Thuis en stijl

Gordijnen op gebogen ramen: hoe u de juiste kiest (23 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De ramen in de vorm van bogen zien er elegant en nobel uit, volgens de statistieken zijn dit de op één na populairste vensters na het vierkant. Als een mooi panorama vanuit het raam wordt geopend, is de opening mogelijk niet met textiel versierd. De meeste mensen waarderen echter privacy, bescherming tegen nieuwsgierige blikken en comfort, daarnaast kunnen goed geselecteerde gordijnen de basisstyliste in interieurontwerp aanvullen.


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-2

Het kiezen van de juiste gordijnen voor gebogen vensters is geen gemakkelijke taak, maar het kan worden gedaan. Eerst en vooral moet je de geometrie van de vensters bepalen in de vorm van een boog, de meest voorkomende zijn twee vormen: klassiek en boogvormig.


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-6


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-7

Montage opties

De juiste keuze van de optie voor gordijnmontage is niet minder belangrijk, omdat het een mogelijkheid is om de ruimte visueel uit te breiden, verlichting toe te voegen of, omgekeerd, een specifiek gebied te selecteren.

Een van de meest populaire soorten bevestigingen is het ophangen van gordijnen onder de gebogen bocht. Zodoende blijft het bovenste gebogen deel van het venster open, wat betekent dat meer natuurlijk licht de kamer binnenkomt. De gordijnen voor een dergelijke bevestiging kunnen klassiek recht worden geselecteerd en zelfs in een getekende staat zal niet-standaard raamgeometrie zichtbaar zijn, met de nadruk op de elegantie van het interieur en de originaliteit ervan. En als u de voorkeur geeft aan lichte en gewichtloze gordijnen in heldere kleuren, zal de verlichting in de kamer alleen maar toenemen.


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto.png">


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-8

Er zijn ook negatieve aspecten van een dergelijke verankering: als de ruimte niet hoog is, kunnen de gordijnen het visueel zelfs lager maken, vooral als het dikke gordijnen met donkere tinten zijn.

Het bevestigen van gordijnen over de raamconstructie is het meest geschikt voor lage ruimtes, omdat het een extra mogelijkheid is om de hoogte van de ruimte visueel te vergroten.

Hier zijn alleen gebogen boogramen met rechte massieve gordijnen volledig verborgen. Deze montageoptie is universeel, hier zijn zowel klassieke rechte gordijnen als andere modellen geschikt: rolluiken, patchwork, gordijnen, enz. U kunt geselecteerde gordijnen aanvullen met accessoires: ringen, speciale lussen, enz.


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-9


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-10

Niet minder populair is de steun langs de binnencontour, direct in de boog. Dergelijke ophanggordijnen kunnen niet alleen besparen, maar ook de geometrie van het venster benadrukken. Voor dit type bevestiging kunt u zowel lange als korte doeken kiezen, met behulp van extra accessoires. En om maximale verlichting te bereiken, kunt u het beste de onderkant van het venster open laten.


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-11


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-12

Mobiele gordijnen

Het handigst zijn mobiele gordijnen, waarmee u zich gemakkelijk en snel kunt verbergen voor nieuwsgierige blikken door een speciaal ontwerp. Het mechanisme kan zowel automatisch als handmatig zijn. Ze kiezen een geautomatiseerde weergave van mobiele gordijnen en kunnen zelfs worden bediend met de afstandsbediening, tablet of smartphone. De vorm van de dakrand kan zowel recht zijn als het herhaald buigen van de bogen. De meest geschikte gordijnen voor dit ontwerp zijn:

  • rolluiken;
  • vouwgordijnen;
  • Engelse gordijnen;
  • Australische gordijnen.

De nadruk moet liggen op de selectie van prachtig textiel, de kleur en het stilistische ontwerp, die op harmonieuze wijze de binnenruimte aanvullen.

Nadat u het hoofdtype van het gebogen venster hebt gekozen en de dakrand hebt bevestigd, kunt u direct doorgaan met het selecteren van de gordijnen. En het belangrijkste criterium hierbij is de naleving van de stilistische beslissing van het interieur.


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-16


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-17

Voor eco-stijl zou bamboe gordijnen of jaloezieën gemaakt van natuurlijk hout ideaal zijn. Een goede keuze zou zijn de gordijnen van natuurlijk vlas met grote textuur, dat kan worden gepresenteerd in de vorm van Romeinse gordijnen.


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-18


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-19

Het ontwerp van de raamopening in klassieke variaties - barok, modern of klassiek - impliceert de aanwezigheid van gordijnen van massieve en dure materialen. Het kan fluweel zijn, vrij dichte natuurlijke zijde, satijn of taffeta in donkere en verzadigde kleuren; het is mogelijk dat er kenmerkende monogrampatronen op de stof zijn, evenals extra accessoires in de vorm van lussen.


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-20


shtori-na-arochnie-okna-kak-pravilno-vibrat-23-foto-21

Voor stijlen als de Provence, wordt Country of Chebbi gekenmerkt door lichtere materialen. Gordijnen kunnen worden gemaakt van organza, tule, lichte zijde, chiffon, voornamelijk in felle kleuren, een kleine bloemen- of erwtafdrukken is toegestaan.

Pin
Send
Share
Send
Send