Thuis en stijl

Grasmaaier in de tuin: hoe te kiezen?

Pin
Send
Share
Send
Send


Om erachter te komen welke grasmaaier beter is, moet u de nodige apparaatmogelijkheden identificeren:

 • verzamelvolume voor gras;
 • of u de optie voor de vrijgave van apparatuur aan de zijkant nodig hebt;
 • ben je van plan om de grond te mulchen;
 • wat is de breedte van de grip zal optimaal zijn, etc.

Overweeg de belangrijkste categorieën apparaten.

De grasmaaier kan elektrisch, benzine en mechanisch zijn. De beste opties zijn voor elk type model dat helpt om zelfs met ongelooflijk moeilijke grasvelden het hoofd te bieden. U hoeft alleen maar te beslissen welke voedingsbron winstgevender en handiger is.

Elektrische grasmaaier

De beste modellen van dergelijke analogen wegen niet erg veel, ze hoeven niet regelmatig te worden bijgevuld. Tuingereedschap kan het gras echter alleen op een vlakke strook trimmen. De aanwezigheid van hoogteverschillen, greppels of putten zal de kwaliteitsverwerking belemmeren. Het belangrijkste voordeel van de unit is hun lage geluidsniveau, wendbaarheid en milieuvriendelijkheid. Een aantal modellen uitgerust met een functie van bescherming tegen oververhitting.

Voor regelmatig onderhoud is een grasmaaier voor de tuin een must. Het gebruik ervan is relevant voor stedelijke steegjes, parken en tuinen. Natuurlijk kun je de gebruikelijke schuine stand aan. Het hanteren van grote gebieden met een dergelijk gereedschap zou echter te vermoeiend zijn.

Overweeg de mogelijkheden van elke eenheid en vergelijk ze.

 • Moving. Zelfrijdende grasmaaier ontworpen voor grote oppervlakken. De beweging wordt uitgevoerd met behulp van de motor en de gebruiker leidt de eenheid eenvoudig in de gewenste richting. Als de motor alleen de messen draait, moet u het apparaat zelf verplaatsen.
 • De breedte van het werkoppervlak. Het gebruik van grasmaaiers is afhankelijk van hun parameters. Voor vlakke rechthoekige of vierkante plots is het model met de maximale waarde van de snijbreedte optimaal. Bij het verwerken van struiken, borders en borders is het de moeite waard om nauwer te kijken naar smallere analogen.
 • Prestaties. De krachtige grasmaaier kan gemakkelijk groot en hard gras aan. Het is ook noodzakelijk voor grote gebieden. Als een zwakker elektrisch apparaat wordt gebruikt, zal dit de maaier slecht doen werken. Benzine-apparaat net kraam.
 • Security. In termen van veiligheid hebben beide typen eenheden nadelen. Het apparaat, dat op brandstof werkt, minus door uitlaatgassen. Het ontbreken van een elektrische analoog is dat het niet kan worden gebruikt onder natte weersomstandigheden. Als het apparaat niet onvoorzichtig wordt behandeld, kan de kabel worden beschadigd. Als u echter de instructies opvolgt, moet bij elektrische apparatuur de behandeling worden uitgevoerd met rubberen laarzen.
 • Duurzaamheid. De grasmaaier voor geven met de sterke hoes zal langer dienen. Bij de keuze tussen metaal en kunststof moet de voorkeur worden gegeven aan het eerste type materiaal, omdat kunststof minder bestand is tegen mechanische schade. Een dergelijke eenheid heeft echter regelmatig onderhoud nodig, wat het optreden van corrosie zal elimineren.
 • Kenmerken van de bediening. Bij de keuze van de grasmaaier moet rekening worden gehouden met de werkingsmodus. Gesneden gras kan eenvoudig worden weggegooid. In dit geval is extra reiniging vereist. Apparatuurcollector vermijdt dit. Kunststof containers zijn gemakkelijker te reinigen en een stoffen tas neemt minder ruimte in beslag.
 • Mulchen. Met de mogelijkheid om gemaaid gras te hakken, kunt u het behandelde gebied gelijkmatig verdelen met natuurlijke en hoogwaardige kunstmest.

Ongetwijfeld heeft de brandstofuitrusting veel meer mogelijkheden. Het zal het hoofd bieden waar elektrische analogen dat niet kunnen.

De meeste eigenaren van landhuizen dromen van een mooi gazon. De beste optie die te koop is, is een zelfrijdende grasmaaier-benzinemotor. De beoordeling van de beste tuineenheden zal het mogelijk maken om met alle nuances om te gaan.

ruis

Bij het overwegen van modellen is het belangrijk om te focussen op het vermogensniveau. Het vergroten van deze karakteristiek betekent dat de maaier productiever zal zijn. Dergelijke apparaten zenden echter indrukwekkend geluid uit, wat een belemmering wordt.


gazonokosilka-v-sadu-kak-vibrat-10


gazonokosilka-v-sadu-kak-vibrat-11

prijs

De kosten van benzine-instrumenten variëren. Het wordt sterk beïnvloed door het merk. Het is duidelijk dat de aankoop van een product van een bekende fabrikant de kwaliteit en de afwezigheid van schade garandeert. Onder hen zijn bedrijven als Bosch, Makita, Honda en Huskvarna. De leiders in termen van verkoop, die zijn opgenomen in de ranglijst van de beste grasmaaiers, zijn de merken Viking, Kraftsman en Stig. Hun verschil met Chinese leveranciers is de wijdverbreide prevalentie van servicecentra.

De lagere prijslimiet voor de apparaten is ongeveer 12 duizend roebel. De kosten zijn afhankelijk van het motorvermogen en vermogen, de breedte en het gebied van het maaien direct.


gazonokosilka-v-sadu-kak-vibrat-12


gazonokosilka-v-sadu-kak-vibrat-13

Hoe kies je een grasmaaier om te geven?

Het is noodzakelijk om een ​​model te kiezen voor gebruik op de datsja, rekening houdend met de criteria waarmee de grasmaaiers worden onderzocht:

 • Een verscheidenheid aan gras. Als de begroeiing op het terrein zacht is, is de gebruikelijke grasmaaier geschikt voor het maaien. Gebruik voor het verwerken van hoog en sterk onkruid optimaal een krachtig benzineapparaat.
 • Relief. Als de site veel groeven, heuvels en bomen heeft, moet je een trimmer kiezen. Snelle verwerking van even en grote oppervlakken wordt verzekerd door de wieleenheden.
 • Size. Om op kleine gazons te werken, heeft u geen krachtig apparaat nodig. Mechanische grasmaaier perfect omgaan met deze taak. Voor het efficiënt maaien van grote hoeveelheden gras is een model met wielen noodzakelijk.
 • Meststof. Als de grond op de datsja wordt gemout, is de uitrusting uitgerust met een molen om het proces te vergemakkelijken. Om het gras te gebruiken voor het voederen van vee, is een verzamelbox nodig.
 • Snijden elementen. Eenheden kunnen worden uitgerust met verschillende soorten messen. Ze worden geleverd met twee en vier bladen. Het blad beweegt in een horizontaal vlak. De lengte van de snijonderdelen is direct gerelateerd aan de snijbreedte. Hoe groter het is, hoe hoger de prestaties. De beste grasmaaiers minimaliseren het stroomverbruik van de eigenaar vanwege deze parameter.

Voor het verkrijgen van garantieservice en vervanging is het de moeite waard om een ​​hulpmiddel te kopen bij gespecialiseerde verkooppunten. Het is belangrijk om te onthouden dat je niet alle onkruid tegelijk hoeft te kappen. Veilig maaien impliceert een afschuining van 1/3 van de hoogte van het gras. Het gazon verslechtert niet alleen als aan deze voorwaarde is voldaan. Het negeren van de aanbeveling veroorzaakt vaak vergeling van de dekking van het gebied.


gazonokosilka-v-sadu-kak-vibrat-14


gazonokosilka-v-sadu-kak-vibrat-15

Bekijk de video: Grasmaaier kiezen en kopen - (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send