Thuis en stijl

Bestrating: dagelijks gemak (23 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De groep materialen die actief wordt gebruikt voor bestratingslocaties, kan worden onderverdeeld in twee brede categorieën: natuurlijke en kunstmatige analogen. Voordat u een keuze maakt voor een van deze typen, moet u rekening houden met het doel van de toekomstige dekking, weers- en klimaatmanifestaties, gebruikelijk in de regio, financiële mogelijkheden, potentiële intensiteit van gebruik, esthetische vereisten.


trotuarnaya-bruschatka-ezhednevnoe-udobstvo-23-foto


trotuarnaya-bruschatka-ezhednevnoe-udobstvo-23-foto-2

Kunstmatige bekledingen omvatten betonnen bestrating (met een vibro geperst of met een vibrator gegoten), polymeerzand, granilitisch, rubber en rubberen tegels. De categorie natuurlijke bestratingsmaterialen omvat graniet en wilde steenproducten.

De bestudeerde straatsteen heeft de volgende nuttige eigenschappen:

 • installatiegemak - voor de installatie is geen gespecialiseerde bouwmachines vereist;
 • milieuvriendelijkheid;
 • het speciale ontwerp van voegen tussen tegels zorgt ervoor dat vocht snel doorsijpelt, dat wil zeggen dat water zich niet ophoopt op het oppervlak van de coating;
 • bestrating met klinkers heeft voordelen zoals het gemak van laden en lossen, de afwezigheid van specifieke vereisten tijdens opslag, transportgemak;
 • duurzaamheid en aanzienlijke operationele middelen;
 • onderhoudbaarheid - indien nodig, de introductie of reparatie van ondergrondse technische netwerken, kunt u snel de stenen blokken verwijderen en vervangen, en alleen de ontbrekende elementen leggen;
 • een breed scala aan kleuren (van rood tot klassiek grijs) en texturen.


trotuarnaya-bruschatka-ezhednevnoe-udobstvo-23-foto-5


trotuarnaya-bruschatka-ezhednevnoe-udobstvo-23-foto-6


trotuarnaya-bruschatka-ezhednevnoe-udobstvo-23-foto-7

De details van producten gemaakt van beton

De sleutel tot de populariteit van deze variëteit is niet alleen een aantrekkelijke prestatie, waardoor het grondgebied van particuliere huishoudens en in de straten van de stad een nobele uitstraling krijgen, met als voordelen de relatieve goedkoopheid en uitstekende prestatie-eigenschappen. De belangrijkste voordelen van dergelijke stoeptegels:

 • slijtvastheid;
 • een geweldige hulpbron in termen van seizoensgebonden bevriezing;
 • weerstand tegen agressieve chemicaliën;
 • veiligheid voor mens en natuur;
 • installatiegemak.

Voor de vervaardiging van gebruikte twee technologieën - vibrerend en gieten. Omdat het betonmengsel zeer strak wordt gelegd en er een mechanische inslag op wordt aangebracht, bevat de samenstelling weinig water, en als gevolg daarvan wordt een voldoende betrouwbaar materiaal gevormd. Het niveau van sterkte van de producten in beide methoden is hetzelfde, de verschillen zijn alleen in uiterlijk.


trotuarnaya-bruschatka-ezhednevnoe-udobstvo-23-foto.jpeg">


trotuarnaya-bruschatka-ezhednevnoe-udobstvo-23-foto-8

Polymeer-zandige modificatie

Deze straatsteen is gemaakt van zand met middelmatige korrelgrootte, het bevat ook polyethyleenpolymeren, droge kleurpigmenten (waarvan rood het populairst is) en speciale additieven.

Componenten worden gemengd en verwarmd bij hoge temperaturen. De producten worden vervaardigd door middel van vibropressing met behulp van geautomatiseerde lijnen of compacte handmatige machines. De apparatuur creëert hoge druk, waardoor een tegel ontstaat met heldere geometrische vormen zonder poriën en interne holtes. In vergelijking met beton hebben polymeerzandcoatings een grotere sterkte.


trotuarnaya-bruschatka-ezhednevnoe-udobstvo-23-foto-9


trotuarnaya-bruschatka-ezhednevnoe-udobstvo-23-foto-10

De bijzonderheden van de toepassing van technologie granilit

De basis van deze techniek is trillend gieten, als gevolg daarvan worden er bestratingselementen met verschillende vormen gevormd, met verhoogde slijtvastheid, buigsterkte, bestand tegen 500 cycli van seizoensgebonden temperatuurdalingen. Vanwege de unieke esthetische eigenschappen van bestrating kan klinkerbestrating worden gebruikt als een decoratief ontwerp van locaties in het private en openbare segment, in de elementen van stedelijke infrastructuur. Het gewicht en de dikte van straatstenen zorgen voor een resistente coating voor gebieden met veel verkeer.


trotuarnaya-bruschatka-ezhednevnoe-udobstvo-23-foto-11


trotuarnaya-bruschatka-ezhednevnoe-udobstvo-23-foto-12

Ongeacht welke afmetingen de gegoten materialen zullen hebben, u kunt elk kleurbereik krijgen, bijvoorbeeld natuurlijke rode tinten die stedelijke architectonische ensembles met succes aanvullen. Producten imiteren vaak de textuur van natuurlijke en kunstmatige materialen, met name patronen en strepen van natuursteen.

Deze versie van straatstenen is gemaakt van kruimelrubber en is geplaatst op sport- en kinderspeelplaatsen, recreatiegebieden en gebieden rondom de zwembaden. Producten kunnen 1-2 lagen hebben, de dikte varieert gemiddeld binnen 10-20 mm, er zijn meer resistente anti-vandaal opties, gemonteerd op onbeschermd terrein.

De meest populaire is bestrating met klinkers of zogenaamde straatstenen. Met dit formulier kunt u eenvoudige ornamenten neerzetten die gemakkelijk te combineren zijn met andere architecturale elementen.

Pin
Send
Share
Send
Send