Thuis en stijl

Fairy Topiary: nuances van composities en regels voor het maken van (25 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Topiary-kunst werd onderscheiden als een ontwerprichting voor het landschap in het oude Rome, omdat de Romeinen beroemd waren om hun goed onderhouden tuinen. Decoratieve gebieden (topia) werden gemaakt van kleine bomen met afgesneden kronen van geometrische vormen of in de vorm van enkele figuren. Het becijferde maaien van boomkronen werd gedaan door een speciale slavin - vormsnoei.


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-2

Tegenwoordig is de vormsnoei van bloemen in het interieur een prachtige compositie in de vorm van een boom met een nette geometrische kroon.

Het maken van een sierboom is een creatief proces. De oorspronkelijke vormsnoei is de vrucht van plotseling inzicht. Meestal zijn er ideeën over een combinatie van bekende en nieuwe materialen (topiary snoep, topiary geld).


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-5


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-6

Topiary in het interieur kan de stijl van de kamer behouden of een niet-standaard ontwerpelement zijn. Het is mogelijk om conditionele verdeling van decoratieve composities te overwegen volgens de thema's:

  • seizoenen: een nieuwjaarsnoptak gemaakt van kegels zal een feestelijke tafel versieren, en een topiary gemaakt van verse bloemen zal de eetzaal in het appartement in de zomer opfrissen;
  • Vakantiesamenstellingen: organza-topiary zal een delicaat cadeau zijn voor 8 maart, en topiary snoepgoed zal zeker de zoete tanden behagen. Money Topiary zal niet alleen een beroep doen op vertegenwoordigers van het bedrijfsleven;
  • het topiary van kegels zal een uitstekend cadeau op de vakantie van het Nieuwjaar zijn, zal een topiary huwelijksnest de feestelijke lijst en het flat van de jonggehuwden verfraaien;
  • Topiary gemaakt van kunstbloemen ziet er organisch uit in elk interieur. U kunt bijvoorbeeld topiary "Sakura" maken, wat het comfort van de slaapkamer benadrukt. Topiary van organza zal de tederheid van de Provence verbeelden, en topiary gemaakt van stof perfect de keuken in een landelijke stijl siert;
  • Bomen met natuurlijke decor zullen altijd genieten van hun natuurlijkheid: een schelpen topiary zal u herinneren aan een prachtige vakantie aan zee.

Mooie topia's zijn geen replica's van bomen. Het handgemaakte product is een verzinsel van een naaister. En een topiary suikergoed of topiary geld bevestigt dit. Er zijn geen strikte eisen voor het gebruik van materialen.


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-8


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-9

CZK-typen

De basis voor vormsnoei is meestal rond. Afhankelijk van uw humeur en doel, kunt u andere vormen kiezen: kegelvormig, in de vorm van een hart of een nummer. Kant-en-klare kronen worden verkocht in handwerkwinkels. Als de omstandigheden het toelaten, dan is het gemakkelijk om het zelf te doen:

  • Het meest geschikte materiaal voor de kroon - schuim uit de verpakking voor apparatuur. De voordelen: gemak, gemak van decoratie;
  • interessante oplossing - polyurethaanschuim. Het wordt in een dichte plastic zak geperst. Geef om te harden en de gewenste vorm te geven. Het grote voordeel van deze methode is om gemakkelijk een grote kroon te maken.

De decoratieve laag is gemaakt van zowel natuurlijke als kunstmatige materialen.

Bij het kiezen van een decoratie wordt rekening gehouden met het interieur, het doel van de kamer: een topiary snoepgoed en een topiary fruit accentueren de stemming in de keuken / eetkamer en een linttopje zal de rustige sfeer van de slaapkamer ondersteunen. Topiary van de zee ziet er elegant uit in de badkamer en op de desktop.

Het ontwerp van de kroon bepaalt de technologie van het bevestigen van de elementen: een topiary gemaakt van kralen en een vormsnoei gemaakt van satijnen linten of van papieren delen kan worden bevestigd met pinnen. Topiary gemaakt van kegels, schelpen, foamiran of kralen is opgelost met een lijmpistool. Zoet topiary is gemakkelijk te doen met behulp van tandenstokers.


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-10


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-11

Natuurlijke en kunstmatige materialen voor de stam

Natuurlijk, als een boom, zelfs een sierboom, een boomstam heeft. Gebruik hiervoor stokken, twijgen. De advertentie is echter niet geannuleerd, dus sterke draad is een goed idee voor de ton. Elk decor kan gekozen worden: kronkelen met sisal, fancy randen of linten, schilderen met acrylverf. Een bijkomend voordeel van de draad is de mogelijkheid om de stam een ​​niet-standaard vorm te geven.


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-12


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-13

Pot opties

Onder de gebruikte basiscapaciteit van elk materiaal (plastic, glas, hout, metaal), grootte en vorm. Uitstekende opties - kopjes, potten. De decoropties zijn eindeloos: kralen, kralen, schelpen, biezen, linten, speelgoed.

Afhankelijk van de grootte van het product, wordt het op de grond, op de tafel of op de boekenplank geplaatst. Een boom van elke grootte moet er uitgebalanceerd uitzien.


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-14


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-15

Hoe de parameters van de elementen te kiezen

Optimale proporties van vormsnoei - wanneer de hoogte van elk element (potten, stengel en kroon) een derde van de totale hoogte is. Het is wenselijk dat de kroon iets breder was.

Aanvaardbaar als de stam iets meer is dan een derde van de totale hoogte van de boom. De uitzondering is wanneer de topiary van sisal een langwerpige kegelvormige kroon heeft en de romp is kort. Voor een harmonieuze look doet de dikte van de romp er toe, een dunne kan het gewicht van de kroon niet dragen en een dikke geeft het product een ruw uiterlijk.

Om een ​​compositie te maken heb je een basis, doek, een pistool met vloeibare lijm, koffiebonen, vloeibare lijm nodig.

Maak de basis voor de kroon klaar: wikkel de bal voorzichtig in met een stuk textieltape. Bovenop het materiaal zit willekeurig gewonden draad, maak de stof vast. Deze voorbereidende werken zullen helpen om het graan gelijkmatig en strak te leggen. Schaar in de kroon maak voorzichtig een gat (2-3 cm diep) voor de stam.


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-18


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-19

Lijm wordt aangebracht op het gebied van de bal en de koffie wordt voorzichtig gegoten. De zaden worden ingedrukt en verdeeld zodat een enkele decorlaag wordt verkregen. Leeftijd gedurende enkele minuten om het koffiegebied te drogen.

Maak ook het volledige oppervlak van de basis.

De boomstam is geverfd met bruine acrylverf (als de draad is omwikkeld met sisal).


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-20


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-21

Nadat het decor droog is, wordt de kroon op de stam gelegd (de bovenkant van de kofferbak is bedekt met lijm van een heet pistool).

Het albastoppervlak in een pot is besmeurd met witte lijm en bedekt met koffiebonen. De kroon is bedekt met een bronzen acrylverf en de koffieboonlaag raakt verzadigd van kleur.

Een boog wordt gevormd uit de nylon tape en vastgelijmd aan de basis van de kroon.


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-22


skazochnij-topiarij-nyuansi-kompozicij-i-pravila-sozdaniya-25-foto-23

Hoe maak je een bloemenboom?

Om een ​​topiary van golfdocument met uw eigen handen te maken, hebt u nodig: een basis, papieren bloemen in verschillende tinten, groen golfpapier, een pistool met vloeibare lijm, satijnen lint, kralen.

Vat netjes omwikkeld met satijnen lint. In de basis is een gat gemaakt van een geschikte maat. De rand van de stam bedekt met lijm en ingevoegd in de bal.

De bloemen zijn gelijmd met een heet pistool. Moet beginnen vanaf de plaats van bevestiging van de stam. Topiary van het huwelijk kan met bloemen van organza, satijnlinten worden verfraaid.

De openingen tussen de bloemen zijn bedekt met bladeren van groen golfpapier.

Pin
Send
Share
Send
Send