Thuis en stijl

Hoe linoleum te leggen: een paar eenvoudige tips

Pin
Send
Share
Send
Send


Reparatie is geen eenvoudig proces, dat niet alleen een hoog energieverbruik en financiële investeringen vereist, maar ook een uitstekende kennis van het proces zelf en van bouwmaterialen. Als we het hebben over vloeren, is de variëteit, die vandaag in winkels wordt gepresenteerd, gewoon enorm. We zullen niet alle vloerbedekkingen in ogenschouw nemen, we houden ons alleen bezig met linoleum, dat al vele jaren de keuze van miljoenen is gebleven.

Wat zijn de voordelen van linoleum ten opzichte van andere coatings:

 • de kosten zijn aanzienlijk lager dan bij andere vloeren;
 • het leggen van deze bekleding neemt onvergelijkbaar minder tijd in beslag;
 • verscheidenheid van kleurenpalet en textuur;
 • het ontmantelen van linoleum neemt ook een minimum aan tijd in beslag.

Aangezien de voordelen van deze coating onbetwistbaar zijn, wordt linoleum dus overal verkregen.

Voordat u linoleum met uw eigen handen legt, raden wij u aan te beslissen over de materiaalkeuze. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de samenstelling, basis, coating, sterkte en andere indicatoren. Op basis hiervan kunnen we verschillende van de meest beroemde linoleumtypes onderscheiden.

Linoleum van polyvinylchloride

De samenstelling van deze vloer bestaat uit verschillende additieven, waardoor linoleum elastischer en duurzaam wordt. Het wordt geproduceerd met verschillende basen: geweven, niet-geweven, geschuimd. Te koop zijn er enkellaagse en meerlagige rollen. De basis en verschillende lagen dragen bij aan de toename van warmte- en geluidsisolatie.

Nadat u een aankoop hebt gedaan, haast u dan niet om meteen met de installatie te beginnen.

Het materiaal moet de dag in ongevouwen vorm doorbrengen, het is noodzakelijk dat het linoleum de vorm van een kamer krijgt en gewend is aan kamertemperatuur - dit alles zorgt voor een eenvoudige installatie.

Het is belangrijk om te weten dat de optimale temperatuur in dit geval niet lager mag zijn dan 18 ° C, de luchtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 65%. Het moet duidelijk zijn dat schommelingen in temperatuur en vochtigheid de fysieke eigenschappen van het materiaal nadelig beïnvloeden.

Linoleum op een houten vloer leggen is niet moeilijk, je hoeft alleen maar de vloer te egaliseren, vervang indien nodig de oude planken door nieuwe. En nu meer over het proces zelf:

 • verricht een grondige inspectie van de houten vloer: elke vloerplaat moet goed aansluiten op de andere, eventuele piep en stoten zijn uitgesloten, als ze worden gevonden, is er voorbereidend werk nodig om de houten vloer te vervangen;
 • als er openingen zijn tussen de oude vloerplaten en de vloer niet kraakt of valt, dan is het voldoende om een ​​stopverf te gebruiken om de gaten weg te werken;
 • om een ​​perfect vlakke vloer te creëren, worden soms extra materialen gebruikt om de vloer te creëren. Om dit te doen, is de houten vloer bedekt met platen van multiplex of hardboard, die netjes zijn bevestigd aan houten planken met zelftappende schroeven op een afstand van 40 cm.

Het opleggen van beton is veel eenvoudiger dan op houten vloeren. Het belangrijkste is dat het vloeroppervlak volledig vlak en droog is. Het stylingproces is als volgt:

 • eerder wordt aanbevolen om de oude coating volledig te verwijderen;
 • het is vereist om het betonoppervlak te inspecteren, als er onregelmatigheden worden aangetroffen, dan wordt het aanbevolen om dekvloeren te gebruiken om de vloeren volledig waterpas te stellen;
 • als de onregelmatigheden aanzienlijk zijn, dan moeten de oude banden worden vervangen door nieuwe;
 • leg linoleum met lijm of lijmvrije manier;
 • leggen onder linoleum substraat wordt aanbevolen voor extra thermische isolatie.

Nu weet u wat linoleum beter in de keuken kan liggen met een betonnen vloer of in een andere kamer, omdat de materiaalkeuze erg afhankelijk is van de belastingen en de frequentie van de werking. Linoleum in de keuken moet duurzaam en milieuvriendelijk zijn.

Bekijk de video: Hoe vinyl zelf plaatsen? (Mei 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send