Thuis en stijl

Gesneden houten bedden: rust royaal (24 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Als vroeger alleen vertegenwoordigers van blauw bloed op het koninklijk bed konden rusten, dan kan tegenwoordig praktisch iedereen een slaapplaats als een koning regelen. Zo zijn bewerkte houten bedden een uitstekende optie om een ​​koninklijk interieur te creëren. Ingewikkeld sierlijk ontwerp maakt ze tot een kunstwerk, wat de goede smaak van de eigenaars en hun ambitieuze kijk op het leven aantoont.


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-2


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-3

Gesneden tweepersoonsbedden zien er geweldig uit in de slaapkamers van een landhuis, gemaakt in een van de gepresenteerde stijlen, en eenpersoonsbedden zullen de kamers van meisjes versieren die dromen van een romantische toekomst.


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-4


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-5


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-6

Speciale uitstraling

Het is moeilijk om te praten over de voordelen van een uitgesneden bed, omdat het in feite is gebaseerd op het traditionele ontwerp van een bed, maar het kan worden opgemerkt dat dit bed:

 • ziet er erg elegant en stijlvol uit;
 • heeft een uniek ontwerp (meestal worden bedden met gesneden motieven op bestelling gemaakt);
 • verschilt in lange levensduur (voor het maken van dergelijke bedden worden solide rassen van een boom gebruikt die de kwaliteiten tientallen jaren behouden).

Natuurlijk vereist een dergelijk bed speciale zorg. Het is heel belangrijk om alle krullen en bochten grondig te reinigen, omdat vuil en stof daarin het best kunnen worden opgehoopt. Als dit niet wordt gedaan, wordt het bed al snel een museumstuk, in plaats van een stijlvolle slaper. U moet echter niet ijverig zijn met nat reinigen, het is beter om speciale penselen en gereedschappen in te pakken voor het verwerken van houten oppervlakken.

Zoals eerder vermeld, zijn gesneden bedden voornamelijk gemaakt van kostbaar hout, meestal eiken en linden. Hun hout wordt het beste gesneden en behoudt tegelijkertijd zijn prestaties gedurende tientallen jaren. Om verschillende tinten van het exterieurontwerp van hout te bereiken, maken speciale coatings en verven voor hout de bouwmarkt rijk.


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-9


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-10

Zoals je weet, is een van de tekenen van goede smaak matigheid, daarom moet je deze regel volgen wanneer je gesneden details van je bed maakt. Natuurlijk kunt u het hele bed rondom de omtrek versieren, maar er zijn slechts twee van de meest populaire gebieden die geschikt zijn voor decoratie:

 • gesneden benen;
 • gesneden hoofdeinde.

Als de benen meestal worden gemaakt in de vorm van driedimensionale houtsculpturen, worden de hoofdeinden een echt veld voor verbeelding, waar werkelijk schitterend vakmanschap van de maker zich ontvouwt. Mooie hoofdeinden lijken soms op afbeeldingen van grote meesters en worden een onafhankelijk element van het interieur.

Houtsnijden als een kunst is afkomstig uit de oudheid. In Rusland heeft dit soort transformatie van de ruimte een speciale geschiedenis. Veel van de architecturale monumenten, versierd met houtsnijwerk, behoren nog steeds tot het culturele erfgoed van het land.

Gebruik als decoratie van huishoudelijke artikelen, inclusief bedden, slechts enkele van de meest bekende varianten van houtsnijden, die het waard zijn om meer in detail te bespreken:

 • vlakke draad;
 • reliëf;
 • pass-through;
 • sculpturale.

Al deze technieken hebben veel subcategorieën die zijn gevormd in verschillende scholen van meesters en in verschillende gebieden, maar ze verschillen allemaal in onovertroffen elegantie en vaardigheden.


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-13


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-14

Platte draad

Dit soort werk met hout houdt in dat de hoofdachtergrond vlak blijft en dat de elementen van de draad als het ware erin zijn ingebed. Er zijn verschillende hoofdtypen van deze techniek:

 • contourdraad - alleen de contouren van de objecten worden gesneden, hun hoofdoppervlak bevindt zich op een niveau met de achtergrond;
 • hechtdraad - het patroon wordt in dit geval gemaakt met behulp van sneden in verschillende richtingen in de vorm van haakjes aangebracht door een speciaal gereedschap;
 • zwarte draad - het werk wordt uitgevoerd op het oppervlak, dat oorspronkelijk was bedekt met zwarte vernis, waardoor een buitengewoon spel van contrasten werd gecreëerd;
 • geometrisch snijwerk - aan de basis van deze techniek zijn vloeiende lijnen en combinaties van verschillende vormen die met elkaar verweven zijn in een ingewikkeld patroon.

Flat carving is geschikt voor decoratie van de rug en zijvlakken van het bed.

Deze techniek wordt als complexer beschouwd dan plots. Hier zijn de elementen niet ingebed in de achtergrond, maar gaan ze er eerder bovenuit en creëren ze driedimensionale afbeeldingen in het vlak. Overweeg de populairste soorten technologie:

 • vlak snijwerk - de achtergrond en het patroon bevinden zich op hetzelfde niveau;
 • dove gravure - het beeld stijgt aanzienlijk boven de hoofdachtergrond, afhankelijk van de hoogte van het ornament, ze onderscheiden bas-reliëf (de figuren steken iets uit boven de basis) en hoogreliëf (de figuren steken aanzienlijk uit boven de achtergrond en lijken op sculpturen).

Dit type houtbewerking is geschikt voor het versieren van meubels en exterieurproducten. Het ziet er erg mooi uit op tweepersoonsbedden voor volwassenen en op de hoofdeinden van kinderbedden. Voor het kind zal het een heel verhaal zijn dat in zijn kamer verteld wordt, het beeld kan bestudeerd worden telkens voordat het naar bed gaat, altijd op zoek naar iets nieuws.


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-16


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto.jpeg">

Door draad

Zoals de naam al aangeeft, wordt in dit geval het hout doorgesneden, meestal wordt de achtergrond kwijt. Het resulterende ontwerp is gevuld met gemak, opengewerkt en luchtig. Zo'n bed gemaakt van massief hout zal een geweldige decoratie zijn voor een jonge meisjeskamer.

Afhankelijk van het gebruikte gereedschap zijn dergelijke threads:

 • sleuf - beitels werden gebruikt in het werk;
 • gezaagd - de achtergrond is verwijderd met een zaag of een decoupeerzaag.

Opengewerkte rugleuning, gemaakt in een dergelijke techniek, lijkt bijna gewichtloos en vult het hele omringende interieur met gemak. Het is noodzakelijk om voorzichtig te zijn met de keuze van de achtergrond rondom het bed, niets zou de gecreëerde structuur moeten wegen.


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-17


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-18

Sculpturale techniek

Dit type snijwerk wordt meestal gebruikt om de poten van het bed of de balusters te ontwerpen, waarmee de overkapping of overkapping boven het bed wordt gehouden. Volumetrische cijfers worden met grote precisie gesneden en worden onafhankelijke kunstwerken.

Bij het maken van ruggen gebruiken ze soms ook deze techniek, maar de figuren vallen dan bijna volledig uit boven de algemene achtergrond en beginnen hun eigen leven te leven.

Deze techniek heeft geen specifieke variëteiten, maar verschilt qua territoriale kenmerken en behoort toe aan de school van ambachtslieden. Beroemde sculpturen van natuurlijk karakter: planten, bomen, dieren en vogels; menselijke figuren; religieuze afbeeldingen en vechtscènes. Dit soort vakmanschap vereist hoge kwalificaties, dus elk patroon wordt slechts in één instantie uitgevoerd en wordt als een echt kunstwerk beschouwd.


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-19


reznie-krovati-iz-dereva-otdihaem-po-korolevski-24-foto-20

Extra ontwerp

Een onderscheidend kenmerk van alle bovenstaande patronen is hun onafhankelijkheid. In wezen zijn ze zo zelfvoorzienend dat ze vaak afzonderlijke elementen van het interieur worden.

Vaak hebben sommige ornamenten echter de juiste ondersteuning nodig om zich volledig open te stellen. U kunt bijvoorbeeld het bed ophemelen met een luchtige kap in de oosterse stijl of een zijden sluier die het tijdperk van het Victoriaanse Engeland zal overbrengen.

Kinderbedden kunnen in verschillende tinten worden geverfd en het stapelbedmodel kan worden uitgerust met een uitgesneden trap die de patronen van de poten en ruggen in één samenstelling verbindt. Afbeeldingen kunnen ook worden versierd met metalen inzetstukken of sommige delen bedekken met brons en vergulding.

Pin
Send
Share
Send
Send