Thuis en stijl

Opslag van medicijnen: eerste hulp bij de hand

Pin
Send
Share
Send
Send


Vrijwel elke stad heeft een apotheek die 24 uur per dag werkt. Het is echter moeilijk om het kleine "thuismagazijn" te verlaten. Meestal bestaat het uit geneesmiddelen voor chronische ziekten en eerste hulp preparaten. Zorg voor antipyretische en pijnstillende medicijnen. In de regel worden medicijnen die zijn voorgeschreven door een arts en niet zijn gebruikt niet weggegooid.

Bij het kiezen van een plaats om geneesmiddelen op te slaan, is het belangrijk om te weten welke omstandigheden zullen helpen geneesmiddelen correct te bevatten.

temperatuur

Eerder waren er geen specifieke temperatuurparameters voor het opslaan van medicijnen aangegeven. "Op een koele plaats bewaren" is een zeer vage bewoording die voor bijna alle geneesmiddelen bestond. Tegenwoordig adviseren fabrikanten meer specifieke temperatuurregimes voor de opslag van geneesmiddelen. De vereiste om te sparen bij 3-8 ° C (normale koelvakmodus) betekent dat het geneesmiddel ongeveer een dag na de aankoop in de koelkast moet worden bewaard. Anders zal het therapeutische effect van het medicijn worden verminderd en kan de behandelingsperiode van de ziekte toenemen. Dit geldt vooral voor hormonale geneesmiddelen, antibiotica, vaccins of serums.

Het voldoet aan bepaalde vereisten die u zullen helpen snel het juiste medicijn te vinden en correct in te nemen:

 • Alle producten worden opgeslagen in hun originele instructies. Alvorens de medicatie te nemen, is het raadzaam om de instructies te herzien om de juistheid van het gebruik van medicijnen en de eigenaardigheden van de interactie met andere geneesmiddelen te controleren;
 • de inhoud van de doos wordt regelmatig verplaatst. End-of-life-medicijnen worden weggegooid;
 • de preparaten moeten ongeopend worden gehouden. Categorisch gezien moet u opties voor uitslag of het mengen van tabletten uitsluiten. Onbegrijpelijke pil kan niet worden genomen. Het is onmogelijk om drugs in andere containers / flessen te gieten, omdat het mogelijk is om een ​​fout te maken met de periode van gebruik van de drugs;
 • Het is niet wenselijk om blaren met pillen te snijden. Aangezien u de naam van het geneesmiddel niet kunt opslaan en u niet op de hoogte bent van de houdbaarheid;
 • De kast voor het opbergen van de verbandtrommel moet zich op een gemakkelijk toegankelijke plaats bevinden, maar is niet zichtbaar. Alsof het gezin kinderen en dieren heeft, dan is het noodzakelijk om gemakkelijke toegang tot medicijnen uit te sluiten. Als een optie - de doos voor het opslaan van medicijnen kan worden afgesloten met een sleutel.

Een juiste en ordelijke regeling van medicijnen zal het gemakkelijker maken om de juiste medicijnen te vinden en de apotheek in een echte helper te veranderen in plaats van er een bron van irritatie van te maken.

 • Voorschriften van artsen moeten in een apart pakket worden geplaatst en mogen niet worden weggegooid. Dus de medicatie-instructie is te vinden op internet en het is onmogelijk om het recept te herstellen / oproepen.
 • Medicijnen in flessen, tabletten en zalven moeten afzonderlijk van elkaar worden bewaard. En voor flessen / potten zijn rechthoekige / vierkante vakken zonder afronding beter geschikt (potten staan ​​precies en vallen niet). Handige optie - kleine plastic manden.
 • Dozen voor het opslaan van medicijnen kunnen het best worden gekocht met afzonderlijke compartimenten. Dit zal helpen om medicijnen op type te stroomlijnen, evenals de frequentie van gebruik. Als er geen speciale verdelers zijn, is het een goed idee om afzonderlijke kleine en kleine dozen in een grote doos te plaatsen. In dergelijke gevallen is het wenselijk om containers te gebruiken die zijn gemaakt van transparant plastic (dit zal het zoeken naar de gewenste medicatie aanzienlijk vergemakkelijken).
 • Je kunt ook stickers plakken met de inhoud van het label. Bovendien zijn de meest gebruikte medicijnen beter dichterbij gelegen.
 • Het is raadzaam om een ​​EHBO-set te maken en deze gescheiden te houden van de andere dozen, dozen. Iedereen maakt de lijst met ambulances alleen, maar er moeten noodzakelijkerwijs enkele algemene medicijnen zijn (dezelfde beruchte briljante groene, watten, hartpillen, pijnstillers).
 • Voor reizen gaat een aparte EHBO-kit-organisator. Als reizen vaak gebeurt, is het nodig om een ​​constante geschikte handtas / doos toe te wijzen en deze te voorzien van de nodige medicijnen.
 • Koop geen medicijnen in de reserve, want bijna overal zijn er 24-uurs apotheken.
 • Blaren met dezelfde pillen kunnen met een rubberen band worden getrokken. Bovendien is het handiger om ze in dozen met de naam omhoog te plaatsen - kijk dus snel.

Het organiseren van een goede opslag van medicijnen is eenvoudig. Het is onmogelijk om het proces van het maken van een EHBO-kit een opwindende gebeurtenis te noemen, maar het is niet verstandig om te ontkennen dat dit een noodzakelijk iets is in elk appartement.

Bekijk de video: 14 Common Insulin Resistance Treatments That Stops Your Weight Loss & May Hurt You (Mei 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send