Thuis en stijl

Daken van huizen met een mansarde: leven onder de hemel (54 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De daken van huizen met een zolder zijn al lang niet nieuw in de bouwmarkt, maar zelfs vandaag zijn ze erg populair. Wat is een penthouse? Dit is een zolderkamer die geschikt is om in te wonen, deze bevindt zich meestal direct onder het dak van het huis. Het dak in dergelijke huizen is ook ongebruikelijk, het heeft de naam "mansard" en het ontwerp vindt plaats op een speciaal project.


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-2


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-3


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-4


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-5


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-6

Een beetje geschiedenis

Dit plan mansardedaken en zolders zijn al geruime tijd gebruikt, vanaf ongeveer de 17e eeuw. De oprichters van een dergelijke constructie waren meesters uit verschillende Europese landen. In die tijd ontwikkelden de Europese steden zich in een versneld tempo, woonden in grote huizen en alleen appartementen waren duur en niet betaalbaar voor velen. Dit leidde tot het idee om dergelijke constructies door Francois Mansart te creëren, ter ere van wie zij hun naam dragen tot op de dag van vandaag. Meestal werd dergelijke behuizing gebruikt voor arme gasten.


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-8


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-9


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-10


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-11


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-12


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-13

In Rusland, de mode om huizen te bouwen met een zolder kwam in de 18e eeuw, een soortgelijke constructie begon in St. Petersburg. Dit type huisvesting werd lange tijd gebruikt door bohemiens, arme studenten en ambtenaren van kleine rang.


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-14


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-15


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-16


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-17


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-18


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-19


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-20

Hoe start een project?

De constructie van een hoogwaardig mansardedak maakt het mogelijk om de constructie van een extra vloer, die zwaar weegt op de financiële kant van de uitgifte, bijna volledig te vervangen. Helemaal aan het begin van de bouw is het belangrijk om een ​​bekwaam dakproject te maken dat alle belangrijke kwesties weerspiegelt.

Wat te overwegen? Allereerst is dit de hoeveelheid gebruikte ruimte. Hier hangt veel af van de bestaande foundation en afwerkingsmaterialen. Het is belangrijk om alles tot in het kleinste detail te berekenen. Houd ook rekening met mogelijke neerslag en windbelasting.


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-21


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto.jpeg">


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-22


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-24


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-25


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-26


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-27


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-28

De voordelen van huizen met zolder

Door een bekwaam dakproject met een zolder te creëren, krijgt u extra woonruimte in uw huis. Afhankelijk van uw wensen kunt u een extra kamer gebruiken voor een speelkamer voor de kinderen, een bibliotheek, een studeerkamer of een ruimte voor sport. Het ontwerp van de toekomstige gebouwen, evenals het doel ervan, is het belangrijk om van tevoren te denken. Ook kunt u, afhankelijk van de locatie en het licht, een wintertuin of een serre maken. Daarnaast zijn de belangrijkste voordelen van privéwoningen met een loft onder andere:

  • Mooi uiterlijk van de totale constructie.
  • Extra woonruimte.

Zolder kan op een bestaand huis worden gebouwd, waardoor het gebied wordt vergroot.


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-30


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-31


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-32


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-33


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-34


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-36


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-37


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-38


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-39


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-40

Bestaande soorten

De aanwezigheid van extra spanten, hoge isolatie, stoom en waterdichtheid onderscheidt zich van het gebruikelijke dak van het huis met een zolder.

Enkele bar

Dit is het gemakkelijkste type dakbedekking. In de kamer is er slechts één volledige muur. Het wordt aanbevolen om te kantelen met een hoek van 35 tot 45 graden. Als u de hoek verkleint, kunnen er problemen ontstaan ​​met de vertraging van de sneeuw, wat extra werk vereist om de dragende pieren te versterken. De belangrijkste voordelen van dit type dak zijn relatief lage kosten en eenvoudige installatie.

In de praktijk worden huizen met een schuurtje vrij zeldzaam gebouwd. Met de installatie van loodsdak een mogelijkheid om een ​​kleine zolder te installeren nabij de zolder zelf.

Geveldak met mansardedak

Met dit type dak kunt u de maximale hoeveelheid bruikbare ruimte creëren. Bij het ontwerpen van huizen wordt dit type het meest gebruikt. Het lijkt erop dat twee pijlstaartroggen in tegengestelde richting kijken.

Heb je het nodig of niet? Velen stellen deze vraag, maar het antwoord is niet eenduidig. Uiteraard kan vanaf het balkon een prachtig uitzicht worden geopend, dat 's ochtends en' s avonds kan worden genoten met een kopje geurende thee, maar het bouwen van een balkon onder de zolder is niet goedkoop. En je moet er in de ontwerpfase over nadenken.

Het is meestal gebruikelijk om de ingebouwde balkons te gebruiken, maar u kunt ook de optie van een hangend balkon overwegen. De moderne markt biedt vele soorten dakkapellen, die het mogelijk maken om een ​​balkon te installeren binnen de dakhelling. Dakramen van dit type zijn gemaakt van twee vleugels. Toegang tot het balkon wordt aangeboden op hetzelfde moment dat ze worden geopend, en luchten is mogelijk in een van hun posities.


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-43


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-44


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-45


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-46


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-47

Selectie van materialen

De materiaalkeuze hangt grotendeels af van het project zelf, en ook van het type dak dat zal worden gemaakt. Experts geloven dat het voor gebroken daken het beste is om materialen uit hout te gebruiken, het ontwerp van het interieur is net zo belangrijk als het mooie uiterlijk. Het ontwerp zelf zal dus lichter en tegelijkertijd betrouwbaar zijn. Voor de installatie van het dak wordt gebruikt om beugels te gebruiken.

Vóór de installatie moeten de materialen worden behandeld met een antiseptisch middel, dat een betrouwbare bescherming tegen vocht, vocht en jarenlange duurzaamheid van het dak zal zijn. Als u de binnenbekleding maakt, kunt u houten voering en zelfs gewoon multiplex gebruiken.


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-48


krishi-domov-s-mansardoj-zhizn-pod-nebom-54-foto-49

Ontwerp van thermische isolatie

In de regel is de zolder een onverwarmde kamer in het huis, maar tegelijkertijd is er de hoogste temperatuur, dankzij wat is dit bereikt? Uiteraard vanwege het feit dat het dakdak op de juiste wijze is vervaardigd en geïsoleerd. Meestal, als er geen verwarmingssysteem in deze kamer is, wordt deze meestal in het warme seizoen gebruikt. In woningen moet het verwarmingssysteem zijn, als u van plan bent om in het koude winterseizoen te blijven.

Voor daken van privéwoningen kunt u bijna elk materiaal als coating gebruiken. De keuze hangt af van de persoonlijke voorkeuren van huiseigenaren, die zijn gebaseerd op het algehele ontwerp van het gebouw, evenals de financiële kant van het probleem, wat ook niet onbelangrijk is. Dus voor huizen met één verdieping met een zolder is een gevouwen dak perfect. Op huizen met twee verdiepingen ziet er geweldig metaal en gegolfd uit. De natuurlijke (keramische) of polymere en zandtegel wordt de echte decoratie van elk huis.

Pin
Send
Share
Send
Send