Thuis en stijl

Klassieke deuren in het interieur: oude stijl (26 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


In elk interieur zijn elementen van duurzaam gebruik. Ze omvatten ramen en deuren. Deze structuren zouden vele jaren moeten dienen, harmonieus passen in het bijgewerkte interieur. Deze eigenschappen hebben binnendeuren in een klassieke stijl, die om deze reden het meest voorkomen.

Stijlkenmerken

Zelfs een leek op het gebied van design zal klassieke binnendeuren kunnen onderscheiden van moderne. De belangrijkste kenmerken van de stijl zijn zichtbaar in een oogopslag naar de deur:

  • Precieze verhoudingen, perfecte lijnen, de symmetrie van elk detail afzonderlijk en de relatieve positie van alle elementen als geheel - dit is wat classicisme in het algemene geval onderscheidt. Tegelijkertijd is deurontwerp geen uitzondering.
  • Deurbladen zijn meestal gemaakt van natuurlijk hout of hebben de kleur en textuur van natuurlijk materiaal. Als verf wordt gebruikt, dan zeker neutrale tinten: bruin, beige, grijs, wit en vergelijkbare kleuren. Maar er zijn ongewone toning. Hulde brengen aan de mode van de oude in het interieur, grote fabrikanten gebruiken patina, craquelure, creëren scheuren, slijtage, opzettelijke kleine schade aan de coating. Artistieke veroudering van oppervlakken wordt verwelkomd in klassieke ontwerprichtingen zoals land en provence. Op de producten voor de elite emblazoned handgeschilderde, prachtige snijwerk, inlay.
  • Normale binnendeuren in klassieke stijl bestaan ​​uit een kader en een tussenstuk, een paneel, daarom worden ze ingelijst of ingelijst genoemd (beide definities zijn gebruikelijk). Het inzetstuk kan doof zijn, uit hetzelfde materiaal als het frame of glas. De vorm is gevarieerd: vierkant, rechthoek of iets complexer.
  • In de "wereld van deuren" zijn klassiekers van moderne modellen verschillende accessoires. Handgrepen dienen als een ornament van een deurdoek en voeren niet alleen de directe functies uit.
  • Klassieke binnendeuren met een hogere prijs worden vaak aangevuld met hoofdletters, pilasters en gordijnroeden. Deze elementen zijn typisch voor de Italiaanse klassiekers, ze verhogen de productiekosten aanzienlijk.

De meest voorkomende soorten klassieke deuren verdienen speciale aandacht.


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-2

Deuren met inzet

De klassieke deur met glas is niet alleen mooi en ziet er elegant uit, maar geeft ook licht door, wat vooral belangrijk is in kleine donkere kamers met kleine raamopeningen.

Modern glas (van 4 tot 8 mm dik) verschilt van zijn "historische voorganger" qua duurzaamheid en verscheidenheid van oppervlaktestructuur, mate van transparantie en kleur. Hij bevindt zich in de gleuf van het deurblad en is bevestigd met lijsten. In klassieke deurconstructies worden meestal brons en kleurloos (wit) satinto gebruikt.

In een andere uitvoeringsvorm is het ontwerp van binnendeuren als een inzetstuk een reeks hout of MDF. Dergelijke modellen zien er massiever uit.

De beproefde versie van de deurconstructie maakt plaats voor glijdende tegenhangers als er niet genoeg ruimte in de kamer is. Als er echter een kast naast de deuropening is en het deurblad niet naar de zijkant kan bewegen, kunnen de zwenkconstructies in dergelijke omstandigheden functioneren. Bovendien bieden draaideuren warmte- en geluidsisolatie het beste van alle andere opties, voorkomen ze de verspreiding van geuren.

Klassieke deuren uit de array - de meest respectabele optie. Dergelijke ontwerpen kunnen een goede investering zijn, en niet alleen een functioneel element van het interieur, dat de hoge status en materiële rijkdom van de eigenaar weerspiegelt.


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-5


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-6


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-7

Klassieke compartimentdeuren

Glijdende binnendeuren kwamen relatief recentelijk veel voor in Europa, dus alle bekende richtingen van de klassieke stijl werden zonder hen gevormd. Het zou echter een vergissing zijn om te denken dat mobiele ontwerpen hun plaats alleen in laconieke interieurs zullen vinden.


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-8


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-9

Moderne schuifdeuren in klassieke stijl van Europese en Russische fabrikanten kunnen respectvol of luxueus zijn, luxueus of ingetogen, maar ze vergroten altijd het comfort van het gebruik van de ruimte, ze passen er organisch in.


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-10


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-11

Ontwerp klassieke deuren, afhankelijk van de richting van de stijl

Engels interieur

Het ontwerp is gebaseerd op luxe en conservatisme, met behulp van natuurlijke materialen en een minimum aan decor. Lichtbruine en beige tinten van het deuroppervlak worden aanbevolen. Als glazuur als coating wordt gebruikt, zijn witte klassieke deuren bijzonder populair. Het is een passende en blauwe kleur (vooral voor de slaapkamer of de kinderkamer). Witte deurontwerpen zijn vaak te vinden in Scandinavische interieurs.

Italiaanse richting

De klassieke binnendeuren in het interieur van temperamentvolle Italianen zijn geschilderd in de kleuren mahonie, beuken, walnoot, eiken en kersen. Producten onderscheiden zich door de strikte symmetrie van dubbele doeken, de aanwezigheid van vergulde fittingen, monochrome of meerkleurige schilderingen. Constructies zijn uitgerust met lamellen, gordijnroeden en verbergen het mechanisme van schuifdeuren. Luxe voegt kolommen en pilasters toe.


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-12


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-13

Franse chic

Liefhebbers van luxe zilver, licht lila, parelmoer tinten zullen de Franse klassiekers leuk vinden. Patina-deuren, kolommen en kapitelen, glas-in-loodramen en vergulde patronen zijn ook hier van belang. Ze zijn perfect gecombineerd met kristallen, bewerkte kroonlijsten en spiegels in massieve frames.

Tips voor het gebruik van binnendeuren in het interieur

Als er meerdere deuren in de gang zijn, moeten ze allemaal dezelfde kleur en stijl hebben. In dit geval zal de integriteit van de waarneming van het interieur niet worden verstoord.

Een hoogwaardige, goed gekozen binnendeur zal het interieur samenvoegen tot een geheel en een tevergeefs gekozen interieur kan het geld verspillen aan behang, andere afwerkingsmaterialen, meubels en accessoires.


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-14


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-15

Nog niet zo lang geleden was er een tendens om de deuren van de kasten van opslagruimten onder de binnendeur te styliseren, maar na verloop van tijd werden er meer interessante opties voor nicheoplossingen gevonden, dus je zou dit niet moeten doen.

Een van de ontwerptechnieken - de deuren en vloeren in de kamer moeten een vergelijkbare kleur en textuur hebben. Deuren geschilderd met wit emaille voegen lichtheid en luchtigheid toe aan het interieur. Ze zijn goed te combineren met raamkozijnen van dezelfde kleur.


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-16


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-17

Om de klassieke stijl te behouden, is het raadzaam om de volgende kleurdeuren te kiezen:

  • klassieke lichte tinten - gebleekt eiken, imitatie van berktextuur;
  • met rode tint - kers of peer;
  • helemaal donker - wenge.

In een kleine kamer vergroten lichte deuren die in kleur met de wanden samensmelten de ruimte in visuele waarneming aanzienlijk.

Fittingen van klassieke deuren zijn meestal gemaakt van messing. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de deurgrepen samenvallen met de metalen fittingen van de kasten, de inrichting van de lampen en dergelijke. Dat wil zeggen, al het metaal in dezelfde kamer zou hetzelfde moeten zijn. Brons en chroom, die verschillen in kleur en glansgraad, kunnen niet samen worden gebruikt.


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-18


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-19


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-20

Klassieke toegangsdeur - universele versie

Toegangsdeuren zijn fundamenteel anders dan het interieur. Ze zijn het gezicht van een appartement of huis. Naast de esthetische component in hun selectie zijn echter andere kenmerken belangrijk: betrouwbaarheid, duurzaamheid, hittebestendigheid, hoge geluidsisolerende eigenschappen, brandwerendheid, weerstand tegen ongunstige klimatologische factoren en vandalisme.


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-21


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-22


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-23

Klassieke massief houten deuren zijn gemaakt van een enkel stuk hout. Moderne toegangsdeuren zijn meestal gemaakt van metaal, maar met een fineer of imitatiehout. Luxe opties zijn gedecoreerd met massief as of eiken platen. Voor rijke huiseigenaren zijn er speciale modellen ingericht met smeden en snijwerk. Onder deze producten zijn er opties, meer als een kunstwerk, in plaats van het gebruikelijke element van huisvesting. Bovendien is het mogelijk om een ​​zeer duurzaam glas in te voegen dat daglicht door de gang binnendringt.


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-24


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-25


klassicheskie-dveri-v-interere-viderzhannij-stil-26-foto-26

Klassieke deuren kunnen strikt en beknopt zijn, elegant en elegant, massief en solide, maar ze benadrukken altijd de status van de eigenaar van het huis. Het entreegebied is een onlosmakelijk onderdeel van een appartement of huis, dus de stilistische conformiteit van het totale ontwerpconcept van het interieurontwerp is een voorwaarde voor een succesvolle keuze van een toegangsdeur. Over het algemeen past de deur "klassiek" in bijna alle interieurstijlen.

Pin
Send
Share
Send
Send