Thuis en stijl

Meubels voor een bad: hoe comfortabele voorwaarden voor rust te creëren (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Een verscheidenheid aan meubels in het bad kunt u de situatie naar uw smaak en portemonnee te kiezen. In dit geval moet rekening worden gehouden met speciale bedrijfsomstandigheden (vochtigheid en temperatuur). Om het selectieproces gemakkelijker te maken, is het raadzaam om te weten welke vereisten van toepassing zijn op meubilair:

  • duurzaamheid;
  • lage thermische geleidbaarheid;
  • sterkte;
  • gezondheidsveiligheid.

Veel materialen voldoen aan bepaalde eisen: plastic is licht, verdraagt ​​vocht, metaal is duurzaam, milieuvriendelijk en bestand tegen temperatuurveranderingen, leren hoezen zien er stijlvol en nobel uit, maar het is belangrijk om te onthouden dat plastic stoffen kan afgeven die schadelijk zijn voor de gezondheid. Contact met metaal bij hoge temperaturen leidt tot brandwonden, en leer of ledervervangers kunnen zich aan het lichaam hechten, wat ongemak veroorzaakt, dus het is gerechtvaardigd dat het meubilair voor het houtbad - de meest gebruikelijke optie om een ​​gezellige en comfortabele omgeving te creëren.


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-2

Hoe houten meubels te kiezen?

Het is hout dat een ideaal materiaal is voor het creëren van een zone van ontspanning en comfort in een sauna. Meubilair uit de reeks wordt met recht buiten de concurrentie gehouden.

Wanneer u houten voorwerpen koopt, moet u niet vergeten dat hout van vele soorten is en anders reageert op veranderingen in vochtigheid en temperatuur. Fabrikanten geven de voorkeur aan linde, esp, populier.


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-4


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-5

Het decor voor het bad - een standaardset

Gemak en functionaliteit - de basisvereisten voor de situatie in het bad. Kamers mogen niet met voorwerpen worden gevuld, maar u wilt ook geen minuten zoeken naar geschikt meubilair, waarop de kleding die u hebt verwijderd niet nat wordt en niet vuil wordt, en er moeten ook items zijn die u helpen om zonder verwondingen van de plank in de stoomkamer naar beneden te gaan. Een set meubels in het bad bevat:

  • planken als het belangrijkste element van de stoombad. De optimale parameters van het product zijn 60 cm breed en niet minder dan 180 cm lang.Voor de keuze is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de kamer, omdat u op de planken rustig en ontspannen op de bovenste laag kunt zitten zonder het plafond aan te raken. Als de eerste laag hoog staat, moet je altijd voetsteunen voorzien zodat je veilig kunt klimmen / dalen;
  • wassen is wenselijk om een ​​verscheidenheid aan meubels te leveren: banken, planken, krukken, planken. Hulpapparatuur is niet overbodig: emmers, kuipjes, kleerhangers;
  • meubels recreatiegebieden moeten comfortabel zijn. In deze ruimte kunt u veel ontwerpoplossingen en fantasieën van de eigenaars belichamen. Verschillende versies van het meubilair uit de array (klassiek, met gesneden poten / ruggen) laten u het model kiezen dat het beste past bij de stijl die u wilt.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de inrichting van meubels. Zodat zowel gasten als eigenaren gemakkelijk de kamer kunnen betreden / verlaten, verhuizen naar andere kamers.


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-6


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-7

Hoe maak je meubels voor een bad met je eigen handen?

Het maken van uw eigen aangepaste omgeving voor de sauna is eenvoudig, vooral de planken. Immers, dit detail van het interieur moet optimaal aansluiten op de wensen van de eigenaren, harmonieus en universeel in de stoomcabine passen. Het is raadzaam om planken van kalk te verzamelen, die zacht is en waarmee u eenvoudig meubels en accessoires voor een bad kunt maken.

Voorbehandeling van hout met speciale verbindingen is een verplichte procedure, omdat het de levensduur van het meubilair verlengt. Kies bij het kiezen van impregnatie een mengsel om rotting van de boom, schimmel te voorkomen. Vanwege speciale bedrijfsomstandigheden (hoge luchtvochtigheid en temperatuur) kunnen stoffen die bij verhitting toxinen produceren (vernissen, verven) niet worden gebruikt om materialen te verwerken. De beste optie - vlek.


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-8


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-9

Om de planken in het bad met uw eigen handen te maken, hebt u een ijzerzaag, slijper, boormachine, hamer, tang, vlak, bouwniveau, timmerhout (staven, planken) nodig.

Alvorens met het werk te beginnen, is het noodzakelijk om de kamer zorgvuldig te meten, het ontwerp van de plank en het aantal lagen te bepalen. Het voordeel van een structuur met meerdere lagen: veranderende niveaus, u kunt omstandigheden kiezen die om gezondheidsredenen comfortabel zijn. Gemonteerde planken zijn meestal de gehele lengte van de muur (of meerdere wanden). Voorafgaande opmaak van de tekening zal de werkstroom aanzienlijk vergemakkelijken. De volgende ontwerpparameters worden aanbevolen: de breedte van de stoelen is 60-90 cm en de hoogte van de lagen is 40-50 cm.


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-10


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-11

Houten schetsen worden uitgesneden volgens de getekende schetsen. Een frame is samengesteld uit staven, waarover de planken worden gelegd en bevestigd. Randonderdelen worden zorgvuldig verwerkt.

Slijpen is wenselijk om in twee fasen te produceren: eerst, mechanisch (slijpmachine) en dan handmatig. Dergelijke maatregelen beschermen de huid tegen mogelijke krassen en splinters in de toekomst.

Bij het samenstellen van horizontale elementen van meubels, is het beter om zorgvuldig passende planken te vermijden - dit zorgt voor natuurlijke ventilatie van de situatie. De openingen worden op ongeveer 1 cm gelaten en de onderdelen worden verbonden met zelftappende schroeven. Bovendien wordt aanbevolen om de doppen of andere metalen elementen in het houten oppervlak te schroeven (niet minder dan 5 mm) om het contact van leer en metaal uit te sluiten. Gaten bedekt met stopverf, het beschermt ook de doppen van schroeven tegen roest.


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-12


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-13

Van de overblijfselen van materialen kun je gemakkelijk een hanger voor kleding maken. Haken gemaakt van boomtakken zien er heel origineel uit. Alle knopen worden verwijderd van schors en behandeld met een vliegtuig. Bevestig haken aan het bord van de array en de symmetrie en zorgvuldige berekening is niet nodig om te voldoen.


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-14


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-15

Ruw en massief semi-antiek meubilair - een gemeenschappelijke en traditionele sfeer in het bad. Met de hand gemaakte dingen hebben altijd een speciale energie. Unieke houten voorwerpen in de kamer creëren een uniek interieur en brengen een speciale, rustgevende staat.


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-16


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-17

Tips voor het creëren van een gezellige sfeer

Soms gebeurt het dat onnodige meubels van verschillende grootte naar het badhuis worden gebracht, evenals naar de datsja. Als het massieve houten dingen zijn, kunnen ze in één richting behoorlijk gestileerd zijn.

Oude meubels zullen er geweldig uitzien in een lounge in landelijke stijl. Hiervoor worden items van de oude coating verwijderd. Alle oppervlakken worden behandeld met doorschijnend glazuur (zoals Belinka). Droge spons verwijdert op sommige plaatsen voorzichtig een laag verf - het creëert het effect van oud wrijven. Na het drogen zijn alle antieke meubels voor het bad gelakt (bij voorkeur jacht).


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-18


mebel-dlya-bani-kak-sozdat-komfortnie-usloviya-dlya-otdiha-21-foto-19

De sfeer van de Russische stijl wordt benadrukt door rieten stoelen of banken gemaakt van kalk, tafels (gemaakt van massief hout) op gebeeldhouwde poten. Decoratieve elementen in de vorm van eiken, berkenbezem, trossen gedroogde kruiden geven de kamer warmte en charme. Voeg identiteit toe aan het ruwe weefspoor dat met de hand is gemaakt.

Pin
Send
Share
Send
Send