Thuis en stijl

Restauratie van kunststof en houten ramen: de subtiliteiten van het werk (20 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Het raam is een integraal onderdeel van elke kamer. Dankzij hem wordt een optimaal microklimaat gecreëerd in de kamer. Als het venster onbruikbaar is geworden, wordt de gebruiker geconfronteerd met de vraag of het moet worden vervangen. Helaas is de vervanging van het oude raam door een nieuw en modern exemplaar niet altijd mogelijk. Het kopen van een nieuw venster is een kostbare investering. U kunt het budget opslaan als u een dergelijke service gebruikt als vensterherstel. Tegenwoordig zijn verschillende soorten gebouwen onderworpen aan restauratie: plastic en hout. De kosten van dit werk zijn acceptabel. Het moet echter worden vertrouwd door professionals met werkervaring.


restavraciya-plastikovih-i-derevyannih-okon-tonkosti-raboti-20-foto


restavraciya-plastikovih-i-derevyannih-okon-tonkosti-raboti-20-foto-2

Kenmerken van de restauratie van houten ramen

In hoogbouw en huisjes gebruikt een verscheidenheid aan houten ramen. Hun ontwerp kan standaard of op maat zijn. In de regel kunnen ramen van naaldbomen hun eigenaar maximaal veertig jaar van dienst zijn. In oude huizen is deze periode lang afgelopen. In dit verband rijst de vraag of het raam of de restauratie vervangen moet worden.


restavraciya-plastikovih-i-derevyannih-okon-tonkosti-raboti-20-foto-5


restavraciya-plastikovih-i-derevyannih-okon-tonkosti-raboti-20-foto-6

Alle bovenstaande defecten kunnen worden geëlimineerd door hun toevlucht te nemen tot restauratie. Dergelijk materiaal als hout heeft een groot aantal voordelen. Het is bestand tegen de negatieve invloed van externe factoren, heeft uitstekende geluids- en warmte-isolatie, geschikt voor reparatie. Een houten raam kan een nieuw leven geven door een vakkundige en hoogwaardige restauratie uit te voeren. Restauratie van houten ramen doe het zelf. Als u echter geen ervaring hebt met vergelijkbaar werk, kunt u zich beter wenden tot professionals. De herstelprocedure omvat de opeenvolgende implementatie van de volgende stappen:

  • Demontage en inspectie van het raam. Dit werk wordt aanbevolen om een ​​voordeel uit te voeren bij een positieve temperatuur buiten het raam. Het werk begint met een inspectie van elementen zoals "bazen" en chopi. Het is noodzakelijk om de stopverf en de vleugel voorzichtig te verwijderen. Vervolgens wordt het glas zelf verwijderd en worden de nagels zorgvuldig verwijderd. Hoeken worden ook verwijderd. Werken moet een boom zijn.
  • Houtreiniging. Verwijder voorzichtig alle oude verf van hout. Hiervoor wordt een chemische of thermische methode gebruikt.
  • Hout impregneren. Het is noodzakelijk om de frames meerdere malen te weken met lijnolie. Het zal houtrot voorkomen.
  • Houtherstel. Nieuwe wiggen, deuvels worden voorbereid. Ze moeten gemaakt zijn van eiken of rowan.
  • Slijpen, plamuren en schilderen. De bereiding van stopverf wordt onafhankelijk uitgevoerd. Het is noodzakelijk om vloeibare spijkers uit zaagsel te nemen in de verhouding van 1 tot 3. De boom is geverfd met olieverf.
  • De implementatie van afwerking en beglazing. Het afwerken van het venster is gebaseerd op het gebruik van vlek. Dit materiaal helpt de textuur van hout te benadrukken en geeft het kracht. Voor het monteren van het raam wordt siliconenlijm in elke hoek aangebracht. Resten lijm worden na installatie verwijderd met een doek.

Professioneel en competent werk van de meester helpt om de levensduur van een houten raam te verlengen. Na zo'n werk ziet het ontwerp er als nieuw uit.

Als je kleine loodgietersvaardigheden hebt, kun je de reparatie van kunststof ramen met je eigen handen doen. Anders moet u professionele hulp zoeken. Kunststof ramen hebben veel voordelen. Ze zijn betrouwbaar en duurzaam. Verschillen qua gebruiksgemak. Helaas kunnen kunststofconstructies na verloop van tijd ook om een ​​aantal redenen mislukken. Restauratie van kunststof ramen maakt het mogelijk om de ontwerpprestaties in de kortst mogelijke tijd te herstellen. Overweeg de kenmerken van het herstel van individuele elementen.


restavraciya-plastikovih-i-derevyannih-okon-tonkosti-raboti-20-foto-9


restavraciya-plastikovih-i-derevyannih-okon-tonkosti-raboti-20-foto-10

De handgreep vervangen

Als de ramen niet zijn afgesteld en niet gesmeerd, sluiten ze na verloop van tijd veel slechter. Als er veel moeite wordt gedaan, kan het handvat van het raam breken. In dit geval moet u deze hardware vervangen. U moet een nieuwe pen kopen in de ijzerhandel. Oude handgreep demonteren. Trek hiervoor aan de bovenkant van de basis en draai deze om. Onder de plaat bevinden zich twee schroeven. Ze moeten voorzichtig worden losgeschroefd. In plaats van de oude handgreep, is er een nieuwe geïnstalleerd. Dit werk is eenvoudig en vereist niet veel inspanning.


restavraciya-plastikovih-i-derevyannih-okon-tonkosti-raboti-20-foto-12


restavraciya-plastikovih-i-derevyannih-okon-tonkosti-raboti-20-foto-13

De verzegeling vervangen

De wind dringt vaak door de omtrek van de vleugel. In dit geval wordt de bewerking uitgevoerd om de kleppen te versterken door de tappen aan te passen, of de afdichtgom wordt vervangen. Afdichtingsgom, zoals je weet, heeft constante zorg nodig. Het moet worden gewassen, gesmeerd met siliconenvet. Als deze maatregelen worden verwaarloosd, kan het zegel mogelijk niet meer naar behoren functioneren.

Het is noodzakelijk om de oude kauwgom te verwijderen en een nieuwe te installeren. Het nieuwe zegel wordt stapsgewijs gestapeld, te beginnen met een van de hoeken. Gum wordt aangebracht op de groef en met de hand ingedrukt. Gum moet soepel, voorzichtig en zonder plooien passen.

Stalinistische huizen zijn populair onder de bevolking. Ze onderscheiden zich door de aanwezigheid van ruime kamers, grote ramen, dikke muren. Zoals je weet, zijn de huizen van Stalin gebouwd in de 50-60 jaar. In dit opzicht zijn de ramen in deze gebouwen lang onbruikbaar geworden. Restauratie van de ramen van Stalin biedt de mogelijkheid om ze terug te brengen naar een tweede leven. Dit evenement omvat de consequente uitvoering van bepaalde werken:

  • Vervanging van oud glas en kit door nieuwe uitvoeren.
  • Installatie van nieuwe, moderne accessoires.
  • Correctie van frame- en vleugelgeometrie.
  • Implementatie van kleuren, extra verwarming uitvoeren.

Restauratie van oude ramen kan met de hand worden gedaan. Als je bepaalde vaardigheden niet hebt, is deze vraag beter om professionals ervaring toe te vertrouwen. Masters voert de restauratie uit op basis van het gebruik van innovatieve technologieën. Daarbij worden componenten van gerenommeerde fabrikanten gebruikt. Professionals kennen alle details van Stalins vensters. In dit verband bestaat er geen twijfel over de kwaliteit van het werk dat wordt gedaan. Na restauratie kunnen de oude gebouwen hun eigenaar voor een lange tijd dienen.

Reparatie of restauratie van antieke ramen kan gedeeltelijk of belangrijk zijn. Kenmerken van het uitgevoerde werk zijn afhankelijk van de mate van complexiteit van de bestaande schade. Natuurlijk hout antieke ramen met de tijd komt in verval. Vanaf de opening begint het te waaien, en het uiterlijk van het raam wordt niet presentabel.

Reparatie en restauratie van oude houten ramen zijn soortgelijke soorten werk. Het gaat om het opruimen, plamuren, schilderen en verwarmen van ramen. Alle versleten artikelen die hun functies hebben verloren, worden vervangen door nieuwe. De wizard bepaalt de aanwezigheid van lokale schade en elimineert deze. Ongeschikte laag hout wordt gesneden. Het perceel wordt schoongemaakt en gedroogd. De verharder of conserveringsmiddel wordt op hout aangebracht. Vervolgens wordt stopverf aangebracht. Het venster is in de gewenste kleur geverfd.

Als een deel van het frame verrot of beschadigd is, kan het gemakkelijk worden hersteld. Wanneer vervanging niet wordt overwogen, wordt de restauratie uitgevoerd. Het is gemaakt van epoxy-stopverf voor hout. Als u de stijfheid van de structuur wilt vergroten, kies dan een plamuur die glasvezel bevat.

Pin
Send
Share
Send
Send