Thuis en stijl

Aquarium in de muur - zelfgemaakte exotische (24 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Voor velen van vandaag zijn aquaria een onmisbaar attribuut geworden van een modern appartement. Sommigen proberen een massaal aquarium in de woonkamer van een groot appartement te bouwen, anderen kweken vissen in geïmproviseerde tanks.

Een van de meest niet-standaard oplossingen kan een aquarium in de muur tussen de kamers zijn. Om het te implementeren, moet je rekening houden met een aantal subtiliteiten:

  • configuratie en volume van het aquarium;
  • esthetische kenmerken;
  • Zorgt voor een bepaald type vis.


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-2

We zijn van plan om te installeren

Doe je zelf installatie of nodig je een professional uit? Om te beginnen moet je het interieur van de kamer waarin het aquarium in de muur wordt geplaatst, schematisch weergeven met dit nieuwe detail. Dan kunt u plannen welk deel van het werk u zelf kunt doen en in welke zaken u professioneel advies of hulp nodig heeft.

De eenvoudigste manier om een ​​rechthoekige of vierkante watertank te plaatsen voor vissen in de muur. In dit geval kunnen de zijdelen van het aquarium naar buiten worden afgevoerd of integraal met de muur worden uitgevoerd.

Voor een vlotte contour passen aquariums met afgeronde convexe zijwanden beter. De combinatie van ronde vormen met pastelkleurige muren geeft de kamer een romance. Ideaal voor een slaapkamer of ontspanningsruimte. Aquarium aan de muur met stompe uitsteeksels zonder afronding zal er goed uitzien in een modern interieur met duidelijke rechte lijnen en geometrische vormen.


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-5


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-6

Een vlak aquarium aan de muur moet in verhouding staan ​​tot het oppervlak van de kamer en zijn omgeving. Een te groot aquarium zal bobbelen en de aandacht van de gasten trekken. Dat zou het dus niet moeten zijn. In een kleine ruimte met lage plafonds is het beter om kleine aquariums te plaatsen. Een kleurrijk aquarium kan een gezellige sfeer in een kleine ruimte onderdrukken en irritant werken.

Er zijn echter uitzonderingen. In een slecht verlichte ruimte kan een hangend aquarium op een muur met licht bijvoorbeeld een extra "venster" zijn. Het aquarium is ingericht in de vorm van een raam in de stijl van minimalisme. Interne verlichting moet van hoge kwaliteit zijn, gunstig effect op het levensonderhoud van de bewoners van het aquarium.

Denk goed aan alle details voordat u met de installatie begint. Meestal is het aquarium zo gebouwd dat het zoveel mogelijk vanuit elke hoek van de kamer te zien is. Zorg ervoor dat de muur onder het aquarium vrij is, niet overladen met details. Het beste van alles is dat muuraquaria in het midden van de muur op schilderijen lijken.


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-9


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-10

In het appartement, ontworpen voor de studio, vindt u het reservoir en een meer interessante plaats - in een gedeeltelijke tussenwand zonder deur. Dankzij het ingebouwde aquarium ziet de scheidingswand er origineel uit en wordt het appartement zelf gevuld met mysteries en fabeltjes. In dit geval is het beter om het muuraquarium niet in het midden, maar aan de rand, rechtstreeks in het voorste deel, te monteren met behulp van bevestigingsmiddelen. Dit arrangement geeft de kamer een eenheid van stijl en tegelijkertijd wordt een duidelijke bestemmingslijn getraceerd.


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-11


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-12

Interieurontwerp van het ingebouwde aquarium

Als u levende wezens, vegetatie en accessoires in een muuraquarium selecteert, moet u rekening houden met de ontwerpkenmerken en de grootte van de tank.

In de eerste plaats een kleurencombinatie. Als je niet wilt dat de volgende kamer door het aquariumwater kijkt, plaats je een scheidingswand in het midden, waardoor er een gat ontstaat voor de vis. In plaats van een tussenschot kun je het midden van een klein aquarium met sieralgen vakkundig afsluiten.

Hoe maak je een aquarium zodat de volgende kamer kan worden bekeken? In dit geval moet het ontwerp van het aquarium low-key, neutraal zijn, geschikt voor het kleurenpalet voor beide kamers. Het aantal vissen, decoraties en vegetatie kan worden gewijzigd, aangevuld afhankelijk van uw voorkeuren.


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-13


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-14


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-15

Wat betreft de verzorging van het aquarium, heeft het aan de wand gemonteerde aquarium een ​​bijzonderheid die bestaat uit vrije toegang tot het reservoir. Een aquarium uit een nis halen is niet altijd handig, dus je moet van tevoren over dit punt nadenken. Laat meestal een open ruimte boven een van de zijkanten van het aquarium. Je kunt een nis maskeren met elk muurdecor (panelen, jaloezieën, een dramatisch gordijn).


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-16


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-17


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-18

Technische punten

Als geen van uw huishoudens bekend is met de installatietechniek en niet weet hoe een kunstmatig aquarium aan de muur moet worden opgehangen, is het beter om de service bij professionals te bestellen. Je kunt niet alleen de muur en accessoires bederven, maar ook de herontwikkeling van je appartement anders maken dan je had gedroomd. Het is beter om een ​​schets van de muur te laten zien met het ingebouwde aquarium van de ontwerper, om te vertellen over je ideeën en wensen, en hij zal precies voor je selecteren wat je nodig hebt. Laat u wat meer geld uitgeven, maar u krijgt een kwaliteitsgarantie.


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-19


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto.jpeg">


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-20

Als u nog steeds besluit een aquarium in de muur met uw eigen handen te installeren, moet u de stapsgewijze handleiding volgen:

  1. De geselecteerde partitie mag geen dragende muur zijn.
  2. Het is raadzaam om rekening te houden met de materiaalproductiemuur. Zelfs als de basis erg sterk is, is het in de meeste gevallen noodzakelijk om deze te verstevigen zodat de constructie bestand is tegen de watertank.
  3. Inspecteer zorgvuldig de bedrading op de muur, naden en defecten. U moet ruimte vrijlaten voor de nodige communicatie. En het is beter om onmiddellijk de installatie van verlichting, sterilisator, compressor, drainageapparaat, enz. Te maken.
  4. De onderkant van het oppervlak waarop het aquarium wordt geplaatst, moet worden bedekt met een speciale polyisol-pad. Dit voorkomt dat scheuren op het glas zand en kiezels vallen.
  5. Het aquarium hoort niet precies bij de opening. Als de hoogte van het glas 60 cm is, moet 2/3 van deze grootte bovenop worden gelaten om de vissen te voeren en het aquarium schoon te maken.

Een aquarium ingebouwd in de muur tussen de keuken en de woonkamer van een halfronde vorm kan zeer aantrekkelijk zijn voor de gasten. Het wordt een echte decoratie voor je huis. Als u de installatie wilt besparen, adviseren wij u om alleen voorbereidende werkzaamheden uit te voeren en de installatie aan specialisten over te laten.


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-21


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-22


akvarium-v-stene-domashnyaya-ekzotika-24-foto-23

Pin
Send
Share
Send
Send