Thuis en stijl

Parketvloer: de nuances van keuze en legtechnologie (26 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Parket is een van de meest stijlvolle vloeren. Het creëert een gevoel van comfort, stabiliteit en welvaart, past goed bij het interieur en kan de meest sombere kamer een aangename uitstraling geven. Natuurlijk, om het zo te zeggen, je moet veel moeite doen, maar het resultaat zal het zeker waard zijn.


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto.png">


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto

Hoe maak je stuk parket?

Parket is een van de meest voorkomende soorten parket. Het zit in de middelste prijsklasse, laat een verscheidenheid aan manieren van leggen toe en verschilt van alle andere ontwerpen. Hij heeft:

 • groeven die zich aan de zijkanten van elke plaat bevinden;
 • spikes die zijn gemaakt om perfect te passen bij de slots.

Hierdoor is het leggen van parket merkbaar eenvoudiger en is de vloer veel sterker. Niet alleen vorm is echter belangrijk voor duurzaamheid en betrouwbaarheid, maar ook voor het productieproces - het moet worden uitgevoerd in strikte overeenstemming met de normen.

Er is een uitgebreide classificatie waarin de soorten parket worden gelegd. Ze zijn onderverdeeld in drie grote categorieën.


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto-8


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto-9

De eerste categorie verschilt afhankelijk van welke boom werd gebruikt. Verschillende houtsoorten hebben verschillende eigenschappen: hardheid, weerstand tegen vocht of ongedierte, schoonheid. Er zijn:

 • Walnoothouten parket is een parket van relatief hard hout met overwegend grijsachtige en donkerbruine tinten met zwarte aderen. Na verloop van tijd wordt het alleen maar helderder, verschilt het in een zwakke parelglans. Ziet er goed uit in contrast met de heldere interieurs.
 • Eiken parket is gemaakt van massief, massief hout. Ze zijn te vinden in heel veel varianten: de kleur van eiken parket kan zijn van lichtbruin tot geel-rood, gegoten in lichtroze of delicaat geel. De veeneik heeft een rijke, diep paarse kleur. Een van de duurste, maar ook de meest luxueuze opties.
 • Birch parket is een parket van relatief zacht hout, in kleur variërend van melkachtig wit tot lichtgeel. Berk is niet anders uitgesproken jaarringen, omdat niet te vet. Het is gevoelig voor vocht, daarom heeft het vaak extra verwerking nodig.
 • Essen-parket is gemaakt van hardhout van gouden kleur (zelfs dikker dan eiken). Bestand tegen rot, vocht en ongedierte. Geweldig voor ruimtes met veel ruimte en licht.
 • Stuk parket van beuken - parketvloeren van duurzaam, maar grillig hout. Beech vereist een zorgvuldige verwerking, heeft een rijke rode of gele kleur. Relatief goedkoop en tegelijkertijd erg populair.
 • Esdoorn parketvloer - lichtgewicht massieve houten vloeren, gedroogd over een lange periode. Maple tolereert geen uitdrukkelijke droging, terwijl het zich onderscheidt door zijn grote sterkte en consistente kleurverandering - door de jaren heen, van een bijna witte vloer om te veranderen in een donkere gouden.


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto-10


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto-11

De tweede categorie laat zien hoeveel van de stam in parket is gezaagd.

 • Radiaal zagen gebeurt zo dat de jaarringen loodrecht op de staaf staan. Als resultaat lopen de vezels in de lengterichting, gerangschikt in smalle lijnen. Dergelijke parketvloeren worden meestal gebruikt als artistiek parket - er zijn geen details in die de beleving van het patroon kunnen verstoren.
 • De tangentiële snit is zo gemaakt dat de parketvloer tangentieel op de gerede ringen gaat. Als gevolg hiervan blijft het natuurlijke houtpatroon zichtbaar - de lijnen zijn golvend. In Rusland wordt het meestal gewoon zo'n parket gelegd - het is goedkoper, maar het ziet er niet slechter uit dan het radiale.
 • Gemengde snit wordt gedaan, zodat de vezellijnen worden gebogen en ga dan recht. Het is onmogelijk om dergelijk parket te gebruiken voor artistiek parket, maar op zichzelf zien ze er stijlvol uit.


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto-12


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto-13

De derde categorie toont een specifiek matrijspatroon.

 • De radiaal is de meest uniforme en uniforme variant, met een kleurverschil van niet meer dan een halve toon. Alleen zeldzame knopen aan de voorkant zijn toegestaan.
 • Select - parket is niet alleen homogeen, maar ook vrij van mechanische gebreken, inclusief knopen. Stuk parket - essen, eiken of beuken - dit type wordt verkocht tegen de hoogste prijzen.
 • Naturen - zonder kleurverlies, met zeer kleine knopen. Spinthout is toegestaan ​​(delen van jong hout enigszins verschillend van de andere), maar niet beschadigd.
 • Rustiek - mechanische schade, grote knopen, zelfs scheuren (maar niet langer dan 5 mm) zijn toegestaan. Dergelijke parket - essen, eiken, kersen of esp - is de goedkoopste.

Om een ​​parket te kiezen, moet u in dergelijke nuances worden geleid en uw monetaire mogelijkheden meten met de kwaliteit van het gekozen parket.

Als u stuk parket kiest, dat in het huis moet liggen, moet u op veel factoren letten.

verpakking

Het parket in hermetisch polyethyleen is niet gevoelig voor temperatuurschommelingen en heeft geen last van vocht. Als de verpakking gescheurd is, betekent dit dat de lading tijdens het transport is beschadigd en het parket zou kunnen lijden.

drogen

Op de verpakking staat aangegeven hoe het parket droog was, maar kan niet worden verzekerd tegen fraude. Daarom moet u de verpakking omdraaien en naar de groeven aan de onderkant van het parket kijken die zijn ontworpen om de spanning te verminderen. Als er scheuren in zitten, betekent dit dat de technologie is verbroken en dat dit parket is gelegd - om in te schrijven op problemen.


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto-17


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto-18


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto.jpeg">

afmeting

De lengte mag niet meer zijn dan 7 cm, breedte meer dan 5, anders zal het parket er onnauwkeurig uitzien. Als u kleinere parketvloeren neemt, zal de vloer niet betrouwbaar genoeg zijn. De uitzondering is artistiek parket, dat complex kan zijn, ontwerper en niet om de regels te gehoorzamen.

Wanneer parket is geselecteerd, is het tijd om door te gaan naar de volgende fase. Dit is het leggen van stuk parket, wat nog moeilijker te kiezen is.

Manieren om parket te leggen zijn talrijk, maar ze vereisen allemaal dezelfde pedante aanpak, waarbij je alle reparaties moet voltooien, de vochtigheid in de kamer moet verminderen, de temperatuur gelijkmatig moet instellen en dan moet gaan leggen.


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto-23


shtuchnij-parket-nyuansi-vibora-i-tehnologiya-ukladki-26-foto-24

Pin
Send
Share
Send
Send