Thuis en stijl

Douchebak: ontwerpkenmerken (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Eenmaal de douchehoek met een pallet was een noviteit. En liefhebbers van waterbehandelingen worden niet bepaald verwend door een verscheidenheid aan ontwerpen. Maar technologie staat niet stil en ontwerpers slapen niet. En vandaag zijn de afmetingen en vormen van structuren, de materialen waaruit de onderdelen zijn gemaakt, van fundamenteel belang.


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-2

Soorten douchebakken: algemene kenmerken en kenmerken

De douchebak-tray is de fundering waarop de gehele constructie is geïnstalleerd, daarom zijn de afmetingen en vorm van de douchebak wellicht het eerste waar de koper op let. En dit wordt niet bepaald door persoonlijke voorkeuren, maar door de bescheiden gebieden van de meeste badkamers.

Bij het kiezen van een pallet is het belangrijk om niet alleen te worden geleid door persoonlijke voorkeuren, maar ook door de technische kenmerken van de onderdelen (sommige modellen worden voltooid met speciale sifons van 10-20 cm hoog). De hoogte van de zijkanten van het product zijn onderverdeeld in:

  • douchebakken zijn laag - tot 5 cm Bij het installeren van dergelijke modellen moet er rekening mee worden gehouden dat een langzame ontlading leidt tot het verzamelen van water in de tank. En vaak spelen op de vloer kan leiden tot schade en overstromingen van buren. Als er vlakke douchebakken in de vloer zijn ingebouwd, zijn deze visueel praktisch onzichtbaar;
  • gemiddelde douchebak - tot 18 cm Voordeel - ouderen kunnen comfortabel waterbehandelingen nemen in de hutten, waar zich een douchebak met een zitje en een lage drempel bevindt;
  • diepe douchebakken - meer dan 18 cm. Dergelijke modellen kunnen de functies van een bad vervullen, dus deze hoogte van de douchecabine is handig voor het wassen van kleine kinderen en het wassen van dingen.

De meest voorkomende maten douchebakken zijn: vierkante douchebak (70x70 cm of 90X90 cm), rechthoekige douchebakken (met zijden van 50 cm tot 140 cm).

Ergonomie speelt ook een belangrijke rol bij de indeling van de badkamer. Meestal wordt de cabine in de hoek geïnstalleerd. Daarom is een halfronde douchebak met zijden van 90x90 cm heel gebruikelijk en zeer relevant voor kleine badkamers.

Als het oppervlak van de kamer erg klein is, is het rationeler om een ​​douchebak in de hoek te installeren. Eigenaars van uitgestrekte gebieden kunnen geen ruimte besparen en een niet-standaard vijfhoekige douchebak plaatsen.


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-6


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-7

Typen materialen: voor- en nadelen

Elke douchebak moet duurzaam zijn en goede isolerende eigenschappen hebben. Verplichte vereisten - hoogwaardige buitencoating en antislip binnenoppervlak. Fabrikanten bieden producten van verschillende materialen aan.

Acryl lade - een heel gebruikelijk model, waarvoor het net zorg. Het grote voordeel is een laag gewicht, wat belangrijk is tijdens reparaties, transport van het product. Douchebak heeft een dikte van ongeveer 5-7 mm. Versterkingstechnologie (metaal, glasvezel) wordt gebruikt om de sterkte te vergroten. De nadelen van plastic - beschadigen het oppervlak.

Metalen modellen (staal, gietijzer, roestvrij staal) zijn ook erg gewild. De redenen voor de populariteit van stalen modellen: lage kosten, duurzaamheid, krasbestendigheid, snelle opwarming van het product. Stalen tanks zijn uitgerust met frames met verstelbare poten. Hierdoor kan het product hoger worden geïnstalleerd en gemakkelijker toegang krijgen tot de sifon. Een klein minpuntje kan worden beschouwd als het geluid van water uit vallende stralen op geëmailleerde stalen oppervlakken.


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-8


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-9

Het heeft de voordelen en geëmailleerde gietijzeren douchebak: praktisch, uitstekende prestaties, duurzaamheid, duurzaamheid, eenvoudig onderhoud. Zoals elk ding heeft een gietijzeren douchebak echter nadelen. De meest elementaire is een aanzienlijk gewicht.

Speciale aandacht verdient een roestvrijstalen douchebak. Door uitzonderlijke prestaties (absorbeert geen vuil, kan het worden behandeld met speciale desinfecterende middelen). Een douchebak met een lage kelder wordt vaak geïnstalleerd in medische instellingen.

Houten douchebak is zeldzaam en is absoluut een van de belangrijkste decoraties van het interieur van de badkamer. Producten zijn gemaakt van thermowood, dus niet rotten, niet barsten, niet vervormen. Vanwege de speciale hittebehandeling, beginnen schimmel en schimmel niet in het hout. De maten van douchebakken zijn anders. De standaardparameters van frames zijn 70x70 cm of 70x90 cm, 90x90 cm. Afhankelijk van de wensen van de klant, kunt u een douchebak voor individuele formaten bestellen.


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-10


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-11

Steen douchebakken behoren tot de categorie luxe producten vanwege de hoge prijs. Een uitstekend alternatief voor het model natuursteen is een gegoten douchebak van marmer. De productietechnieken van een product zijn eenvoudig en maken het mogelijk om details van alle vormen, maten en tinten te ontvangen. De asymmetrische zwarte pallet ziet er erg stijlvol uit. Onderscheidende kenmerken van marmercapaciteit: milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, weerstand tegen beschadiging. Een belangrijk nadeel is het gewicht van de marmeren bak.

Als u in de badkamer de originele versie van de cabine wilt hebben, kunt u de douchebak op de tegel plaatsen. In dit geval worden de nuances van de installatie-installatie in rekening gebracht: de schuine vloer is voorzien van een speciaal afvoersysteem, bedekt met tegels. Een belangrijk voordeel is de mogelijkheid om tegels in elke kleur te kiezen (van wit tot zwart).


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-13


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-14

De juiste keuze: tips en trucs

Voordat u een douchebak kiest, moet u rekening houden met alle factoren: de grootte, vorm en het interieur van de badkamer, de locatie van rioolcommunicatie.

Hoe lager het frame van het model, hoe meer aandacht moet worden besteed aan de kwaliteit van de opstelling van drainagesystemen. De douchecabine met een hoge lade zal fans van schuimige waterprocedures behagen. In de badkamer van een oud woongebouw wordt het aanbevolen om douchecabines met een hoge basis te installeren om wateroverstroming te voorkomen. Omdat riolering snel de afvalwaterstroom niet aankan.


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-17


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-18

Subtiliteiten verzorgen oppervlakken van verschillende materialen

Als u wasmiddelen gebruikt die zijn ontworpen voor een bepaald type materiaal, zullen de producten gedurende lange tijd een nette en verzorgde uitstraling hebben:

  • Het acryloppervlak wordt gereinigd met vloeibare producten zonder schurende additieven. Het wordt niet aanbevolen om chloorhoudende verbindingen te gebruiken. Kleine krassen kunnen worden verwijderd door speciale pasta's te gebruiken. Na het douchen is het wenselijk om het oppervlak droog te vegen;
  • voor het wassen van marmerproducten worden zeepoplossingen of vloeibare producten die geen zuren / agressieve additieven bevatten gebruikt. Een keer per week is het raadzaam om het oppervlak te reinigen met een speciaal onderhoudsproduct voor het gieten van marmer. In contactplaatsen van de steen met metaal kunnen roestvlekken ontstaan. Om roest te verwijderen, gebruikt u een speciaal reinigingsmiddel voor natuursteen (de procedure wordt uitgevoerd in overeenstemming met de instructies op de verpakking). Schimmel en schimmel schoongemaakt met ammoniak;
  • vuil op houten oppervlakken kan niet lang achterblijven, anders kan het vlekken veroorzaken. Gebruik voor het wassen van producten geen schuurmiddelen.

De algemene regel voor alle pallets is om te voorkomen dat er zware, metalen voorwerpen op vallen.


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-19


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto-20


dushevoj-poddon-osobennosti-konstrukcii-21-foto.jpeg">

Pin
Send
Share
Send
Send