Thuis en stijl

Keuken-woonkamer met open haard: hoe de ruimte goed uit te rusten (24 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De keuze om de woonkamer te combineren met de keuken is zeer voordelig als het gaat om het besparen van woonruimte en tegelijkertijd vet: u moet hard werken om het keukenontwerp volledig in overeenstemming te brengen met het interieur van de woonkamer. Hoe een dergelijk element van interieurontwerp, zoals een open haard, te kiezen en correct in te voeren?


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-2

Voordat u rechtstreeks naar de projecten in het stijlontwerp van de woonkamer keuken met een open haard gaat, moet u beslissen over het model van de open haard. Hier zijn er enkele nuances als gevolg van dergelijke factoren:

 • kenmerken en configuratie van de behuizing;
 • vloer ruimte;
 • veiligheidsmaatregelen.

Dat wil zeggen, het maakt niet uit hoe sterk uw verlangen om een ​​klassieke open haard in de keuken te installeren, het was niet voorbestemd om uit te komen als gevolg van brandveiligheidseisen. Dus, hoe het ideale model van de open haard te kiezen?

Er zijn vier basistypen ontwerpen:

 • Een klassieke houtgestookte open haard (hier kunt u ook een fornuis).
 • Gas.
 • Electric.
 • Decoratief.


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-5


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-6

Het klassieke ontwerp van een open haard is tegenwoordig een van de meest populaire. Ze verleidt met echt live vuur, het geluid van knetterende boomstammen en creëert een ongelooflijke sfeer. Al vele jaren genieten open haarden bijzondere bekendheid. Ondanks het feit dat er een massa compacte gietijzeren kachels is, dromen velen van een "authentieke" bakstenen structuur, waarmee je niet alleen warm kunt worden, maar ook voedsel kunt koken. Maar helaas kunnen alleen eigenaars van landhuizen dit type open haard betalen.


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-9


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto.png">


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-10


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-12


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-13


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-14

De locatie van de haardhaard

Plaatsing van de open haard hangt af van momenten zoals de grootte van de kamer, de locatie van ramen, deuren, meubels, enz. Daarom raden wij u eerst aan vertrouwd te raken met de installatieregels:

 • Een klassieke houtgestookte open haard moet zodanig worden geplaatst dat de schoorsteen recht is en uitkijkt op de nok van het dak;
 • Bij het kiezen van een plaats, moet u rekening houden met de richting van de luchtstroom (de positie van de haard in een tocht creëert het risico van "rook")
 • De beste positie voor een schoorsteenfornuis is een muur loodrecht op de ramen;
 • Meubilair bij de openhaardruimte is beter geplaatst in termen van comfort en gezelligheid, waardoor een rusthoek wordt georganiseerd.


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-15


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-16


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-17

Hoe kun je de haard binnen in de keuken binnengaan, gecombineerd met de woonkamer?

 • Het eiland arrangement is het geïsoleerde ontwerp. Het wordt hoofdzakelijk geïnstalleerd in het midden van de woning, waardoor de keukenruimte en de woonkamer symbolisch in twee gebieden worden verdeeld. Dit is een redelijk praktische optie in termen van ruimteverwarming.
 • Plaatsing van muur / muur. In dit geval is de haard aan de buiten- of binnenwand gemonteerd. U kunt zowel een gas- als een elektrisch model installeren, afhankelijk van de stijl en ook op elke hoogte.
 • Buitenhaard. Deze situatie zal elke keuken met een open haard de status van een "centrale plaats" geven. Op deze manier kunt u een elektrische, gas- of klassieke houtkachel betreden.


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-18


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-19


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-20

Woonkeukenontwerp met openhaard: ontwerptips

Nadat het model en de plaats van het toekomstige centrum is gekozen, is het noodzakelijk om de stijlbeslissing te nemen. De hoofdregel bij het beschrijven van de open haard in het interieur (zoals inderdaad elk ander element) is harmonie. Het is noodzakelijk dat het ontwerp volledig aansluit bij het ontwerp van de keuken-woonkamer. Alleen in dit geval krijgt u de perfecte combinatie.


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-21


kuhnya-gostinaya-s-kaminom-kak-gramotno-obustroit-prostranstvo-24-foto-22

Er zijn veel verschillende interieurstijlen waar u op kunt vertrouwen bij het kiezen van een haardontwerp.

 • Classic. Klassieke stijl is altijd in de mode: streng, nobel, kalm, universeel in zijn soort. In dit geval moet de openhaard discreet en ingetogen zijn, gemaakt in een neutraal kleurenpalet. De afwerking van hout of steen ziet er respectabel uit. Massieve decor of stucwerk, integendeel, zal het hele plaatje belasten.
 • De landelijke stijl is vreemd aan genade, dus de haard kan een ruwe schets krijgen. Het ziet er goed uit groot, massief ontwerp, met de nadruk op de aandacht. De muur boven de openhaard kan worden ingericht met decoratieve gesmede ornamenten.
 • De moderniteit wordt gekenmerkt door beknoptheid en glans, dus de vorm van de haard kan zowel klassiek als fancy zijn. Moderne stijl kan worden beschreven door het woord "origineel", wat betekent dat het het meest ongewone kan bevatten.
 • Voor interieurs in een minimalistische stijl en high-tech fit metalen modellen of ontwerpen van hittebestendig glas. Buitendecoratie van de open haard moet minimaal zijn, verschillende strikte, beknopte vormen.
 • Bij afwezigheid van een uitgesproken stijl, is het de moeite waard om stil te staan ​​bij een universele klassieke stijl.

Dus, in het algemeen, hebben we de belangrijkste punten aangegeven die moeten worden begeleid bij het kiezen van een bepaald model van de open haard voor de keuken-woonkamer. Onder de enorme verscheidenheid aan ontwerpen, zelfs onder bepaalde beperkingen, kan bijna iedereen iets vinden dat geschikt is voor zichzelf. Voor de rest - volg je smaken, voorkeuren en fantasieën.

Pin
Send
Share
Send
Send