Thuis en stijl

Decoupage frame: creatieve ideeën voor beginners (20 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Decoupage is een originele manier om je eigen producten te versieren met papieren afbeeldingen. Met behulp van een eenvoudige techniek is het eenvoudig om van een gewoon fotolijst een kunstwerk te maken.

Componenten voor werk: we bestuderen de basismaterialen

Om het frame te versieren met behulp van de decoupage-techniek, worden verschillende soorten papier gebruikt:

 • gewone servetten met een prachtig patroon;
 • speciale decoupage servetten;
 • rijstpapier met een afbeelding;
 • fragmenten van kranten, glossy tijdschriften.

Kies een voorwerp voor decoupage, wees niet bang om te experimenteren, neem een ​​structuur gemaakt van hout, polymeren, glas, met een keramische coating of stoffen bekleding. Het is ook mogelijk om metalen frames te versieren voor foto's, modellen van steen, papier-mache of leer.


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-2

Om uw fotolijst in decoupage-stijl te versieren, hebt u ook de volgende componenten nodig, afhankelijk van het materiaal van het te verfraaien object en de technologie van de toepassing:

 • verf- en laksamenstellingen;
 • primer, stopverf, lijm;
 • kwasten, scharen, rubberen rollen;
 • fijn schuurpapier.

Voor comfortabel werk is het de moeite waard om sponzen of absorberende doekjes te vinden.

De traditionele manier van versieren met hun eigen handen na verloop van tijd heeft nieuwe versies van de uitvoering opgeleverd, tegenwoordig zijn er verschillende technologieën.

Directe decoupage - een klassieke techniek - is het lijmen van papierfragmenten op het oppervlak met de daaropvolgende aanbrenging van een fixerende laklaag.


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-5


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-6

Omgekeerde decoupage wordt gebruikt voor de registratie van transparante basen. Het decor wordt op het achteroppervlak aangebracht, bijvoorbeeld een glazen kader voor een foto of gerechten.

Rokerig wordt uitgevoerd door de methode van het tekenen van een papieren afbeelding met acrylverf. Artistieke tekening biedt een echt exclusief en duur beeld van het gedecoreerde product. Samen met acrylverf wordt een coating-retarder aangebracht, waarmee u:

 • maak een zachte bevedering;
 • werk de achtergrond zorgvuldig uit;
 • zorgen voor vloeiende overgangen, spectaculaire ondertonen en schaduwen.

Veerkleurige nevel - omvat de creatie rond het motief van een transparante waas van een vergelijkbare kleur met de omringende achtergrond. Met behulp van het tekenen en tekenen van een achtergrondcoating wordt het esthetische effect verbeterd en worden mogelijke defecten verborgen. Schaduwen geven de afbeelding een visuele reikwijdte en artistieke integriteit.


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-9


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto.png">


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-10

Decoupage fotolijsten gemaakt van hout doe het zelf

Begin met het kiezen van een decoratie-item; Professionals ontwerpen eenvoudig structuren met elke geometrie, inclusief ronde frames. De debutant in dit veld wordt aanbevolen om te werken met eenvoudige configuraties in de vorm van rechthoekige fotolijsten.


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-11


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-12

Het voorbereiden van de basis voor decoupage omvat het grondig reinigen van het droge oppervlak. Het is noodzakelijk om het houten frame te schuren en te primen en vervolgens de voet van acryl aan te brengen. Wanneer de afwerking droog is, kan deze indien nodig worden bedekt met een andere laag verf. Dan moet je wachten tot de acrylcoating volledig droog is.


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-13


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-14

Het hoogtepunt van het werk is het creëren van interessante papieren motieven op een houten oppervlak:

 • knip de fragmenten van het voorbereide materiaal uit, terwijl je een schaar kunt gebruiken of gewoon het servet scheurt, de segmenten scheidt met een patroon;
 • een kleefstofsamenstelling wordt aangebracht op het frame voor decoupage, papieren motieven worden erop gelegd en de bovenkant wordt zorgvuldig geborsteld met lijm. Gebruik een rubberen rol of spons om luchtbelletjes onder de toepassing te verwijderen. Vervolgens laat men het product drogen.

In het laatste deel van het werk is het oppervlak bedekt met een glanzende acryllak om een ​​representatief uiterlijk en bescherming tegen mechanische effecten te bieden.


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-15


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-16

Glazen fotolijst decor

Als een houten frame voor een foto of foto wordt versierd met behulp van de directe decoupagetechniek, kan het glazen model met de hand worden bewerkt met behulp van de reverse-technologie:

 • decoupage van het glazen frame wordt uitgevoerd op het achtervlak van het decoratieobject;
 • transparant paneel ontvetten, lijm het servet patroon op mijn eigen;
 • artistieke effecten worden gecreëerd - schilderen met contouren, achtergrondkleur, enz.;
 • het oppervlak is geprimed en bedekt met een beschermende vernislaag.

Voor een grotere expressiviteit van afbeeldingen op de voorzijde van het transparante frame, is het eenvoudig om de contouren van papiermotieven te tekenen.


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-17


dekupazh-ramki-tvorcheskie-idei-dlya-nachinayushih-20-foto-18

Met behulp van de decoupage-techniek is het gemakkelijk om een ​​luxueuze fotolijst met uw eigen handen te maken, een accessoire te gebruiken om uw eigen interieur te decoreren of een cadeau aan een vriend of collega te presenteren voor een vakantie. Gelukkig is het gemakkelijk om moderne materialen en accessoires in salons te selecteren voor creatieve producten tegen aantrekkelijke prijzen voor verschillende decoupagetechnieken.

Pin
Send
Share
Send
Send