Thuis en stijl

Ontwerp woonkamer 2019: functionele kenmerken (23 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Elk gezin wil in een comfortabele sfeer zijn, gecreëerd door een doordachte ontwerpbeslissing. Allereerst gaat het om de woonkamer, die de gemeenschappelijke ruimte is van iedereen die in een huis of appartement woont. Het dient voor gezamenlijk tijdverdrijf, waar iedereen zoveel mogelijk kan ontspannen, positieve emoties opdoet, waar je vrienden en nabije kennissen kunt ontvangen.

Elk jaar veranderen trends in afwerkingsmaterialen, hun kleurnuances en de textuur van textiel en meubeldesign snel. Als u van plan bent om de woonkamer te renoveren en modern te maken, dan moet u rekening houden met alle richtingen die worden voorgeschreven door het ontwerp van de woonkamer 2019.


2019-214


2019-215

Algemene trends van modern design

Ontwerpers zijn dit jaar niet geneigd om radicale veranderingen in de stijlbeslissing van de woonkamer aan te bevelen. Zoals eerder, is de onwankelbare regel het respecteren van individualiteit, maximaal comfort en gezelligheid, evenals ruimtelijke vrijheid.

Vandaag zijn de eigenlijke muren met metselwerk, geschilderd in verschillende tonen met natuurlijke geurloze verf. Bijzonder indrukwekkend is de combinatie van bakstenen muren met fragmenten van houtbekleding.


2019-222


2019-223

In het kleurenschema van de muren zijn pasteltinten en wit nog steeds populair. Het dient als een ideaal decor voor decoratie. Lichte schaduwen van de muren vergroten de ruimte visueel en geven het een speciale lichtheid.

In de woonkamer met sneeuwwitte tinten van de muren, kunt u de nadruk leggen op één helder voorwerp, bijvoorbeeld een stoel. Deze techniek geeft het interieur een pit en doet het herleven.

Voor wandbekleding maakt het ontwerp van de woonkamer van 2019 gebruik van vele soorten modern behang. Vinyl, stof, bamboe, niet-geweven, op glasvezel gebaseerd en fotobehang zijn populair.


2019-225


2019-226

Eerder, in het tijdperk van een tekort, werden fotobehang gebruikt om de aandacht af te leiden van de magere inrichting van de kamer en er was geen specifieke keuze in de afbeeldingen, nu maakt de populariteit van fotobehang een nieuwe ronde. Tegenwoordig kunnen modevelden worden gekozen voor elke stijl van woonkamer in een harmonieuze combinatie met meubels. Een enorme selectie van dergelijke achtergronden stelt u in staat om dit te doen. Met de juiste selectie zien ze er spectaculair uit in zowel grote als kleine kamers.


2019-228


2019-229

Met behulp van fotobehang richt u zich meestal op één muur, van waaruit alle meubels en diverse accessoires worden geplaatst. Populair zijn afbeeldingen van natuurlijke en stedelijke landschappen, bloemen, ongebruikelijke patronen gecreëerd door de natuur.

Vinyl, non-woven en glasvezel-gebaseerde behang voor grote woonkamers kunnen worden geselecteerd met een patroon. Het wordt aanbevolen om ze met geselecteerde fragmenten op de muren te plakken.


2019-230


2019-231

Maar het zwaartepunt van het interieurontwerp van de woonkamer in 2019 ligt nog steeds op het vlak behang. Ze geven veel fantasie voor de ontwerper die de woonkamerruimte vult en zijn ideaal voor kleine kamers, om ze visueel te vergroten.

Met de juiste selectie van kleuren en texturen van behang, evenals hun juiste locatie op de muren, kunt u de ruimte visueel vergroten, het plafond verhogen en de woonkamer inrichten.

Dit jaar, met lage plafonds, is het noodzakelijk om de kroonluchters van een complexe meerlaagse constructie te verlaten. Ze overbelasten de woonkamerruimte.

Het interieur van 2019 biedt eenvoudige stijlvolle hanglampen voor het plafond. Kies in dit geval voor lokale verlichting lampen in dezelfde stijl.

Puntlampen die zijn ingebouwd in een verlaagd plafond van gipsplaat worden veel gebruikt. In dit geval kunt u het doen zonder hangende kroonluchters. Een plafond met meerdere niveaus met een elegant gevormde hangende kroonluchter is alleen toegestaan ​​in het geval van een hoog plafondniveau in de woonkamer.

Het plafond is dit jaar wit. Populair zijn ook grijstinten. Deze kleuren helpen om de ruimte visueel te vergroten en het niveau van het plafond te verhogen.

Om de woonkamer een aantrekkelijk uiterlijk te geven, moeten de lichte tinten van de muren en het plafond worden geslagen met heldere accessoires gemaakt van materialen die de zachte gloed van de lampen weerspiegelen. Hiervoor kunt u producten van koper of messing gebruiken, bijvoorbeeld kandelaars, bloempotten met vergulding, enz.


2019-241


2019-242

Als de kamer in grijstinten is gedecoreerd, moeten alle metalen interieuronderdelen ondoorzichtige zilvertinten hebben zonder een uitdagende verchroomde afwerking. Het ziet er goed uit een combinatie van items uit messing, koper of verzilverd oppervlak met houten interieurelementen.

Pin
Send
Share
Send
Send