Thuis en stijl

Dan om de tegel te wassen: van banale citroenschil tot stoomreiniger

Pin
Send
Share
Send
Send


Het uiterlijk van vlekken op de tegel in de keuken en badkamer is een veel voorkomend en onvermijdelijk fenomeen. Het maakt niet uit hoe hard je het probeert, maar er vallen druppels vet en water op de tegel. Natuurlijk zijn de gedessineerde tegels niet zo zichtbare druppels, maar de vlekken op de voeg en het muffe uiterlijk van het oppervlak zijn moeilijk om niet op te merken. Voor hoogwaardige reiniging is het belangrijk om de gereedschappen te kiezen die vervuiling verwijderen en het oppervlak niet beschadigen.

Schone keuken: hoe kun je de tegels schoonmaken?

Het probleem van vetvlekken in de keuken is bekend bij bijna alle huisvrouwen. Als u klaar bent met het schoonmaken van elke bereiding, zal de perfecte reinheid niet de kamer verlaten, maar er is niet altijd tijd om de rommel op te ruimen, vooral om de tegels in de keuken van vet te reinigen. Soms kunnen er druppels olie op de plafondtegel vallen en moeten er opties zijn om de tegel te wassen van verse en oude vetvlekken.

Het is niet altijd mogelijk om de muren voorzichtig te bedekken en het oppervlak te beschermen tegen verfspatten, sommige chemische verbindingen. Soms is het mogelijk om de tegels in de badkamer na de reparatie te wassen met een vochtige doek en het kost wat tijd, maar het verwijderen van het vuil veroorzaakt veel problemen en dwingt ons tot het gebruik van verschillende methoden.

Hoe de tegels in de badkamer te wassen na de reparatie?

Tijdens reparatiewerkzaamheden worden verschillende materialen, mengsels, vloeistoffen gebruikt. Bij het leggen van tegels is het moeilijk om de vloer tegen vuil te beschermen. Welke reinigingsproducten moeten worden gebruikt, is afhankelijk van het soort vuil: tegellijm, voegen, primer, verf, cement.

Alvorens verfvlekken te verwijderen, is het raadzaam de samenstelling ervan te kennen. Oliekleurstof wordt afgeveegd met een doek die is bevochtigd met plantaardige olie. Hoe de tegel te wassen na reparatie van verfvlekken op waterbasis? Heel simpel - wasmiddel. Om vlekken van andere verven te verwijderen, worden chemische oplosmiddelen gebruikt (veilige optie is witte alcohol, acacia-vrije nagellakremover).

Aan het einde van de reparatiewerkzaamheden is er soms een probleem: hoe kan tegel van cement worden gereinigd? Bij het kiezen van een product is het belangrijk om verse vlekken te onderscheiden van oude cementvervuiling. Niet-gedroogd cement wordt verwijderd met een vochtige doek. Het cementoplosmiddel is bestand tegen oude vlekken: een vies gebied wordt overvloedig bevochtigd met een oplosmiddel en gewreven na het verzachten (u kunt verscheidene uren aan grote vlekken sproeien).

Uiteraard is er geen universele remedie voor alle verontreinigingen, dus het effect van nieuwe onbekende verbindingen is beter vooraf te controleren op een afgelegen, onopvallende plaats.

Overdag in de badkamer zijn er sporen van wassen, douchen en het is natuurlijk. Er is elke dag moeite nodig om de ruimte schoon te houden. Elke huisvrouw creëert zelfstandig een set wasmiddelen die het oppervlak in de badkamer helpt wassen. Dankzij eenvoudige acties kunt u een aangename en frisse sfeer in de kamer behouden.

De naden tussen de tegels op de vloer worden in de loop van de tijd donkerder (van detergenten, van vuil), omdat een speciale samenstelling wordt gebruikt voor voegen, waarbij een schimmel en bacteriën kunnen verschijnen door spatten, hoge luchtvochtigheid. Schimmel in de badkamer is erg ongezond. U kunt de voegen tussen de tegels in de badkamer reinigen met speciale chloorbevattende producten (witheid, Domestos). De samenstelling wordt gedurende enkele minuten aangebracht en grondig met water gewassen. Naden worden goed schoongemaakt met fijnkorrelig schuurpapier - het is voldoende om het vervuilde gebied in te wrijven.

Bekijk de video: Badkamer schoonmaken ontkalken (Augustus 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send