Thuis en stijl

Hoogslaper voor volwassenen en kinderen: wat is het voordeel? (50 afbeeldingen)

Pin
Send
Share
Send
Send


Bedzolder - meubeldesign met een slaapplaats op de tweede verdieping, waarmee u de ruimte in het appartement effectief kunt organiseren. Er wordt veel gevraagd om het bruikbare gebied in kleine woningen te optimaliseren en tegelijkertijd is er veel vraag naar in het oorspronkelijke ontwerp van kamers met groot beeldmateriaal.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-2


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-3


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-4


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-5

Hoogslaper in het interieur: functies van de toepassing

Het ontwerp is interessant vanwege het grote potentieel:

 • de ruimte onder de hoogslaper wordt gebruikt als extra ruimte in een compacte slaapkamer. Deze site kan worden ingericht als een comfortabele vrijetijdsomgeving of als een multifunctionele werkruimte;
 • in ruime kamers wordt de constructie gebruikt als een origineel complex, dat in staat is om het interieur een bepaalde dynamiek te geven, met nadruk op het ongewone ontwerp van de ruimte;
 • Het kinderbed op de zolder in de babykamer stelt u in staat fantastische voorwaarden te creëren voor fidget, die van het ongewone ontwerp met veel interessante functies houdt.

Met de hulp van interessante configuraties is het goed om het gastenverblijf uit te rusten, een comfortabele ruimte te creëren om te slapen en te ontspannen, zonder de kamer te vervuilen met andere meubels.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-6


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-7

Het ontwerp is een two-tier complex met een slaapgedeelte aan de bovenkant en een basis, die, afhankelijk van het model, is uitgerust met nuttige functionaliteit.

De meest voorkomende elementen zijn:

 • frame - gemaakt van hout, metaal, met behulp van hoogwaardige polymeren;
 • ladder - verticaal, in een hoek of vanuit de modules in de vorm van laden;
 • opbergsysteem - kasten, ladekast, planken, rekken;
 • tafelblad - een tabel voor kinderklassen, geschreven of computer, afhankelijk van het doel van het model;
 • sportgebied - de Zweedse muur, ringen, dwarsbalken, touw, touwladder;
 • spelmodules voor kinderen - glijbaan, schommel.

Bij het kiezen van een model moet rekening worden gehouden met de leeftijdskarakteristieken van de gebruiker, de hoogte- en gewichtsparameters en smaakvoorkeuren. Besteed speciale aandacht aan productveiligheid:

 • milieuvriendelijkheid van materialen;
 • structurele stabiliteit;
 • betrouwbaarheid van bevestigingsmiddelen;
 • beschikbaarheid van een beschermende rand van geschikte afmetingen.

Houd bij het kiezen van meubilair voor een kind rekening met het feit dat dit niet alleen een slaapplaats is, maar ook een gebied voor actieve spellen, en dat een ontwerp van verhoogde weerstand en sterkte tegen intense belastingen vereist is.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-9


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-10


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-11

Meubilair in deze categorie verschilt in de volgende kenmerken:

 • op afspraak;
 • per apparaat;
 • op productiemateriaal;
 • de locatie van het bed;
 • door de aanwezigheid van extra functionaliteit;
 • volgens de mogelijkheden om de ruimte onder het slaapgedeelte te gebruiken.

Om een ​​ruimte goed uit te rusten met een meubelsysteem met een uniek potentieel, is het de moeite waard om de kenmerken van de huidige oplossingen die worden aangeboden door moderne fabrikanten, zorgvuldig te bestuderen.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-13


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-14


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-15


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-16


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-17

Soorten hoogslapers op afspraak

Op afspraak zijn er de volgende soorten structuren.

Hoogslaper voor jonge kinderen

In de meubelcatalogi zijn gepresenteerde modellen voor kinderen van 2,5 - 3 jaar oud, die gemaakt zijn rekening houdend met de leeftijdseigenschappen van karapuz. Het complex is een apparaat van geringe hoogte, meestal tot 1 meter lang, met zijkanten en een ladder. De basis van het bed is uitgerust in de vorm van een klein dressoir met laden voor accessoires. Het meubelsysteem wordt aangevuld met een kindergarderobe, planken voor speelgoed en een kleine tafel.

Complete oplossing voor kleuters

De kinderbedvliering vanaf 5 jaar heeft uitgebreide functionaliteit. De hoogte van het model voor kleuters varieert tussen 1,3-1,6 m, de ruimte onder het slaapgedeelte is ontworpen als een speeltuin. Het pakket bevat comfortabele en functionele meubels voor slapende, actieve spellen en ontwikkelingsactiviteiten. Hier is het compacte opbergsysteem voor babykleding, speelgoed, accessoires en accessoires relevant. Het werkoppervlak is een tafel met laden.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-18


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-19


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-20


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-22


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-23


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-24


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-25


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-26

Volwassen hoogslaper

Constructies voor volwassen gebruikers worden gemaakt in de hoogte van 1,8-2 m. Het modellengamma wordt weergegeven door oplossingen in de vorm van enkele, anderhalf en dubbele aanpassingen. Als u wilt, kunt u een meubelsysteem kiezen met een hoogte van 1,3 - 1,6 m. Dit is de optimale oplossing voor het organiseren van een slaapkamer in een kamer met een laag plafond. Alleen in dit geval is het potentieel van het gebied in aanbouw aanzienlijk beperkt en biedt het alleen de opstelling van opslagsystemen voor duimen, laden of planken.

Soorten hoogslaper op het apparaat

Volgens het apparaat is slaapkamer meubilair in deze categorie ingedeeld in de volgende types:

 • Stationaire structuren. Kindermodellen van slaapsystemen worden exclusief gepresenteerd in een stationaire versie. Dit zal het kind beschermen tegen het risico van letsel bij het hanteren van de structuur met onvoorzichtigheid. Stationaire modellen worden gekenmerkt door hoge sterkte, bedieningsgemak, duurzaamheid;
 • Bed zolder-transformator. Het apparaat heeft een mechanisme waarmee het gemakkelijk in te drukken of te vouwen is, waardoor het een andere positie heeft, in hoogte of lengte kan worden aangepast. Een interessant idee van de Franse ontwikkelaars - een model met een lift. Met behulp van een hefmechanisme wordt de structuur verwijderd onder het plafond, als het gaat om naar bed gaan, wordt het verlaagd naar de gewenste hoogte;
 • Ingesloten modellen. Bij het inrichten van moderne interieurs met een exclusief design, bestellen ze vaak ingebouwd slaapkamermeubilair - een zolderbed om met voordeel gebruik te maken van het potentieel van de woonruimte;
 • Meubels voor meubels. Een breed scala aan voorstellen stelt u in staat om een ​​product te kiezen met optimale kenmerken voor het organiseren van een comfortabel slaapgedeelte met extra nuttige functionaliteit;
 • Modulair hoogslaper. Multifunctioneel meubelsysteem is eenvoudig te monteren vanaf kant-en-klare modules. Het idee is aantrekkelijk door het feit dat de bundeling in de loop van de tijd kan worden gediversifieerd door nieuwe elementen toe te voegen;
 • Hoekige aanpassingen. Dit is waarschijnlijk de meest winstgevende oplossing voor een studio waar het nodig is om een ​​functionele ruimte voor de slaapkamer toe te wijzen met extra functies in een gemeenschappelijke ruimte.

Als u op zoek bent naar een oplossing in een kinderkamer voor twee of drie kinderen, kies dan voor een hoogslaper met een tweepersoonsbed om te slapen en een extra transformormodule. In de catalogi van de meubelproductie zijn multi-seatmodellen voor volwassen gebruikers te vinden. Daarin bestaat de bovenste laag uit twee afzonderlijke structuren met een enkel systeem van trappen. De onderste ruimte is uitgerust met een opklapbare bank die kan worden gebruikt als een extra slaapplaats.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-27


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-28


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-29

Bij de productie van slaapstructuren gebruikte materialen met hoge sterkte-eigenschappen, milieuvriendelijk en betrouwbaar in gebruik. Afgewerkte meubelcomplexen worden gepresenteerd in de volgende categorieën:

Boomhoogslaper

De producten onderscheiden zich door onberispelijke prestatie-eigenschappen, milieuvriendelijkheid van de natuurlijke basis. Houten hoogslaper is gemaakt van een scala aan waardevolle soorten - bijvoorbeeld van beuken, eiken. Het materiaal is bestand tegen externe factoren, is bestand tegen intensief gebruik, het oppervlak voelt aangenaam aan.

Het hoogslaperbed uit de reeks ziet er representatief uit en kan zelfs de meest luxueuze interieurs versieren, benadrukt de speciale status van het huis. Het enige nadeel van meubels uit de array - de hoge productiekosten. Als u een grenen tweepersoonsbed koopt, kunt u een lang budget besparen en genieten van de frisse geur van dennennaalden.

Slaapcomplexen vanaf een spaanplaat

Producten op basis van spaanplaat hebben geen hoge sterkte voor externe invloeden. Om het risico van het kopen van goederen van lage kwaliteit uit te sluiten, kiest u uit de aanbiedingen van gerenommeerde meubelfabrikanten met een onberispelijke reputatie in een concurrerende omgeving. Binnenlandse merken met jarenlange ervaring in de kernmarkt bieden hoogwaardige loftbedden gemaakt van verschillende soorten spaanplaat tegen betaalbare prijzen. Zorg ervoor dat u meubels koopt van spaanplaat, zorg ervoor dat het certificaat van milieuveiligheid.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-31


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-32


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-33

Metalen hoogslaper

Het ontwerp is sterk en duurzaam, bestand tegen aanzienlijke belastingen. Kies een ergonomische oplossing in de vorm van een dubbele hoogslaper, u moet rekening houden met deze productoptie.

Vooral representatieve looks een metalen loft bed met elementen van artistieke smeden. Kindermetaalmodificaties zijn meestal bedoeld voor het genereren van tieners met onstuitbare energie. Als de zoon de voorkeur geeft aan een minimalistische stijl in het interieur, is het de moeite waard om te kiezen tussen laconieke stalen oplossingen. Je moet zo'n model niet installeren voor het friemelen van de meest tedere leeftijd, rusteloze kleuters en kinderen die iets ouder zijn, omdat metalen structuren traumatisch zijn en het oppervlak koud aanvoelt.

Varianten van oplossingen voor de locatie van het slaapgedeelte

Kindercomplexen worden uitgevoerd met een andere locatie van de slaapplaats:

 • Klassieke modellen met een slaapgedeelte op het tweede niveau. De lagere ruimte wordt gebruikt om een ​​functionele site te creëren, afhankelijk van de vereisten;
 • Originele oplossingen met een slaapplaats op de eerste verdieping. De tweede laag van de structuur is een uitgerust oppervlak voor verschillende spellen;
 • Bed Zolder voor twee kinderen. Meestal bevindt de tweede ligplaats zich in dergelijke complexen loodrecht op de eerste. Tegelijkertijd zijn oplossingen met twee bedden aan de bovenkant en een functionele ruimte in de ruimte eronder populair. Als het tweede kind hoogtevrees heeft, is het de moeite waard om een ​​model te kopen waarin de bedden zich op verschillende niveaus bevinden.

Om het bereik van slaapkamercomplexen voor kleine gebruikers te diversifiëren, ontwikkelen fabrikanten originele ontwerpen met een aantrekkelijk ontwerp.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-34


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-35

Bij het organiseren van een kamer voor jonge nakomelingen, geven ouders de voorkeur aan modellen van multifunctioneel meubilair. De prioriteit ligt bij ergonomische complexen met een comfortabel slaapgedeelte en extra elementen, met behulp waarvan u omstandigheden kunt creëren voor interessante vrijetijdsbesteding en de all round ontwikkeling van de kinderen:

Hoogslaper met speelruimte

Modificaties voor kleintjes zijn uitgerust als een slaapkamer op de tweede verdieping met een speeltuintje eronder. Een ander type meubelsysteem zorgt voor een speelruimte boven het slaapgedeelte. Populaire modellen waarin de speeltuin is als een fantastisch huis of een piratenschip, een cabriolet of een onderzeeër. Kinderen brengen met veel plezier tijd door in een magische omgeving, vinden nieuwe games uit, maken plezier met communiceren en delen hun indrukken met elkaar. De spelzone wordt meestal uitgevoerd met het gebruik van zachte stoffen elementen met een synthetisch opvulmateriaal. Als de ruimte voor games zich onderaan bevindt en is uitgerust met textielgordijnen, kunt u uiteindelijk het ontwerp van de site wijzigen en nieuwe gordijnen ophalen.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-38


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-39

Bed Zolder met een heuvel

Een model met een glijbaan - misschien wel de meest wenselijke versie van het meubilair voor de kleine fidget. Het kind klimt de ladder op, rijdt op een veilige afdaling, hij zal dit grappige avontuur nooit beu worden. Voor een comfortabele landing van het nageslacht is het de moeite waard om een ​​zacht landingsplatform uit te rusten met een wollig tapijt of een plat kussen. Indien gewenst kunt u een model met een stationaire dia kopen of de keuze voor het ontwerp stoppen met een verwijderbare module.

Slaapcomplex met een werkruimte voor de student

Bij opstelling van de kamer van de schoolstudent wordt aanbevolen om een ​​bedzolder met een werkruimte voor de tiener op te richten. Meubilair is een compleet complex met de nodige functionaliteit:

 • computer bureau;
 • opbergsysteem met planken voor boeken en accessoires;
 • kledingkast en accessoires.

Bij hoge modellen wordt de ingebouwde tafel voornamelijk gebruikt: bij het aanbrengen van kleine aanpassingen zijn veel oprolbare ontwerpopties op rollen van groot belang.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto.jpeg">


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-40


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-41

Populaire werkbladopties:

 • een ruime tafel over de volledige lengte van het toegewezen gebied onder de hoogslaper. Onder het tafelblad bevindt zich een opslagsysteem in de vorm van compartimenten, laden, planken;
 • kleine tafel compleet met vloerplanken;
 • computerbureau met ingebouwde bovenste planken en laden onder het tafelblad, aangevuld met een kledingkast;
 • een tafel met twee bijzettafels, die dienen als ondersteuning voor het tafelblad;
 • tafelhoekconfiguratie met compartimenten voor computerapparatuur, accessoires, schoolbenodigdheden;
 • U-vormige tafel - een model met een hoge capaciteit, waarmee u het potentieel van een nis onder het bed bovenaan kunt maximaliseren.

De stapelbed-zolder voor twee kinderen wordt aangevuld met een kleine tafel en een extra tafelblad op rollen.

Meubelcomplex met een sporthoek

In de organisatie van een kinderkamer zijn oplossingen met sportattributen erg gewild. De aanwezigheid van verschillende projectielen en apparaten voor buitenspellen zal een positief effect hebben op hyperactieve nakomelingen en zal het mogelijk maken om gunstige omstandigheden te creëren voor het behoud van fysieke fitheid. Van bijzonder belang zijn de volgende toevoegingen aan het kinderkamercomplex:

 • compacte Zweedse muur voor kleine fritjes;
 • gymnastiekcomplex voor tieners met een geïntegreerd systeem van sportuitrusting;
 • ringen, touwladders, touwen en andere sport- en speluitrusting.

Meubelworkshops voeren exclusieve ontwerpen uit voor de projectklanten. Als u het afgewerkte model zolderbed met de benodigde apparatuur niet hebt gevonden, bestelt u het meubilair volgens uw eigen tekeningen.

Opstelling met opslagsysteem

Met een tekort aan bruikbare ruimte in een klein appartement, zal een zolderbed met een kledingkast een uitstekende optie zijn. Dankzij het ruime ontwerp kunt u ruimte besparen en de originaliteit van het interieur behouden. De kledingkast vormt de basis voor het bed op de bovenverdieping, het biedt een multifunctioneel opbergsysteem met planken, laden, manden en accessoires.

Bij het kiezen van meubels voor jonge kinderen, kunt u blijven bij een beslissing, zoals een hoogslaper met een ladekast. Het monster heeft een lage configuratie met flenzen rond de rand van het bed, waarvan de basis is gemaakt in de vorm van een compact opslagsysteem met dozen. De ladder op de tweede laag is aan het einde geïnstalleerd.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-42


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-43


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-44

Interessante mogelijkheden om de ruimte onder het slaapgedeelte te gebruiken

Standaardoplossingen met vrije ruimte onder het bed zorgen ervoor dat u de site naar eigen goeddunken van de eigenaar kunt organiseren:

 • een hoog dubbel hoogslaperbed met een nis wordt perfect aangevuld door een boekenrek. Hier is het handig om een ​​bibliotheek te organiseren, een leeshoek te creëren of zelfs een compact thuiskantoor;
 • zet in een nichebank met een koffietafel voor familievrije tijd;
 • in de nis kun je een mediacentrum organiseren met een thuisbioscoop, karaoke;
 • U kunt een extra bed uitrusten door een transformerende bank in een nis te plaatsen.

Een interessante oplossing is een kledingkast onder het slaapgedeelte. Installeer de huidige armaturen - op de vloer gemonteerde kleerhangers op wielen, gewone wandkasten van het open type en een grote spiegel. De omtrek van de kleedkamer kan worden ingericht met gordijnen of een origineel scherm.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-45


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-46


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-47

Voordelen van een hoogslaper

Ключевое достоинство модели заключается в том, что ее применение в интерьере повышает эффективность использования полезной площади. Это особенно актуально при обустройстве компактных помещений:

 • экономия полезного пространства в спальне;
 • het vermogen om het slaapgedeelte te combineren met andere functionele sites zonder veel moeite en negatieve gevolgen;
 • onder de kant-en-klare voorstellen, kunt u de beste ontwerpoptie kiezen, bijvoorbeeld een hoogslaper met een tafel of een model met een multifunctioneel opslagsysteem;
 • jonge kinderen zullen graag spelen, oefenen en slapen in een interessante omgeving voor hen;
 • in een meubelcomplex voor tieners met een werkruimte, is het handig om lessen voor te bereiden, op een computer te studeren, comfortabel te slapen;
 • Een tweepersoons bed voor volwassenen met een slaapbank beneden biedt u de mogelijkheid om een ​​comfortabele slaap- en ontspanningsruimte te creëren, ongeacht de grootte van de kamer.

Met behulp van een multifunctionele slaapkamerconstructie kunt u de ruimte effectief in een ruime kamer plaatsen. Om bijvoorbeeld een woonkamer en een kantoor te organiseren, worden tweedelige meubels met een bed bovenaan geïnstalleerd op de lijn tussen de aangewezen gebieden. De zone van de ingang naar de kamer is ontworpen met een bank met fauteuils, een transformerende salontafel, een tv-paneel en andere attributen van de woonkamer. Het gebied achter het hoge bed is uitgerust met een kantoor met passend meubilair. Het slaapgedeelte kan worden ingericht met elegante gordijnen, een prachtige overkapping maken.


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-48


krovat-cherdak-dlya-vzroslih-i-detej-v-chem-ee-preimushestvo-50-foto-49

Nadelen van het gebruik van hoge bedden

Het grootste nadeel van het model is de mogelijkheid van verwondingen door een val vanaf een bepaalde hoogte tijdens onvoorzichtig gebruik. Er zijn geen garanties voor veiligheid, zelfs als het bed is uitgerust met flenzen en de trappen zijn gemaakt in overeenstemming met de vereisten van normen. Houd bovendien rekening met de volgende nadelen:

 • Speciale vereisten voor de plaats. Een hoge constructie wordt niet aanbevolen voor gebruik in kamers met een laag plafond. Hier alleen modellen van gemiddelde hoogte of laag;
 • Ongemak door benauwdheid. Verwarmde luchtstromen circuleren daarboven, het is moeilijk om te ademen tijdens de verwarmingsperiode, omdat het niet altijd mogelijk is om de kamer te ventileren;
 • Psychologische factor. Gebruikers met een onstabiele psyche kunnen last hebben van angstsyndroom of claustrofobie vanwege de beperkte ruimte onder het plafond;
 • De moeilijkheidsgraad van zorg. Om het bed te maken, moet je wat moeite doen. Hoe hoger het bed, hoe moeilijker het is om het te bedekken.

Het is ook noodzakelijk om extra lichtbronnen te installeren om de functionele ruimte onder het slaapgedeelte volledig te verlichten.

Het hoge rendement van het hoogslaper in de organisatie van de ruimte elimineert alle nadelen van het gebruik van dit meubilair. Om deze reden geven de meeste eigenaren van compacte appartementen en ruime landhuizen de voorkeur aan kant-en-klare ergonomische oplossingen of bestellen ze de vervaardiging van exclusieve modellen.

Bekijk de video: HELP ME GET READY FOR NEWYORK FASHION WEEK. TopShop Haul + Revlon Unboxing (Augustus 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send