Thuis en stijl

Spoelbak van graniet: kenmerken en gebruik in een interieur (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Wassen in de keuken is een onmisbaar en onmisbaar item, zonder welke het onmogelijk is om één huis uit te rusten. Wastafels gemaakt van graniet zijn gemaakt van een speciaal materiaal, met inbegrip van granietschilfers van natuurlijke oorsprong. Fabrikanten beweren dat de producten worden gekenmerkt door een hoge weerstand tegen beschadiging en de effecten van verschillende chemicaliën. Tegenwoordig worden er verschillende modellen spoelbakken geproduceerd die aan alle eisen van de consument voldoen.

Ondanks het feit dat de putten graniet worden genoemd, zijn ze in feite gemaakt van composietmateriaal, dat wordt gekenmerkt door hoge fysieke en technologische parameters. De samenstelling van de composiet bestaat uit graniet-chips (80%) en polymeren (20%) die de bindingsfunctie uitvoeren. Composietsamenstelling vergemakkelijkt de verwerking van putten in het productieproces, waardoor u ze een verscheidenheid aan vormen kunt geven: rond, driehoekig, rechthoekig. Volgens de kenmerken van het materiaal op geen enkele manier inferieur aan natuursteen.

Zinken van graniet voor de keuken heeft zijn voors en tegens, die belangrijk zijn om te overwegen bij het kopen van een dergelijk model. Ze hebben enkele unieke eigenschappen die niet alleen worden weerspiegeld in uiterlijk, maar ook in technische kenmerken. De voordelen van de producten omvatten:


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-4


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-5

Duurzaamheid en betrouwbaarheid

De levensduur van keukenafvoeren van kunststeen is 10 jaar. Dergelijke indicatoren zijn typisch voor graniet en marmer, evenals voor natuursteen. Dit materiaal wordt als duurzamer beschouwd in vergelijking met keramiek. Fabrikanten beweren dat hun producten met de juiste zorg en zorgvuldige behandeling tientallen jaren meegaan.


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-6


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-7

hygiëne

Speciale scheppingstechnologieën hebben geleid tot het feit dat zich geen vuil ophoopt op het oppervlak van de gootsteen, maar ook op microben en pathogene bacteriën. Het oppervlak van graniet en marmer geeft geen onaangename geuren af ​​en is niet bedekt met een onaangename, gladde laag. Composietmaterialen worden niet gekenmerkt door een verhoogde stralingsachtergrond, wat vaak kenmerkend is voor producten gemaakt van natuursteen.


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-8


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-9

Hoge sterkte

Volgens sommige gegevens is kunstgraniet 2-3 keer sterker dan natuurlijk. Het is opmerkelijk dat de composiet betrouwbaarder is dan beton. Spoelbakken zijn niet bedekt met scheuren en spaanders in de val van metalen gebruiksvoorwerpen en zwaar keukengerei.

Mogelijkheid om defecten te herstellen

Als er kleine gaatjes en krassen op het oppervlak van de gootsteen verschijnen, is het voldoende om het gebied met schuurpapier te schuren en vervolgens op te poetsen. Gebroken fragmenten van het product zijn goed verlijmd met acryllijm. Als gevolg hiervan zijn er geen naden meer in de plaats van de chips en krijgt de gootsteen zijn oorspronkelijke uiterlijk.


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-10


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-11


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-12

Spoelbak van kunstgraniet heeft verschillende nadelen. Het is dus onmogelijk om metaalwaren te plaatsen die sterk worden verhit op een vuur op het vuur: braadpannen, potten. Hete voorwerpen kunnen merkbare vlekken achterlaten op het oppervlak van de gootsteen. Als een echt zwaar voorwerp op een gootsteen valt, kan er een spleet of spall op komen. Dergelijke gevallen zijn vrij zeldzaam, de kwaliteit van de schaal is van groot belang.

De meeste gebruikers klagen over monolithische putten van graniet en marmer. Dergelijke modellen zijn onlangs op de markt verschenen en vertegenwoordigen een tafelblad dat is gegoten in een gootsteen. Volgens externe indicatoren bezetten dergelijke spoelbakken gemaakt van ronde en rechthoekige kunststeen hoge posities, aangezien na installatie geen naden overblijven. Het grootste nadeel is dat als het product beschadigd is, het nodig is om de hele constructie als geheel te vervangen. Volgens statistieken zijn het monolithische varianten die het vaakst barsten en chips hebben.


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-13


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-14

Gebruik in het interieur

Elk jaar verschijnen er nieuwe trends voor de keukenruimte op het gebied van interieurontwerp. Heeft deze ideeën en putten aangeraakt. Overweeg de aanbevelingen van experts in de selectie van producten voor verschillende interieurs.

Spoelbak gemaakt van natuurlijk graniet of marmer, afgestemd op de toon van het tafelblad - de ontvangst is niet nieuw, maar populair. Vooral succesvol zou een soortgelijke oplossing zijn bij het kiezen van een insteekmodel. Het is gelijk met het tafelblad gemonteerd, zodat het eruit ziet als een enkel ontwerp. Deze gootsteen past perfect in het geselecteerde ontwerp. Het is vrij eenvoudig om een ​​tafelblad te kiezen dat in kleur overeenkomt met de gootsteen, maar het omgekeerde proces kan voor wat problemen zorgen.


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-17


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-18

Je kunt niet alleen experimenteren met kleur, maar ook met de configuratie. Ronde modellen zien er niet alleen aantrekkelijk uit, maar hebben ook een grotere capaciteit in vergelijking met de rechthoekige van hetzelfde volume. Hoekwastafels worden geïnstalleerd in de L-vormige of hoekkeukenmeubelsets. Het is in dit geval beter om de voorkeur te geven aan lichte tonen om de functionaliteit van het werkgebied te vergroten.


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-19


mojka-iz-granita-osobennosti-i-ispolzovanie-v-interere-21-foto-20

Ronde, ovale, driehoekige en rechthoekige schalen worden steeds vaker in natuurlijke natuurlijke tinten gemaakt. Vandaag de dag zijn baksteen, koffie, bordeaux, grafiet en andere aantrekkelijke kleuren die in de natuur te vinden zijn in de mode.

Pin
Send
Share
Send
Send