Thuis en stijl

Klaptafel: ergonomie en stijl in detail (50 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Een opklapbare tafel is een sprekend voorbeeld van hoe een meubel comfortabel, functioneel en onopvallend kan zijn. Dit is een uitstekende oplossing voor kleine appartementen, waar letterlijk elke centimeter vrije ruimte waardevol is. Als vroeger dergelijke tafels alleen in de keuken werden gebruikt, wordt nu universeel meubilair actief in andere kamers gebruikt.


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-2


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-3


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-4


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-5


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-6

Om het gebruik van de ruimte in de keuken en in elke andere ruimte te maximaliseren, is de meest gebruikte vouwwandtafel vierkant of halfrond van vorm. Er is een enorm aantal verschillende verschijningsvormen, configuratie, stijl en prestaties van producten.


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-8


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-9


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-10


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-11


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-12


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-13

Het grote voordeel van de tafel-transformatoren is dat ze het meest geschikt zijn om te duwen en duwen. Het wordt vaak gebruikt in de keuken, waardoor het werkgebied meteen verandert in een mobiele eetkamer. Als de maaltijd voorbij is, kan de tafel worden omgezet in een compactere versie of zelfs 'vermomd' tussen de keukenattributen.

Voor een kleine keuken zijn miniatuurtafels voorzien, zonder steunpoot of uitgerust met slechts één detail. Het is wenselijk om dergelijke structuren niet te overbelasten.


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-16


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-17


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-18


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-19


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-20

Een keukentafel in vouwtype met een massief werkblad kan tegelijkertijd worden gebruikt als een werkblad en een tafel voor maaltijden. Hij kan achteroverliggen van vrijwel elk verticaal oppervlak: van de muur of kast.

De plaats van speciale lading is bevestigingen en scharnieren. Als het ontwerp goed is bevestigd, is de wandvouwtafel het meest betrouwbaar en comfortabel in gebruik. Het verwaarlozen van de kracht van het mechanisme of fouten tijdens de installatie zal vroeg of laat ertoe leiden dat een deel van de tafel eenvoudig valt en een deel van de wandversiering achter zich afscheurt.


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-22


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-23


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-24


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-25


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-26


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-27


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-29


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-30

Klaptafel in de vorm van een bar

In het keukeninterieur, ingericht in een progressieve stijl, wordt vaak gebruik gemaakt van de bar. Dit is een smal en lang blad, dat geschikt is voor 5-6 personen tijdens een maaltijd. Eerder gebruikte balkentellers, stevig aan de muur bevestigd en in de vloer gemonteerd. Nu zijn mobiele opties van een bartegel veel populairder.

Sterker nog, dit is nog steeds dezelfde opklapbare tafel in de keuken, maar gestileerd, zeer vakkundig en effectief aangevuld met andere kenmerken van de keukenset.

De uitklapbare tafel met een liggende tafel in de vorm van een bar is geschikt voor zeer smalle keukenlocaties die verschillen in niet-standaard planning. Van de positie van comfort en esthetische harmonie tot dergelijke tafels, is het beter om hoge barkrukken te selecteren.


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-31


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto.jpeg">

Klaptafel als een variatie op vouwmodellen

Klaptafel op het balkon of in de keuken kiezen vaak voor een opvouwbaar type. Het kan worden verward met de eerder beschreven transformator, maar dergelijke modellen hebben een meer primitief ontwerp.

Een transformeerbare tafel, waar nodig naar achteren leunend, wordt in de regel aangevuld met andere belangrijke attributen. Klaptafel is geen aanvulling op iets anders. Integendeel, het is een functionele aanvulling op andere keukenmeubelen.

Klaptafel is ideaal voor een loggia in combinatie met een keuken. Een deel van het tafelblad blijft onbeweegbaar, het andere deel - achteraan, indien de omstandigheden dit vereisen.


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-32


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-33


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-34


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-35


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-36


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto.png">

Misschien wel de meest interessante optie voor het regelen van keukenlocaties met een niet-standaard lay-out, is een verplaatsbare tafel met een opklapbaar blad. Deze modellen zijn altijd klein. Belangrijkste kenmerk: een miniatuurtafel kan bewegen langs de omtrek van de kamer.

Bevestig onder het tafelblad de juiste gids, die de rol van de rail speelt. Een dergelijke opklapbare eettafel kan van de ene hoek van de kamer naar de andere binnen het horizontale vlak bewegen.

Meestal zijn alle modellen uitgerust met extra poten om de steunstructuur te geven. Ze kunnen zich onder het werkblad verbergen en helemaal niet het uiterlijk van de keukeneenheid bederven. In andere kamers wordt een dergelijk apparaat meestal niet gebruikt.

Ontwerpers komen onvermoeibaar met nieuwe unieke tafelsmodellen die geschikt zijn in elke kamer. In feite kan elke tafel - vouwen, glijden, vouwen - er ongelooflijk stijlvol en respectabel uitzien, u hoeft zich alleen zorgen te maken over de stilistische details van het ontwerp. En een paar constructietrucs maken het nog gemakkelijker in het dagelijks leven.

Originele oplossingen kunnen worden gecombineerd met uw individuele wensen en ongewone ideeën. In principe kan een exclusieve klaptafel op een balkon of een compact product voor een kleine keuken bij de meester worden besteld of door hemzelf worden gemaakt.

Opvouwbare bureaus kunnen bijvoorbeeld een beetje ongewoon worden gerangschikt, maar zonder de functionele betekenis te verliezen. Het model lijkt op het gebruikelijke decoratieve element in een modern interieur, bestaande uit twee driehoekige fragmenten.

Een van deze fragmenten glijdt gemakkelijk naar beneden en transformeert in een handige compacte tafelstandaard voor een laptop en andere gadgets. Het ontwerp kan worden versterkt door een aantal speciale compartimenten te bieden, die een betrouwbare opslag vormen voor verschillende kleine items.

Het stijlvolle ontwerp van de tafel maakt het gebruikelijke meubelstuk tot een echte wanddecoratie. Witte eik ziet er bijzonder indrukwekkend uit. Het materiaal ziet er zeer respectabel en mooi uit, met verschillende speciale duurzaamheid als resultaat.


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-40


otkidnoj-stol-ergonomika-i-stil-v-detalyah-50-foto-2.jpeg">

Voor de verbetering van het balkon

Een gewone klaptafel op een balkon (noodzakelijkerwijs geïsoleerd) gemaakt van een elite houtsoort kan worden aangevuld met een houten "zak" voor boeken. Voor een tafel die effectief kan achterover leunen, echt beweerd de titel van een meesterwerk te zijn, is het belangrijk om voor het montagesysteem te zorgen.

Speciale aandacht verdient klaptafel als muziekstandaard. Dit spectaculaire en ongewone element is in staat om een ​​Boheemse sfeer te decoreren. Muzikanten, artiesten en andere creatieve creatievelingen zullen deze functionele toevoeging duidelijk waarderen.

Tafels die achterover leunen en ruimte maken in de kamer zijn ideaal voor de kinderkamer. Ontwerpers bieden toe te voegen en dus het functionele element van meubels met een ander belangrijk vermogen. In de ongevouwen vorm op de tafel zal het handig zijn voor het kind om andere manipulaties te lezen, te schrijven en uit te voeren. Maar in gevouwen toestand verandert het model in een echt "schoolbord". Daarop kun je schrijven met krijt, tekenen, alles doen.

Pin
Send
Share
Send
Send