Thuis en stijl

Raamdecoratie in de keuken: interessante ideeën (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Het raam in de keuken is een belangrijk element van het interieur. Met de inrichting van het raam in de keuken kunt u de stijl van de kamer aanvullen of benadrukken. Bij het ontwerpen van het venster is het uiterst belangrijk om te onthouden dat het zijn praktische functie niet verliest. Ideeën voor raamdecoratie in de keuken zijn verschillend:

 • Het gebruik van textiel - gordijnen, gordijnen, gordijnen, tule.
 • Het installeren van blinds gevarieerd palet.
 • Toepassing van vouwgordijnen, enz.


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto-2

Gordijnen in het interieur van de keuken

De meest traditionele manier om een ​​keukenraam te ontwerpen, is om gordijnen te gebruiken. Tegenwoordig heeft de consumentenmarkt een ruime keuze aan textiel, van klassiek tot modern. Natuurlijke en synthetische stoffen van verschillende kwaliteit worden gerealiseerd. De kleuren van het materiaal kunnen heel divers zijn: van helder extravagant met tekeningen tot een enkel pastelgamma. Het gebruik van gordijnen in het ontwerp van het raam in de keuken geeft de gebruiker een groot aantal onmiskenbare voordelen:

 • Een brede selectie van paletten. U kunt eenvoudig de optie kiezen die het beste in het interieur van de keuken past.
 • Hoog niveau van bescherming tegen UV-licht en nieuwsgierige blikken.
 • Een breed scala aan manieren om een ​​decor te maken. Er zijn veel opties voor het bevestigen van textiel aan de kroonlijst: lussen, dassen, vlechtwerk, enz.
 • Redelijke prijs. Selecteer textiel voor het venster, dat kunt u eenvoudig doen op basis van het beschikbare budget.

Textiel is een veelzijdig materiaal zonder gebreken. Het enige dat het overwegen waard is, is dat de gordijnen in de keuken in vergelijking met andere kamers vaak moeten worden gewassen, omdat ze snel vies worden en geurtjes opnemen. Voor de keuken wordt niet aanbevolen om dicht en volumineus materiaal te gebruiken. In zo'n kamer zal het ongepast lijken.

De productie van gordijnen gebeurt op basis van het gebruik van lichtdoorlatende stof. Gordijnen - dit is een geweldige oplossing voor kleine keukens. Ze zijn het best geschikt voor keukens gemaakt in de klassieke stijl, de Provence of het land. Ook zal deze optie harmonieus lijken tegen de achtergrond van Oosterse keukensymbolen. Dankzij gordijnen kun je het raam versieren met verschillende draperieën.


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto.jpeg">


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto-4

Gordijnen stralen perfect licht uit, zodat de ruimte altijd gevuld is met licht en comfort. In vergelijking met gordijnen zijn gordijnen lichter en zullen daarom geen extra problemen in de zorg veroorzaken. Als de gordijnen met succes zijn gekozen, kan de eigenaar van de keuken de ruimte visueel vergroten, met de nadruk op zijn individualiteit.


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto-5


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto-6

Het gebruik van tule en gordijnen in het interieur

Het gebruik van tule binnenshuis maakt het mogelijk om de ruimte te vullen met licht en comfort. Tulle kan het ontwerp op een originele manier aanvullen. Gebruik zal geschikt zijn in een modern en klassiek interieur. Het is vooral aantrekkelijk in oosterse interieurs. Indien gewenst kan dit materiaal worden gecombineerd met jaloezieën, rolluiken, lambrequins. Ontwerpvariaties zijn er veel. Tulle kan niet volledig beschermen tegen de felle zon, zoveel huisvrouwen proberen het te combineren met andere materialen.


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto-2.jpeg">


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto-7

Romeinse gordijnen en jaloezieën in het interieur van de keuken

Romeinse gordijnen zijn een praktische en gemakkelijke manier om correct, mooi en met smaak het raam in de keuken te versieren. Deze optie zal harmonieus zijn met verschillende stijlbeslissingen. Vooral voordelige vouwgordijnen worden gecombineerd met rustieke motieven, hightech stijlen en de Provence. Ze zijn perfect voor een minimalistisch ontwerp, klassiek.

De belangrijkste voordelen van vouwgordijnen liggen in compactheid, betrouwbaarheid, onderhoudsgemak en bediening. De kosten van deze optie zijn duur. Dit komt door de aanwezigheid van een speciaal mechanisme dat zorgt voor sluiting en opening.


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto-8


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto-9

Blinds zijn compacte modellen die zijn gemaakt van verschillende materialen. Het kan hout, metaal, bamboe, textiel, enz. Zijn Jaloezieën zorgen voor een hoge mate van bescherming tegen direct zonlicht. Ze helpen bij het uitvoeren van hoogwaardige aanpassing van het licht dat vanuit het raam wordt toegevoerd. Kleurbeslissingen van jaloezieën verschillen in een grote verscheidenheid van de keuze. Blinds kunnen eenvoudig onafhankelijk worden geïnstalleerd en het proces van verlaten zal geen extra problemen veroorzaken.

Planten op de vensterbank helpen de ruimte vakkundig te transformeren. Bij het kiezen van deze decormethode moet u niet vergeten dat niet alle planten perfect zijn voor het decoreren van de vensterbank in de keuken. De vensterbank moet ver van de gootsteen en de kachel worden geplaatst. Het feit is dat zelfs de meest pretentieloze kleuren ongemakkelijk zullen zijn wanneer ze een zeepoplossing of vet raken.

Het is vereist om te onthouden dat sommige planten een hoge mate van verlichting vereisen, terwijl andere juist een kleine vereisen. Bovendien zijn de meeste kamerplanten niet bestand tegen tocht.

Voor de keuken zijn eenvoudige planten met grote bladeren een uitstekende oplossing. Uitstekende plant voor de keuken - scarlet, ficus, cactus, geldboom. Mooi en elegant op de vensterbank van de keuken kijken bloemen zoals geranium, violet, chrysanthemum, primula, cyclamen en anderen. Citrusplanten zien er origineel uit. Als de keuken is uitgerust met een raam met een balkondeur, dan kunnen sommige planten op de loggia worden geplaatst.


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto-11


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto-12

Functies van het raam met een balkondeur

Sommige keukens zijn uitgerust met een raam met een balkondeur. In dit verband rijst de vraag om dit gebied correct te ontwerpen, zodat het esthetische en praktische functies kan combineren. Als de deur naar buiten schuift of naar buiten gaat, kan het raam in de keuken worden ingericht met behulp van gordijnen. Als een gewone deur is geïnstalleerd, is het een beetje ingewikkelder om een ​​raam met een balkondeur te versieren. In deze situatie is het uitermate belangrijk om ervoor te zorgen dat de gordijnen niet interfereren met iemands ongehinderde binnenkomst en vertrek en niet vervuild zijn met veelvuldig contact.

Het decoreren van een raam met een balkondeur impliceert een professionele benadering van het probleem en omvat het gebruik van de volgende meest succesvolle opties:

 • Gebruik asymmetrische gordijnen. Bij deze optie is het aan te bevelen om de onderste lagen van tule niet massief te maken, maar om ze uit twee delen te maken, die op het deurniveau worden verbonden. Deze methode zal bijdragen aan de vlotte verplaatsing van de persoon.
 • Gordijnen met grijpers. Deze decormethode is geschikt voor de klassieke keuken. Het ziet er respectvol en spectaculair uit. Houders met prachtige inserts zien er erg elegant uit.
 • Gordijnen, Kisa. Deze oplossing omvat het gebruik van speciale draadgordijnen, waarmee u een gemakkelijke in- en uitgang naar het balkon kunt creëren. Indien gewenst kan de draad worden versierd met kralen, strass steentjes of op een andere manier.
 • Gebruik van roller of gordijn roman. Deze optie is het meest praktisch voor ramen met een balkondeur. Het biedt een mogelijkheid om het gordijn veilig in het raam of de deur te bevestigen.
 • Japanse gordijnen. Het bevestigen van deze gordijnen is een betrouwbare en rationele oplossing voor de keuken. Het is erg handig.
 • Blinds. Dit is een budgetoplossing voor een keuken met een balkon, dat gemakkelijk te gebruiken is.
 • Oostenrijkse, Franse gordijnen. Dit raamdecor is geschikt in grote keukens. In een grote ruimte ziet deze oplossing er spectaculair uit.


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto-13


oformlenie-okna-na-kuhne-interesnie-idei-21-foto-14

Lambrequins op het keukenraam

De keuze van lambrequin voor het keukenraam hangt af van de vorm van het raam, de details van het interieur en de stijl. Alle lambrequins voor de keuken zijn verdeeld in drie grote groepen. De eerste groep omvat het gebruik van stijve lambrequins. Ze zijn een smalle strook stof, die op een zelfklevende band of een ander materiaal is bevestigd. Harde lambrequin kan een ovale, rechthoekige of complexe vorm hebben. Met behulp van zo'n lambrequin versier je niet alleen op een originele manier het raam, maar ook het hele keukeninterieur. Voor meer decoratieve lambrequins kan worden versierd met verschillende ruches, ruches, linten, hangers, rand, enz.

In de moderne stijl van het raam in de keuken kan worden ingericht op basis van het gebruik van alle materialen. De populairste ontwerpopties van vandaag zijn de landelijke en landelijke stijl. In dit geval gaat de voorkeur uit naar korte gordijnen en gordijnen gemaakt van natuurlijke stoffen. Gebruikte geruite kleuren of helder. In de high-tech stijl voornamelijk gebruikt strikte gordijnen of gordijnen. Klassieke moderne stijl of de Provence hebben betrekking op het gebruik van dikke gordijnen, die worden aangevuld met gordijnen. Selectie van kleur wordt uitgevoerd rekening houdend met het algemene idee.

Pin
Send
Share
Send
Send