Thuis en stijl

Beige tegel: universele afwerking (27 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Beige tegel wordt beschouwd als het meest veelzijdige materiaal voor decoratie van elk pand. Dit is ideaal voor een badkamer en toilet, balkon en loggia, gangen en gangen.

Beige tegels in het interieur van de badkamer

Net als de witte, grijze en zwarte tegels in het interieur, wordt de beige afwerking als universeel beschouwd. Fabrikanten bieden potentiële kopers de meest ongelooflijke combinaties van kleuren, tinten en textuuroplossingen. U kunt zachte en matte tegels van warme en koude kleuren vinden, met of zonder een patroon.


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-2

Mozaïek, vloertegels, tegels voor het schort in de keuken - elk van deze opties in beige kleur ziet er geraffineerd en elegant uit. Daarnaast is het vermeldenswaard een aantal andere voordelen:

 • Keramische beige tegel niet-vies en gemakkelijk in gebruik;
 • Betegeld ontwerp kan zeer divers zijn door het gebruik van patronen, ongebruikelijke kleuren en combinaties van verschillende texturen;
 • Zelfs de meest complexe lay-outs zullen nooit vervelend zijn;
 • De tegel met beige kleur is goed in elke stijl van een interieur.

De beige tegel voor de badkamer kan worden onderstreept in andere stijlvolle kleuren: oranje tinten, perzik, theeroos, citroen, en ook paars, grijs, zwart, zilver, bronzen tinten. Het wordt aanbevolen om donkere elementen op de vloer te leggen, en de muren moeten worden verfijnd met een luchtige en zachte afwerking.

Ondanks de schijnbare eenvoud, moeten beige tegels met speciale verantwoordelijkheid worden gekozen. Het is de moeite waard om de volgende nuances te onthouden:

 • Donkere kleuren moeten plaats maken voor lichte kleuren. Anders zal een onnodig donkere afwerking onnodige somberheid toevoegen aan het interieur;
 • In plaats van enorme donkere accenten, is het beter om de voorkeur te geven aan luchttekeningen en sierlijke ornamenten;
 • Een kleine badkamer of toilet moet worden ingericht met warme beige tinten en witte accessoires. Attributen in zwarte, donkergrijze, bruine tonen moeten minimaal zijn;
 • Lichtbeige tegels of beige porseleinen tegels zullen op een nieuwe manier in een kamer met diffuus licht spelen. De ideale oplossing - schijnwerpers, bestand tegen vocht.

Muurbeige tegels zien er aristocratischer uit door de zwarte ornamenten. De combinatie van koele kleuren met beige en witte patronen ziet er romantisch en verfijnd uit. Paneel, mozaïek decor, skinali vullen de elegante sfeer van de badkamer aan. Het is ook beter om de voorkeur te geven aan zilveren of bronzen mixers.


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-5


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-6

Beige tegels in de keuken

Tegels op de vloer of voor het platform moeten duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en ook esthetisch aantrekkelijk zijn. Wandtegels zijn meestal niet onderhevig aan onnodig hoge belastingen, dus er is veel minder behoefte.

Beige keramische tegels kunnen het ontwerp en de woonkamer verfraaien. Liefhebbers van minimalisme, hightech en moderne stijlen kunnen bijvoorbeeld beige porseleinen tegels gebruiken om de vloer in de woonkamer of slaapkamer af te werken. Een afwerking in goud of platina versterkt het concept van een futuristisch interieur.


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-10


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-11

Tegenwoordig bieden veel fabrikanten van keramiek producten aan die textiel nabootsen. Bijvoorbeeld tapijt of vereenvoudigde fluwelen textuur. Zo'n tegelontwerp voor de badkamer is niet geschikt, maar in de gang, woonkamer, kantoor zal wortel schieten. In feite is dit een ongebruikelijk alternatief voor hetzelfde textielbehang.

Denk niet dat beige tegels het onopvallende en klassieke interieur veredelen. Op een beige doek kan er een psychedelische afbeelding zijn, een ongebruikelijke abstractie of een origineel ornament. Dit is een geweldige optie om een ​​installatie te maken in de richting van fusion, pop art of art deco.


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-12


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-13

Balkonverbetering

Het ontwerp van het balkon onderschat veel. Het uiterlijk van de ruimte hangt af van de volledigheid en redelijkheid ervan. Mooie en comfortabele loggia, in feite, is een voortzetting van het appartement.

De tegel met beige kleur is bij uitstek geschikt voor deze doeleinden. Bovendien maakt een luxe assortiment van keramiek, tegels en porseleinen tegels het mogelijk om de locatie naar wens te verheffen. De meest gebruikte tegelafmetingen zijn 20x20, 25x40, 20x30.


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto.jpeg">


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-14

Keramisch bekledingsmateriaal in beige kleur verdraagt ​​perfect alle fysieke inspanningen, temperatuurdalingen, verhoogde luchtvochtigheid, het heeft een bijzonder lange levensduur, wat niet het geval is met houten bekleding of linoleum. Pools porselein - de verhouding van uitstekende kwaliteit en redelijke prijs. Maar zelfs de meest budgettaire materialen voor decoratie zullen wortel schieten op het glazen balkon of de loggia.


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-15


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-16


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-17

Selectiecriteria

Als het maken van een schort in de keuken niet vereist is om te voldoen aan duidelijke dimensies en grenzen, dan zal met de inrichting van het balkon hard moeten werken. Het is belangrijk om de ruimte te meten om het benodigde aantal tegels te kopen. Het afwerkingsmateriaal moet niet alleen in stijl en kleur worden gecombineerd, maar ook de werkoppervlakken volledig bedekken.


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-18


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-19

Experts raden aan om de voorkeur te geven aan de afmeting van 20x30 of 25x40 voor ruime loggia's, maar voor kleine of smalle balkons zal de afmeting van 20x20 meer geschikt zijn. Soms duurt het een halve tegel van dezelfde grootte (bijvoorbeeld 25x40) en de helft van de kleine elementen (om op moeilijk bereikbare plaatsen te werken).


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-20


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-21

Belangrijke regels:

 1. Geconfronteerd wordt geselecteerd met inachtneming van de kenmerken van het balkon. Als de constructie lichtgewicht is, moet het afwerkmateriaal ook extreem licht zijn. Extra belasting kan tot ernstige problemen leiden. Als alternatief kunt u een deel van de tegel (25x40 of 20x30) en een deel van de PVC-elementen gebruiken om het plafond of de muren af ​​te werken;
 2. Hoe kleiner het balkon, hoe helderder de tegel moet zijn. Voor locaties in de noordelijke zone of schaduwrijke loofbomen is het beter om warme kleuren te kiezen met een onopvallend lichtpatroon. Het ontwerp van het balkon is net zo belangrijk als bijvoorbeeld het decor van een schort in de keuken;
 3. Als het balkon een uitbreiding is van de kamer waaraan het grenst, moet de afwerking in de kamer in dezelfde stijl worden uitgevoerd.

Matte texturen en ruwe oppervlakken voor vloeren hebben altijd de voorkeur. Dit is een garantie voor veiligheid.


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-22


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-23

Tegelvoeg

Als het gaat om het delicate beige palet van afwerkingsmaterialen, speelt de kleur van het voegmiddel een cruciale rol. Voor een schort in de keuken raden experts aan om grout enkele tinten donkerder dan de basis te gebruiken. Dit zal toelaten om het patroon van naden te benadrukken, waardoor de wandinstallatie dieper en expressiever wordt. Het ziet er vooral indrukwekkend uit als het canvas uit identieke elementen bestaat (bijvoorbeeld 20x30).


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-25


plitka-bezhevaya-universalnaya-otdelka-27-foto-26

Hoe lichter de voeg, des te sneller wordt hij vuil. Zorgen voor naden moet vervelend lang zijn. Dat is de reden waarom sommige ontwerpers, die een origineel en praktisch decor willen creëren, voor het schort en andere werkoppervlakken een lichtbeige afwerking en rijke chocolade voegen gebruiken.

Beige tegels - de perfecte oplossing voor elke kamer in huis. Door de eenvoudige regels van ontwerp en installatie te volgen, kunt u lang van de perfecte look genieten.

Pin
Send
Share
Send
Send