Thuis en stijl

Fan op de muur: decoratie door Feng Shui (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de beroemdste onderwerpen in de filosofie van Feng Shui is de fan. Het wordt niet alleen als een populaire onderscheiding in China beschouwd, maar ook als een middel ter bescherming tegen negatieve energie. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt voor decoratie en is het versierd met muren in veel huizen van ons land. Daarom is het niet overbodig om te leren hoe je een ventilator aan de muur hangt, en wat de specifieke locatie van dit accessoire zegt.


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-2

De waarde van de fan in de Chinese doctrine

Aanvankelijk verscheen de fan in China en de mannen wuifden er zichzelf mee op. Toen kreeg het accessoire populariteit in Japan. Van bijzonder belang, hij is nog steeds begiftigd in de leer van Feng Shui.

Veer is de mascotte van het eeuwige leven en een erotisch symbool. Vaak tekent het hiërogliefen, verbeeldt het dieren en planten. Sommigen zijn toegewijd aan liefde, anderen trekken succes aan en veel geluk. Volgens Feng Shui is dit specifieke hulpmiddel in staat om het huis te beschermen tegen negatieve energie, menselijke afgunst.

Kleur en patroon van de ventilator spelen een belangrijke rol. Dus, bloeiende sakura brengt liefde en tederheid naar het huis, pauw - succes, vlinder - plezier en lotus - veel succes. Hoewel het in ieder geval allemaal afhangt van de smaak van de mens. Het belangrijkste is dat de gekozen talisman esthetisch plezier moet brengen, en als je dat wilt, kun je elke foto die je leuk vindt op je canvas zetten met je eigen handen.


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-5


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-6

Bij het kiezen van een ventilator voor de muur moeten enkele aanbevelingen worden overwogen:

 • Als de ruimte vrij ruim is, kun je een grote ventilator aan de muur hangen. Een kleine ventilator zal niet goed werken in zo'n kamer.
 • Voor een kleine kamer moet je een fan van de juiste grootte aanschaffen.
 • De ventilator moet passen in het kleurenschema van het interieur. Het is beter om te felle zuurtinten te vermijden. Zie er goede pastelkleuren uit.
 • Het is de moeite waard om aandacht te schenken aan het materiaal waarvan het attribuut is gemaakt. Het moet vrij compact zijn en prettig aanvoelen. Sporen van verf mogen niet op de huid achterblijven nadat de ventilator is aangeraakt. In het canvas mogen geen openingen zijn.

Er zijn bilaterale fans. Ze zullen ook magische kracht hebben als ze worden gebruikt zoals aangegeven.

In winkels worden Japanse fans minder vaak verkocht. Ze zijn echter behoorlijk populair en er zijn twee soorten: Sensu en uchiva. Sansu kan vouwen en uitvouwen, het bestaat uit platen, en uchiva is gemaakt van draad en stof, het kan niet vouwen.


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-9


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-10

Met een beetje fantasie en met een minimum aan inspanningen, kunt u een echt kunstwerk met uw eigen handen maken. Op deze manier kun je een hele compositie maken met verschillende papierfans en experimenteren met hun arrangement.


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-11


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-12

Waar kan je beter een fan ophangen?

Met behulp van een ventilator kun je slechte energie uit elke kamer verwijderen. Meestal is het zo geplaatst dat het het huis beschermt tegen kwaadwillende mensen (in het zuiden van het huis). Het maakt niet uit of het een keuken of een woonkamer is.


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-13


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-14

Afhankelijk van het doel kun je een specifieke fan op een specifieke muur plaatsen:

 • Als het de taak is om werkkracht te krijgen, wordt de ventilator achter zijn rug opgehangen in het kantoor of in de kamer waar de arbeidsactiviteit gewoonlijk wordt uitgeoefend. Hij moet onder een hoek van 45 graden hangen en naar boven worden gedraaid.
 • Een rode waaier tegenover de voordeur trekt geluk aan in de woning. Ventilator moet klein zijn.
 • Het is gebruikelijk om een ​​waaier met het beeld van een ceder in het oosten van de woning op te hangen. Dit helpt de gezondheid van alle gezinsleden te behouden.
 • In de slaapkamer is het beter om een ​​gouden waaier op te hangen met het beeld van gepaarde figuren. Dit zal familierelaties versterken. Hang het direct boven zijn hoofd kan niet zijn.
 • Voor degenen die op zoek zijn naar een zielsverwant of lijden aan ongelukkige liefde, is het beter om dit meubelstuk in het zuidwesten van de kamer te plaatsen.
 • In het oosten kun je de ventilator regelen met de vis erop afgebeeld. Zo'n attribuut in het huis zal het financiële welzijn helpen aantrekken.
 • Het is beter om de talisman op te hangen in een ruimte waar sprake is van stagnatie van energie. Het is noodzakelijk om de sluier naar het gedeelte van de kamer te leiden dat moet worden opgeladen. Hang het alleen verticaal op, hendel naar beneden.

Als je een ventilator niet op de opgegeven locatie kunt ophangen, kun je elke muur kiezen.


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-17


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-18

Hoe een ventilator aan de muur te bevestigen?

Voordat u de ventilator op de juiste plaats plaatst, moet u de kamer meerdere keren laten waaien. U kunt een ventilator aan de muur bevestigen met behulp van de eenvoudigste gereedschappen en op absoluut verschillende manieren. Hieronder enkele ideeën:

 • Deze methode heeft een vislijn en nagels nodig. We slaan verschillende spijkers in de muur en haken de waaier aan met behulp van veterogen van vislijn. Alle metingen moeten van tevoren worden uitgevoerd.
 • Om een ​​grote ventilator op te hangen, bevestigt u deze met een schroef. Het is noodzakelijk om een ​​gat in de muur te boren, een deuvel in te steken en de sluier zelf moet op de schroef worden bevestigd, nadat eerder een gat in het canvas is gemaakt.
 • Degenen die al een attribuut van Feng Shui in het appartement hebben, gebruikten verschillende bevestigingsmethoden, met behulp van spelden, kantoorpennen. Sommige lijm de ventilator aan de muur met scotch tape of lijm.

Soms worden fans al verkocht met een voltooide ophanging, ze zijn heel gemakkelijk te monteren. Het is belangrijk om het goed op de muur te bevestigen, zodat het niet valt en niemand verwondt.


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-19


veer-na-stenu-ukrashenie-po-fen-shuj-21-foto-20

Chinese fan - een prachtig decoratief element. Het juiste gebruik ervan maakt dit kenmerk een echte talisman voor een huis of appartement. Om een ​​gezellige en aangename sfeer te creëren met de hulp van een mooie fan, is het niet nodig om in oude leringen te geloven.

Pin
Send
Share
Send
Send