Thuis en stijl

Stijlvolle plank voor gerechten: ontwerpkenmerken (22 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Keukens van elke grootte hebben een magische eigenschap. Het maakt niet uit hoeveel meubels er in een kamer zijn, het wordt altijd allemaal gebruikt. En keukensplanken zijn geen uitzondering, ze gebeuren ook niet veel.

Voorwaardelijk kunt u de volgende soorten planken selecteren:

 • voor het drogen van gerechten: open, ingebouwd;
 • decoratief, voor het opbergen van keukengerei: hoek, open, bedekt met glas.


stilnaya-polka-dlya-posudi-osobennosti-oformleniya-22-foto


stilnaya-polka-dlya-posudi-osobennosti-oformleniya-22-foto-2

Soorten drogers voor gerechten: korte beschrijvingen, voor- en nadelen van modellen

Het is de plank voor het drogen van gerechten die zullen helpen om te gaan met een berg van gewassen bekers en borden, het behoud van de netheid en glans van bestek. Het brede assortiment biedt de mogelijkheid om een ​​product te kiezen dat niet alleen handig in gebruik is, maar ook een aanvulling is op de stijl van de kamer.

Plank vrijstaand: de voor- en nadelen

Het open model is gemaakt in de vorm van een gaasstandaard op de poten. Niet alle huisvrouwen proberen de gewassen items af te vegen. Daarom zijn tafelmodellen van schappen uitgerust met een speciale lade om het drainerende water op te vangen een uitstekende oplossing voor het drogen van natte gerechten.


stilnaya-polka-dlya-posudi-osobennosti-oformleniya-22-foto.jpeg">


stilnaya-polka-dlya-posudi-osobennosti-oformleniya-22-foto-5

Ingebouwde planken: voor- en nadelen

De scharnierende variant van de droogindeling is interessant: in de kast boven de gootsteen of in de la van de tafel. Speciale kasten voor gerechten kunnen zonder bodem zijn, daarom zijn ze alleen boven de gootsteen gemonteerd en zijn ze uitgerust met een ingebouwde plank voor gerechten zonder een schaal. Drogers met een pallet, die regelmatig worden gespoeld (om te voorkomen dat water stagneert en kalkafzettingen zich niet vormen), worden in gewone kasten geplaatst.

Pluspunten: gerechten verzamelen zich niet, er is een lege stoel op het tafelblad bij de gootsteen. Nadelen: de wandkast moet op een bepaalde afstand van de gootsteen worden gemonteerd, de vaat is niet gemakkelijk toegankelijk (het is noodzakelijk om de deuren te openen / sluiten, wat vooral moeilijk is voor gezinnen met kinderen).

De belangrijkste eis voor het product is om goede ventilatie te bieden, omdat langzame en zwakke verdamping van water in een afgesloten ruimte leidt tot schimmelvorming, muffe geur en beschadiging van meubels. Extra openingen aan de zijwanden van de kast zorgen voor ventilatie van de afwasdroger.

Ontwerpkenmerken van verschillende drogers

Fabrikanten bieden schappen voor verschillende sets van gerechten.

 • Op single-tier set platen, schotels / saladekommen; kopjes en glazen kunnen ook op lange roosters worden gezet.
 • Stapelbed: schoteltjes en borden worden gedroogd op het onderste rooster, en kopjes, glazen - op de bovenkant.
 • De gespecialiseerde look is universeel, omdat hiermee gerechten kunnen worden geplaatst en er is ook een speciaal gedeelte voor bestek.

Welk te kiezen model - om de gastvrouw te beslissen. Als de familie klein is en er zijn maar een paar sets gerechten, dan kun je het doen met een single-tier-model. Voor grote gezinnen is het handiger om stapelbedden te gebruiken. Bij het kiezen van een schap moet er rekening mee worden gehouden dat kopjes en glazen beter gedroogd worden in een omgekeerde staat. De grootte van het drogen is ook belangrijk: het moet ruim zijn, maar op de tafel passen.


stilnaya-polka-dlya-posudi-osobennosti-oformleniya-22-foto-3.jpeg">


stilnaya-polka-dlya-posudi-osobennosti-oformleniya-22-foto.png">

Legbordmateriaal: korte specificaties

Roestvast stalen gaas is bestand tegen vocht en vereist geen speciale zorg. Er zijn modellen van eenvoudig metaal, bedekt met een beschermende laag van glazuur of verf. Chromen planken die een licht decoratief element van de keuken kunnen zijn in de stijl van minimalisme of hightech oogt indrukwekkend.

De voordelen van metalen producten kunnen worden beschouwd als duurzaamheid, structurele stijfheid, gebrek aan speciale zorg (het wordt niet aanbevolen om met schuurmiddelen te wassen). De nadelen van metalen modellen zijn de hoge kosten van verchroomde of roestvrijstalen producten, na verloop van tijd begint de coating af te pellen op geverfde dingen.


stilnaya-polka-dlya-posudi-osobennosti-oformleniya-22-foto-7


stilnaya-polka-dlya-posudi-osobennosti-oformleniya-22-foto-2.png">

Kunststof drogers zijn behoorlijk populair vanwege de lage prijzen en een breed aanbod, hun gebruik heeft positieve en negatieve kanten. Voors: gemakkelijk in onderhoud, laag gewicht, veel fabrikanten bieden ontwerpen aan die variëren in vorm en kleur. Nadelen: broosheid, slechte stabiliteit (kan kantelen met onjuiste / onregelmatige opstelling van gerechten).

Bij het kiezen van een materiaal wordt rekening gehouden met de mogelijkheid van een droogvoorziening (open of ingebouwd), de aanduiding van het schap als een tijdelijke plaats om gerechten op te slaan (totdat het droogt) of permanent.

In de open ruimte is het wenselijk om modellen te installeren die niet alleen verschillen in functionaliteit, maar ook erg decoratief zijn. Keukens in de stijl van de Provence, klassiek, land perfect complementair aan houten droging, behandeld met een vochtbarrière (het is beter om de vaat toch te wrijven).

Compacte keukens - een hoofdpijn voor elke gastvrouw. Immers, op een bescheiden gebied wil men het niet alleen, maar moet men ook veel voorwerpen, schalen, kleine huishoudelijke apparaten plaatsen. Meubelproducten moeten eenvoudig aan de muur kunnen worden gemonteerd en het interieur van de kamer perfect aanvullen. Een verscheidenheid aan planken helpen bij het gemakkelijk en comfortabel neerzetten.

Open modellen

Het wandrek valt op door zijn visuele lichtheid, functionaliteit en betrouwbaarheid. Universele beoordeling en beperkt gebied suggereren een nette locatie op het keukenblad van prachtige gerechten, potten met specerijen, flessen olie, kandelaars.


stilnaya-polka-dlya-posudi-osobennosti-oformleniya-22-foto-9


stilnaya-polka-dlya-posudi-osobennosti-oformleniya-22-foto-10

voordelen:

 • neem weinig plaats in, er is geen vrije ruimte nodig voor het openen / sluiten van deuren;
 • tijd besparen om items te krijgen / plaatsen (en soms om te zoeken);
 • de mogelijkheid om niet-triviale ontwerpoplossingen te verkrijgen vanwege de succesvolle combinatie met hangende keukenkasten;
 • souvenirs, foto's zijn altijd in zicht en herinneren aan geliefden, vrienden, aangename uitstapjes en reizen.


stilnaya-polka-dlya-posudi-osobennosti-oformleniya-22-foto-11


stilnaya-polka-dlya-posudi-osobennosti-oformleniya-22-foto-12

nadelen:

 • de plank en de voorwerpen die erop staan, worden gemakkelijk bedekt met stof en roet (als het meubilair zich in de buurt van het kookoppervlak bevindt en er geen krachtige uitlaat in de keuken is);
 • Het is onmogelijk om grote / zware stukken vaat, huishoudelijke apparaten te plaatsen.

Niet alle huisvrouwen houden er van om gerechten op het openbaar te plaatsen of zich druk te maken over het stof in de schappen. Een uitstekend alternatief voor open legborden - gesloten modellen. Scharnieren voor de keuken zijn omheind met dove gevels of deuren met glazen inzetstukken (transparant, mat).

Pin
Send
Share
Send
Send