Thuis en stijl

Hoe kies je een uitloopbank: soorten, materialen, nuances (25 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Een derde deel van het leven besteedt iemand in een droom, wat betekent dat iedereen ergens moet slapen. In een groot appartement is de keuze geweldig: je kunt een bed opmaken, een futon kopen, een poef kopen of een bank, maar in een kleine kamer zijn er veel minder opties. Om op zijn minst ergens te vertrekken, is een compacte uitrolbank het meest geschikt.


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-2

Voor- en nadelen

Vykatny-banken, evenals andere meubels, hebben voordelen:

 • compactheid - in de uitgeklapte toestand neemt de bank ruimte in beslag, net als een echt bed, maar u hoeft hem alleen maar op te vouwen om al deze ruimte vrij te maken voor andere behoeften;
 • variabiliteit - uitrolbanken zijn groot en klein, dubbel en single, zacht en hard, zodat iedereen de meest geschikte optie voor hem, zijn kamer en zijn rug kan kiezen;
 • ontwerp - correct geselecteerde vouwbanken kunnen het middelpunt van de kamer worden en zijn echte decoratie;
 • betrouwbaarheid - bepaalde soorten sofa's zijn eenvoudigweg niet te breken, hun mechanisme is zo eenvoudig en het materiaal van de fabricage is zo betrouwbaar;
 • kosten - het is net zo variabel als de andere parameters - iedereen kan een uitloopbank vinden binnen zijn of haar bereik, ongeacht het inkomensniveau;
 • relevantie - de juiste bank past in elke kamer - zelfs voor een kleine keuken kun je een hoekbank met een vykatny-mechanisme oppakken.


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-5


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-6


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-7

Soorten ontwerpen

Het uitrolmechanisme van de bank wordt altijd zo betrouwbaar mogelijk gemaakt, maar kan in verschillende versies sterk variëren. Van deze verschillen hangt af van het gebruiksgemak.

Sofa boek

De gemakkelijkste optie, die al sinds de kindertijd bekend is. Het ontwerp heeft slechts twee componenten - de achterkant en de zitting. Als u de bank wilt uitklappen, moet u de stoel hoger zetten, de rug laten zakken en vervolgens terug zakken. Onder de onderkant van de banken van dit type bevindt zich een doos onder de kleding - vanwege de ontwerpkenmerken kan deze als de grootst mogelijke worden beschouwd. Het mechanisme is betrouwbaar en kan jaren duren, maar is nauwelijks geschikt voor mensen met een problematische ruggengraat - om de stoel hoger te zetten, moet je een merkbare inspanning leveren.


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-8


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-9

evroknizhka

Ook een eenvoudige optie - om een ​​bed te krijgen, hebt u alleen fysieke kracht nodig. Het is noodzakelijk om de stoel naar zichzelf toe te slepen totdat deze de door de fabrikant bepaalde positie heeft bereikt. Nadat u op de achterkant moet drukken en deze in een horizontale positie laten zakken. Ook niet geschikt voor mensen met rugklachten.

dolfijn

Dit is vaak de hoekbank met vykatny-mechanisme is zeer eenvoudig te gebruiken. Om voldoende ruimte te krijgen om de lus onder de bodem te trekken, trekt u aan het verborgen deel van de stoel, dat dankzij een speciaal mechanisme gelijk ligt met de rest van de bank. Krachten zijn minder nodig dan voor boeken, maar de grootte van de opbergdoos is klein.

Klik op klikken

De meest moderne versie van het boek, waarvan het vouwen niet ten koste gaat van de fysieke kracht, maar vanwege het werk van het mechanisme. Het is voldoende om de stoel iets hoger te zetten zodat de rugleuning zichzelf laat zakken. De meeste modellen zijn uitgerust met de mogelijkheid om in tussenposities te bevestigen.


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-10


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-11

Rol sofa uit

Dit ras klapt ook gemakkelijk uit - trek gewoon aan de lus onder de bodem en het bed rolt naar voren. De gebruiker hoeft alleen de rug naar de lege holte te laten zakken. Het enige nadeel van een dergelijke bank (het kan een uitrolbare tweepersoonsbank of een hoekbank met een uitrolmechanisme zijn, afhankelijk van de smaak van de gebruiker) is de relatieve onbetrouwbaarheid van het mechanisme. Als u het elke dag vouwt en uitvouwt, kan het uitrolgedeelte breken.


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-12


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-13

Intrekbare bankaccordeon

Het werkt volgens het principe van een vykatnogo sofa, maar nog eenvoudiger - vykatnuy sofa accordeon genoeg om de lus onder de bodem te trekken, zodat de hele kooi naar voren ging en de rug onafhankelijk op de bedoelde plaats lag. Dit ontwerp is zelfs geschikt voor een kind, omdat het niet de toepassing van aanzienlijke fysieke kracht vereist.


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-15


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-16

Conrad

Een van de modernste opties combineert uitrolbare accordeon en dolfijn. In feite is alles wat je nodig hebt om de lus onder de bodem te trekken. De ligplaats vertrekt, de gebruiker tilt hem op één niveau op met de rest van de bank en gaat stilletjes naar bed. De rug valt tegelijkertijd niet.

Uitrolbanken (met een linnenbox, met of zonder houten armleuningen) zijn zeer divers. Het mechanisme moet worden gekozen op basis van hun fysieke mogelijkheden en behoeften.

Het mechanisme is een belangrijk onderdeel, maar er zijn andere nuances die het overwegen waard zijn. Kleine banken van vykatny kunnen op dezelfde manier worden geplaatst, maar vanwege de verschillende materialen voelde het heel anders aan. Er moet rekening worden gehouden met drie factoren: waar het frame van is gemaakt, hoe het is bedekt en met welke stof het is bedekt. Er zijn veel opties.


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-19


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-20

De meest prachtige uitloop orthopedische bank en het mooiste frame zullen niet de juiste indruk maken als ze bedekt zijn met een slechte bedekking. Het gebeurt:

 • hollofayber - moderne versie, zeer elastisch, veroorzaakt geen allergieën, absorbeert geen geuren, tolereert reiniging;
 • schuimrubber - de goedkoopste optie, gevuld met rechte vykatny-banken, snel verpletterd, absorbeert gemakkelijk geuren en mislukt in slechts een paar jaar;
 • polyurethaan is een verwant van schuimrubber, maar moderner, omdat het niet aarzelt, geen geur absorbeert en langer meegaat;
 • voorjaarsblok - vykatnye dubbele banken met een dergelijke vulopening behouden hun houding, maar vallen snel uit en beginnen met veren te prikken;
 • natuurlijke vulstoffen - blijf onbetaalbaar, zoals een lederen bekleding, maar veroorzaak geen allergieën en zorg voor een goede orthopedische rugondersteuning.


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-21


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-2.jpeg">

Naast de opvulling is de bekleding ook van belang - een lederen slaapbank met kussens zal heel anders zijn dan dezelfde sofa, maar dan met een textielbekleding. Opvulling gebeurt:

 • textiel, gemaakt van eenvoudige stof, is mooi, aangenaam om aan te raken, maar van korte duur en duurt slechts vijf tot zes jaar met actief gebruik;
 • leer - zeer duurzaam, slijt niet echt, maar niet iedereen is comfortabel om aan te raken, vooral in hete zomers of zeer koude winters;
 • kunstleer - bank, bedekt ze, ziet er niet slechter uit dan leer, iets goedkoper, maar het zal niet zo lang meegaan;
 • Flock - de goedkoopste optie, die gemakkelijk geëlektrificeerd wordt, stof en wol aantrekt en in slechts een paar jaar faalt;
 • velours is een zeer aangenaam om aan te raken fluwelen materiaal dat bijna net zo snel slijt als een kudde, stervende;
 • wandtapijt - synthetische stof, speciaal gemaakt om het best bestand te zijn tegen slijtage (dient bijna net zo lang als de lederen versie);
 • katoen is natuurlijk, veroorzaakt geen allergieën, maar zoals de meeste natuurlijke stoffen, wordt het snel onbruikbaar.


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-22


kak-vibrat-vikatnoj-divan-vidi-materiali-nyuansi-25-foto-23

Aanvullende tips

Naast de vorm en materialen, moet u ook overwegen:

 • Extra functionaliteit - soms vykatnaya sofa met een doos voor linnen soms relevanter voor dezelfde bank, maar zonder een lade, en een bank zonder armleuningen verliest onmiddellijk hetzelfde, maar met armleuningen. Iemand houdt van sofa's op poten, iemand geeft de voorkeur aan banken met een gebogen rug - het is de moeite waard om te kiezen naar smaak, nadat ze vertrouwd zijn gemaakt met alle opties.
 • Kleur en stijl. Roll-out accordeon-bank moet goed passen - keuken uitrol sofa, waarvan de huid is erg duur en heeft een rijke zwarte kleur ziet er dom uit in de keuken in heldere kleuren. Evenals vykatnuyu sofa accordeon in een moderne stijl net passen walgelijk in de woonkamer in de stijl van de Provence.
 • Dimensies. Hoekbank met uitrolmechanisme - of een bankaccordeon - moet goed in de maat passen. Het moet handig zijn om uit te leggen, hij moet niet in de muur prikken en te groot lijken. Voordat u gaat winkelen, moet u de afmetingen meten en met hen meegaan.

Het is niet zo moeilijk om een ​​bank voor je dromen te kopen - een hoekbank met een uitrolmechanisme, een bankboek, een sofa-accordeon. Het belangrijkste is om precies te weten wat de maat, vorm, stijl en materialen zijn waarin het moet worden uitgevoerd.

Pin
Send
Share
Send
Send