Thuis en stijl

Gecombineerde boilers: ontwerpkenmerken

Pin
Send
Share
Send
Send


Voorsteden woningbouw is op het hoogtepunt van populariteit, en de redenen voor dit fenomeen liggen niet alleen in de mogelijkheid om te leven in de schoot van de natuur. Van groot belang is de mogelijkheid om niet alleen van schone lucht te genieten, maar ook van comfort. Autonome communicatie, met inbegrip van gecombineerde verwarmingsketels, biedt de familie alles wat ze nodig hebben: warmte, warm water en andere voordelen van de beschaving.

Soorten comboketels

Moderne gecombineerde ketels kunnen op verschillende soorten brandstof werken. Een van de meest voorkomende variaties zijn de volgende soorten apparatuur:

  • vaste brandstoffen en aardgas;
  • aardgas en diesel;
  • vaste brandstof en elektriciteit;
  • vaste en dieselbrandstof, aardgas.

Met zo'n verscheidenheid aan opties kunt u een gecombineerde ketel kiezen die volledig voldoet aan de vereisten van de eigenaar.

Alle soorten gecombineerde ketels kunnen worden onderverdeeld in wand en vloer, een circuit en een dubbele circuit. Voor een klein huis is een aan de wand gemonteerde ketel optimaal, maar dergelijke modellen werken voornamelijk op aardgas en brandstof. Als ketels met gecombineerde verwarming brandhout gebruiken als een van de brandstoftypes, dan zullen ze waarschijnlijk indrukwekkende afmetingen hebben. Het is immers noodzakelijk voldoende brandhout aan te leggen, en daarvoor zijn omvangrijke camera's nodig. Als gevolg hiervan worden combi-ketels met vaste brandstof weergegeven met vloermodellen.

Vandaag heeft elektriciteit de maximale distributie ontvangen voor elk gesommeerd distributienetwerk van elk landhuis. Dit maakt een eencircuit of dubbel circuit ketel van dit type de beste apparatuur voor een landhuis. Maar aan de ene kant is verwarmen met elektriciteit duur, ze geven er de voorkeur aan het alleen als back-upenergiebron te gebruiken. Aan de andere kant kunnen draden in de winter op elk moment breken onder het gewicht van natte sneeuw of windenergie. Om deze reden is de gecombineerde ketel "brandhout-elektriciteit" populair geworden bij eigenaars van voorstedelijk onroerend goed. In geval van een onderbreking in het elektriciteitsnetwerk, volstaat het om brandhout in te gooien en zal het huis warm en gezellig zijn.

De beste keuze voor eigenaren van onroerend goed in de nieuwe vakantiehuisjes is een vaste brandstof-gasketel. Waar ze beloven het belangrijkste aardgas in de nabije toekomst te brengen, kunnen kolen en andere vaste brandstoffen worden gebruikt om de uitvoering van dit project op te warmen. Het kan brandhout, turf en pellets zijn - kleine korrels geperst zaagsel.

Afhankelijk van de financiële mogelijkheden, kunt u kiezen voor een stookketel met één of twee ovens. Modellen met één vuurhaard hebben compactere afmetingen, maar de overdracht van het ene type brandstof naar het andere kost tijd. Twee-ketels ketels hebben een gasbrander geïnstalleerd in de onderste oven. Tijdens het werk aan blauwe brandstof wordt alle ontwerp warm, wat de efficiëntie aanzienlijk verhoogt.

Het nadeel van dergelijke modellen is het binnendringen van as in de onderste kamer. Er zijn twee vuurhaarden bij het reinigen van de ketel, maar dit is typerend voor goedkope modellen. De topketels zijn uitgerust met een speciale pallet geïnstalleerd onder de bovenste verwarmingskamer, waarin vaste brandstof wordt verbrand. Ze beschermen de onderste vuurhaard tegen as.

De wijdverbreide beschikbaarheid van dieselbrandstof is een uitstekende reden geworden om de gasboiler aan te vullen met een andere brander. Dientengevolge, de kans om te werken aan een van de twee populaire energiebronnen. Dergelijke gietijzeren ketels worden gekenmerkt door een hoge efficiëntie, en single-point-modellen trekken een betaalbare prijs. Bij het veranderen van energie is het voldoende om de branders te vervangen, die in veel opzichten op elkaar lijken en daarom de brandstof snel wordt vervangen.

Dergelijke gemengde ketels hebben een nadeel, het ligt in de hoge kosten van het aanbrengen van het systeem voor het opslaan van dieselbrandstof en de toevoer ervan naar de stookruimte. Het is noodzakelijk om een ​​container te kopen, compleet met ademhalingsventielen en andere gespecialiseerde apparatuur. De levering van diesel levert ook aanzienlijke kosten op.

Fabrikanten van verwarmingsapparatuur hebben een gecombineerde vaste brandstofketel ontwikkeld die op diesel, aardgas en elektriciteit kan werken. Een dergelijke veelzijdigheid is relevant voor vakantiehuizen, resorts, motels, ander commercieel onroerend goed in de voorsteden. Een dergelijke gecombineerde ketel werkt op pellets, kolen, hout en andere soorten brandstof. Een breed scala aan energie-opties stelt u in staat om constant twee of drie soorten brandstof te gebruiken, zonder angst dat het object zonder warmte wordt achtergelaten. In het extreme geval is de back-upoptie de overdracht van apparatuur naar elektriciteit.

Beschikbare energiebronnen zijn het belangrijkste criterium voor de selectie van combinatieketels. De meest populaire modellen zijn brandstofapparatuur, die noodzakelijkerwijs op kolen of hout loopt. De populariteit van pelletketels groeit, deze milieuvriendelijke brandstof wordt steeds betaalbaarder. Ze tonen een goede efficiëntie, die niet lager is dan die van een houtketel.

Naast de brandstofkeuze, die verwarmingsapparatuur zal bedienen, is het bij het kiezen van een ketel noodzakelijk om op belangrijke technische kenmerken te letten. De belangrijkste parameter van deze techniek is kracht.

Ongeacht of u een gas-naar-elektriciteit-combiketel of een ander model kiest, de prestaties moeten voldoende zijn om uw huis te verwarmen. Bij standaard plafonds en een oppervlakte met een verwarmde ruimte van 300 vierkante meter moet het vermogen van de gecombineerde ketel minimaal 30 kW zijn.

Bekijk de video: Smashing Sebastian model Sebastian Hubner in Rice Cooker Digital Philips Commercial (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send