Thuis en stijl

Hoekwanden in de woonkamer: moderne designoplossingen voor een comfortabel leven (22 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Volgens de nieuwste trends op het gebied van meubeldesign is het belangrijkste dat moet overeenkomen met de muur in de woonkamer compactheid. De verscheidenheid aan moderne materialen stelt u in staat om alle soorten meubels te maken, maar de inhoud en capaciteit ervan moeten bij het kiezen speciale aandacht krijgen. Tegenwoordig hebben lange rechte glijbanen met veel extra planken en kristallen kasten de nieuwe trend vervangen - hoekmuren in de woonkamer. En het is vermeldenswaard dat, in vergelijking met de klassieke versie, het ontwerp van de hoekmuur verschillende voordelen heeft.


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-2

Voordelen van de hoekmuren

Door de woonkamerruimte uit te rusten, moet je begrijpen dat deze kamer de belangrijkste verzamelplaats is voor het hele gezin. Nodig ook vrienden in de woonkamer uit voor gezellige bijeenkomsten. De belangrijkste vereiste voor meubels in deze ruimte is een minimalistisch ontwerp, compactheid en functionaliteit. Deze verzoeken zijn volledig voldaan aan de hoekmuur. En hier is waarom:

  • Compactheid. Dezelfde set elementen in directe uitvoering kost veel meer bruikbare ruimte, maar de hoeken van kamers zijn bijna nooit in trek, dus de hoekwand in de woonkamer is een slimme keuze voor kleine kamers.
  • Harmonieus. In de regel is de klassieke indeling van de kamers rechthoekig. Hoekige muurstructuren visueel de ruimte niet verkleinen, in tegenstelling tot directe opties, en verkorten deze niet. De wanden van deze variant vergroten de ruimte visueel en brengen de zijkanten van verschillende lengte in evenwicht.
  • Capacity. Gesloten hoekmuurelementen zijn zeer ruim, waardoor u veel noodzakelijke huishoudelijke artikelen in uzelf kunt verstoppen, maar natuurlijk extra in het interieur (te beginnen bij kleding en beddengoed buiten het seizoen, eindigend met muziekinstrumenten, sleeën, scooters, rollers).
  • Woonruimte besparen. Gelegen in de hoek, laat de muur veel bewegingsruimte over en worden de zogenaamde "dode zones", dat wil zeggen de hoeken in de kamer, praktisch.
  • Functionaliteit. Een volumineuze, dubbelzijdige kledingkast voor kleding in een eenvoudige versie van de dia is bijvoorbeeld niet geschikt. In de hoekversie met een kledingkast, direct in de hoek, ziet het eruit als een elegante combinatie van twee functionele helften en zal niet alleen het interieur niet bederven, maar het ook aanvullen. Hoog meubilair vult de hoeken van de woonkamer, perfect passend in elk interieur.

Andere niet-constructieve voordelen van de hoekwand in de woonkamer kunnen worden toegeschreven aan het feit dat dit meubilair u toelaat om de gebreken van de muren te verbergen: gebogen hoeken, onregelmatigheden aan het oppervlak. Met behulp van deze meubeloptie kunt u ook een multifunctionele ruimte creëren of de kamer in een zone plaatsen, die hieronder wordt besproken.


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto.jpeg">


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-4

Criteria voor het kiezen van de optie van een hoekschuif

Moderne hoekwanden in de woonkamer worden individueel of standaard in de fabriek gemaakt.

De voordelen van meubelen om te bestellen omvatten een volledig exclusief ontwerp, een competente benadering van het doordenken van alle elementen. Er wordt een afzonderlijke tekening gemaakt op basis van de afmetingen van de items die zijn gepland voor plaatsing. Als de klant bijvoorbeeld een muzikant is en hij een plaats nodig heeft om verschillende gereedschappen in de hoekkast te plaatsen, kan hiermee gemakkelijk rekening worden gehouden in de maak. De nadelen van meubilair onder de bestelling kunnen worden toegeschreven aan hun hogere kosten, omdat in dit geval alle details van meubilair in productie op individuele basis door de handen van ontwerpers en technologen gaan, omdat meubels van kasten duidelijk moeten worden ontworpen.

De afgewerkte hoekwoonkamers zijn budgetopties. Hun interne inhoud heeft meestal een gemiddelde functionele belasting, die geschikt is voor verzoeken van de gemiddelde consument. Als er geen specifieke maatverzoeken zijn, dan zijn hoekige modulaire wanden met de mogelijkheid om individuele elementen te selecteren een uitstekende keuze voor kamers van elke grootte.


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-5


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-6

Ontwerpkenmerken van de hoekmuren

Bijna alle kant-en-klare meubels in de woonkamer hebben ruimte om de tv te huisvesten. De tv-muur is echt een handige oplossing. Ook is het mogelijk om met behulp van hoekelementen in de woonkamer verschillende woonmodules te combineren. Overweeg de standaard basisopties die kunnen worden gebruikt in het ontwerp.

Wanneer je een extra kast nodig hebt

Hoekkasten zijn ruim genoeg en ruim. Ze kunnen zowel worden gebruikt voor het beoogde doel (opslag van spullen) als als opslagplaats voor dingen van het volumetrische type (ski's, sleeën, kinderwagens, enz.). Een wand met een hoekkast voor een woonkamer kan verschillende afmetingen en aantal deuren hebben: een enkele of dubbele kast met deuren diagonaal, met schuine bladeren in een rechte hoek, met schuifdeuren.


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-7


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-8

Waar de tv en apparatuur plaatsen?

Het is logisch om meubels voor tv in de woonkamer te kiezen door deze in het hoekgedeelte te plaatsen wanneer er een hoekbank aan de andere kant van de kamer staat. De grote capaciteit van het hoekelement met een nis maakt het niet alleen mogelijk om een ​​groot scherm te plaatsen, maar ook alle talrijke video- en audioapparatuur, indien nodig.

De kwestie van het plaatsen van een bibliotheek met boeken

Een rek met boeken ziet er harmonieus uit in de hoekmuren, maar vanwege zijn bescheiden uiterlijk is het meestal bedekt met glas. Hoekplanken voor de thuisbibliotheek verbergen visueel omvangrijke meervoudige volumes en laten de toegang tot boeken open. Voor degenen die niet van open ruimtes met planken houden, is er de mogelijkheid om een ​​hoekkast te kiezen met transparante of matglazen deuren. Natuurlijk moet een dergelijke hoekige structuur rechte, niet gehoekte, hoeken hebben.


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-10


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-11

De mogelijkheid om kamerruimte in zones te verdelen

Met behulp van een hoekschuif in de woonkamer, kunt u de ruimte van de kamer in zones verdelen. In de moderne versie wordt dit het vaakst bereikt met behulp van een rek dat zich dwars in het midden van een van de wanden bevindt, van waaruit een aantal hoofdmodules naar de zijkant bewegen. Je kunt de woonkamer ook verdelen met behulp van de hoekmuur, die een kast heeft met de optie van deuren in een lichtgewicht versie van matglas. Zulke ontwerpen van hoekmuren zijn het meest gevraagd in studio-appartementen.

Ontwerptips

De hoekmuur in de woonkamer in een moderne stijl vereist een speciale benadering van zowel de constructieve component als het uiterlijk. Om het meubilair te gebruiken om het interieur harmonieus en stijlvol te maken, moet u meer weten over enkele subtiliteiten in het ontwerp van het pand.


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-13


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-2.jpeg">

Maar het is mogelijk om het lage plafond optisch te verhogen met behulp van smalle en hoge meubelelementen. Bij gebruik van een variant met een hoekkast, in plaats van een dak, is het het beste om deze "in het plafond" te maken.


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-14


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-15

Naar de hoekmuur keek harmonieus in elke kamer, onthoud deze regels. In een rechthoekige kamer is het het beste om een ​​korter deel van de schuif langs een lange muur te hebben en, omgekeerd, probeer de korte muur met een langer hoekdeel uit te breiden. Als een raam en een deur een dergelijke uitvoering belemmeren, is het mogelijk om de visuele ruimte uit te lijnen met behulp van brede en lage gevels op de korte en hoge en smalle deuren aan het lange deel van de muur.


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-16


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-17

Kleurbeslissing is erg belangrijk voor de visuele perceptie van meubels. Mini-wanden van hoeken voor de woonkamer moeten op basis van kleur worden gekozen in tegenstelling tot de muren, anders gaan ze gewoon verloren. Bij het kiezen van massieve wanden met een groot aantal elementen, is het beter om de voorkeur te laten aan de tinten van meubilair, dicht bij de toon van de muren van de kamer.


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto.png">


uglovie-stenki-v-gostinuyu-sovremennie-dizajnerskie-resheniya-dlya-udobnoj-zhizni-22-foto-18

Zodat het meubilair de ruimte niet opslaat en er lichter uitziet, moet je de onderkant donkerder maken en de bovenkant lichter maken.

De glijhoeken in de hoek met doorschijnende glasgevels helpen om de visuele ruimte van de woonkamer te vergroten en hem helderder te maken.

Pin
Send
Share
Send
Send