed te slapen en comfortabel op te staan. Zachte kanten beschermen tegen onverwachte schokken en een gezellig bed geeft gemoedsrust.


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-12


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-13

Het hoofdeinde van dit bed kan heel verschillend zijn. Er zijn opties wanneer een zacht ovaal bed veranderde in een rug en een specifiek vizier, wat een verhoogd gevoel van comfort en veiligheid creëerde. Er zijn bedden met een houten hoofdeinde of met lederen details.


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-14


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-15

Het beste van alles is dat dergelijke bedden er natuurlijk precies uit zullen zien in moderne stijlen zoals loft en hi-tech. Het ovale ontwerp is origineel, daarom is het moeilijk om er een fatsoenlijke interieurdecoratie voor te kiezen. Minimalisme, typerend voor bijna alle moderne stijlen, omdat niets beter met deze taak om kan gaan. Afhankelijk van de materialen waaruit het bed wordt gemaakt, worden de tinten van het externe ontwerp van de kamer geselecteerd.


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-16


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-17


ovalnaya-krovat-v-interere-garmoniya-sna-20-foto-18

Harmony ovaal bed in zijn afgeronde vorm. Gebrek aan hoeken verbreekt de ruimte in de kamer niet en maakt het comfortabel verblijf in bed. Dus laat de harmonie van je dromen in zo'n bed de hoeken niet kennen.

Pin
Send
Share
Send
Send