Thuis en stijl

Tradescantia home: stijlvolle groene kamerinrichting (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Tradescantia is een beroemde groenblijvende kamerplant. De bloem heeft zijn populariteit gewonnen door pretentieloze zorg en originele decoratieve kleuren van bonte bladeren. De plant dankt zijn naam aan tuinman John Tradescant, een reiziger en plantenliefhebber die in de 17e eeuw de botanische tuinen van Engeland heeft gesticht.

Onder natuurlijke omstandigheden (habitat - bijna heel Amerika), is de plant een meerjarige plant en wordt hij gekenmerkt door lange kruipende stengels. Tradescantia-bloem groeit goed in de tropen en gematigde breedtegraden.


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-2

Tradescantia home verwijst naar ampelachtige soorten, heeft rechte / kruipende scheuten met puntige bladeren, dus in de kamers, op de balkons, is de plaats voor de plant gekozen, zodat de stelen vrij kunnen afdalen. Ideale opties - hangende vazen ​​/ potten. Plantenpotten worden op planken of hoog op meubels geplaatst. Een verscheidenheid aan kleuren maakt het mogelijk om voor elke smaak een bloem te kiezen. Handige functies van de plant - om de lucht te reinigen en elektromagnetische straling te neutraliseren.

Deze plant heeft ongeveer 70 variëteiten, waarvan letterlijk alles bloeit. Bloeiwijzen groeien op de uiteinden van de stengels (in de oksels van de bladeren). Sommige variëteiten worden geteeld op zomerhuisjes, maar de meeste plantenkwekers houden er nog steeds van om thuis te groeien. Meest populaire variëteiten:

  • Zebraine tradescantia wordt ook hangend genoemd. De scheuten van de planten verspreiden zich / hangen naar beneden en hebben soms een "naakte" stengel van een roodachtige kleur. Bladeren van langwerpige of eivormige vormen groeien tot 6 cm breed en tot 11 cm lang. De plant is interessant vanwege de ongebruikelijke bladkleur: zilverwitte strepen langs de rand steken duidelijk af tegen een groene achtergrond. En de rode kleur van de onderkant van het gebladerte ziet er erg decoratief uit. Zebraine bloeit met kleine bloemen met paarse / violette tinten;
  • Tradescantia riverine (mirte) "verspreidt" paarsrode scheuten met groenige bladeren. Ei-achtige gladde bladeren zijn maximaal 1,4-2 cm breed en 2-2,4 cm lang. De bladschaduw: de bovenkant is donkergroen en de onderkant is rood-lila. Typisch kweken kwekers een ondersoort met frequente witte of beige strepen;
  • kleinbladige tradescantia is het zachtst in zijn familie vanwege zijn kleine donkergroene bladeren (tot 0,5 cm lang). Naarmate de plant groeit, wordt een bolvorm gevormd;
  • Tradescantia violet (setcrezia) onderscheidt zich door rechte, licht gedompelde stengels met lila-violette langwerpige bladeren. Delicate drie-petal roze-crimson bloemen zien er zeer elegant uit.

De variëteiten van Tradescantia verschillen in schakeringen en vormen niet alleen van gebladerte, maar ook van bloemen. Niet-standaard en creatief tuinieren op een balkon, kamers kunnen alleen door tradescantia worden gemaakt.


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-4


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-5

Eigenaardigheden van vegetatieve vermeerdering van een plant, regels van cultivatie

In de natuurlijke omgeving verspreiden de planten zich langs de grond en ontkiemen. Natuurlijk breken de stelen snel, maar de processen vergen niet veel tijd om wortel te schieten. Planten geven de voorkeur aan zandgrond. Optimale temperaturen voor reproductie van tradescantia zijn 15-25 ° C.

Aanbevelingen voor plantenveredeling

Het is heel eenvoudig om de tradescantia te verspreiden door stekken in elk seizoen van het jaar: het bovenste deel van de stengel is 15-19 cm lang, de onderste bladeren worden afgesneden en het snijwerk wordt in het water geplaatst. Wanneer de wortels verschijnen, kan de plant in de grond worden geplant.

Voor het fokken en kweken van room tradescantia is het beter om bulk potten te kiezen. Na op een vaste plek geplant te hebben, hebben planten de neiging om snel wortels te laten groeien en hun unieke en luxe uiterlijk in anderhalve maand te verkrijgen.


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-6


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-7

Tradescantia: thuiszorg

Het is in principe heel eenvoudig om thuis te groeien en voor Tradescantia te zorgen. Voor genereuze bloei en de vorming van fel helder gebladerte is het wenselijk om een ​​bloem op een helder gebied te plaatsen, maar zonder langdurige blootstelling aan zonlicht. Als het lange tijd wordt blootgesteld aan direct zonlicht, kan er bladverbranding optreden, gevolgd door de dood. Geschikte locaties zijn vensterbanken met uitzicht op het westen, oosten en noorden. Zuidelijke ramen in de zomerperiode moeten dimmen. In de zomer zal de Tradescantia het balkon perfect versieren. De plaats moet worden gekozen beschermd tegen wind en fel zonlicht.

Een onderscheidend kenmerk van de plant - om zich aan te passen aan verschillende omstandigheden van de inhoud. Tradescantia kan als schaduwtolerant worden beschouwd. Als de bloem echter lange tijd op een nogal donkere plaats blijft staan, worden de bladeren bleek. En verloor zo'n stijlvolle en ongewone decoratie.


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-8


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-9

Water vereisten

Kamerplant vereist regelmatig water. Tijdens de lente-zomerperiode is het raadzaam overvloedig water te geven (maar vermijd stilstaand water). De volgende irrigaties worden uitgevoerd nadat de bovengrond is gedroogd. In de winter wordt de plant 2-3 dagen gedrenkt nadat de grond droog is. Het is ook onmogelijk om de ophoping van vocht in de pan te voorkomen. Overtollig water uit de pan wordt afgevoerd en het wordt droog geveegd. Voor irrigatie neemt u het gedestilleerde water op kamertemperatuur. Als de bloem op een koele plaats wordt bewaard (luchttemperatuur is ongeveer 10-15 ° C), wordt hij minder vaak bewaterd. Een speciale uitdroging van de grond is echter niet mogelijk, omdat een dergelijke droogte de plant verzwakt.


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-10


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-11

Vochtigheid doet er niet toe, maar soms beginnen de uiteinden van de bladeren te drogen. Het sproeien van de bloem zal deze situatie helpen oplossen. In de zomer is de spuitprocedure wenselijk om regelmatig te maken.


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-13


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-14

Tradescantia thuis kan snel oud worden. Dit manifesteert zich in het verlies van decoratieve kleuring van bladeren, het drogen van stengels, blootstelling van scheuten. Verjongingsprocedures zijn eenvoudig. De belangrijkste vereisten zijn dat de scheuten elk jaar kort worden geschild / vastgepind en de grond wordt vernieuwd (of de plant wordt in de lente vervangen).

Door het vermogen van de plant om zich gemakkelijk te vermenigvuldigen te gebruiken, is het mogelijk om een ​​decoratief groen scherm van bloemen te vormen. Om dit te doen, plaatst u in een lange pot met Tradescantia een U-vormige steun met horizontale lamellen. Om een ​​pittoresk scherm te creëren, hoeft u alleen maar de stelen vast te maken. Om de struik te planten, schiet je de toppen vast.


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-17


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-18

Van het ongedierte wordt aanzienlijke schade veroorzaakt door:

  • spint - komt voor als de droge modus van plantengroei. De bladeren van de Tradescantia vervagen en vallen af. De stelen zijn bedekt met spinnenwebben. Methode van strijd: de plant wordt eerst met zeepwater behandeld en vervolgens gespoeld. Soortgelijke procedures worden regelmatig uitgevoerd totdat de plaag is verdwenen;
  • scytivka / pseudo-sjerp zuigt het sap uit de plant. Dit leidt tot drogen en bladval. Op de plant (bladeren, trunks) verschijnen plaques van donkergrijze of donkerbruine tinten. Manier om te vechten: de plant wordt van een kraanwagen gewist door middel van zeepoplossing. De bloem wordt behandeld met een insecticide ("Aktellik" of "Fitoverm").

Tot algemene preventieve maatregelen ter bestrijding van ziekten / plagen behoren regelmatige inspectie van planten, de eliminatie van stilstaand vocht op de bodem.


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-19


tradeskanciya-domashnyaya-stilnij-zelenij-dekor-pomesheniya-21-foto-20

Soms zien planten met decoratief gebladerte er spectaculairder uit als er geen andere kleuren in de buurt zijn, maar een goed gecomponeerde compositie zal de kamer en het balkon zeker versieren. Voor het maken van bloemensembles worden bloemen geselecteerd die dezelfde zorg en onderhoud vereisen. Als je de planten goed groepeert, beginnen ze beter te groeien.

Pin
Send
Share
Send
Send