Thuis en stijl

Meubellampen voor een lichte en gezellige woning (20 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Meubelarmaturen zijn een soort van puntverlichtingsarmaturen die worden gebruikt voor verlichting en voor het decoreren van appartementen. Miniatuur en gebruiksvriendelijk stellen u in staat om deze apparaten overal te gebruiken: aan de muur, in de deuropening, direct in het meubel, attributen zelf.


mebelnie-svetilniki-dlya-svetlogo-i-uyutnogo-doma-20-foto


mebelnie-svetilniki-dlya-svetlogo-i-uyutnogo-doma-20-foto-2

Waar worden de lampen gebruikt?

Als we de lampen uitsluitend beschouwen in termen van hoe gerechtvaardigd hun functionaliteit is, kunnen we gerust stellen dat verlichtingsapparatuur praktisch en nuttig zal zijn in de keuken, badkamer en gedeeltelijk in de donkere gang of gang. De rest van de meubellamp - het onderwerp van decor.


mebelnie-svetilniki-dlya-svetlogo-i-uyutnogo-doma-20-foto-5


mebelnie-svetilniki-dlya-svetlogo-i-uyutnogo-doma-20-foto-6

Ingebedde stijlarmaturen

Stilistisch kunnen lampen op voordelige wijze elk type interieur aanvullen. Misschien wel het belangrijkste verschil is dat in moderne interieurcomposities de overheadlichten niet kunnen worden verborgen, maar gepresenteerd als een belangrijk element van de compositie. Klassiek typisch land of etnisch accepteert de overvloed aan technische innovaties niet. Lampen in deze stijlen kunnen worden gebruikt, maar het is belangrijk om ze zorgvuldig te vermommen.

Klassieke, barokke, Victoriaanse stijl, Japanse, oosterse, Afrikaanse motieven kunnen meer gestructureerd en ongebruikelijk worden gemaakt met behulp van het tapvormige verlichtingstype. De verlichtingsapparaten zelf blijven onmerkbaar, maar de gloed past goed bij de situatie.

Land, Provence, Scandinavische stijl, interieurs, die de charme en het comfort van de Alpenhuizen weerspiegelen, en andere ecorichtlijnen accepteren de overvloed aan technologie niet. Maar de lichtstromen, op de juiste afstand van elkaar in de kamer, zullen zeer nuttig zijn.


mebelnie-svetilniki-dlya-svetlogo-i-uyutnogo-doma-20-foto-8


mebelnie-svetilniki-dlya-svetlogo-i-uyutnogo-doma-20-foto-9

In het interieur van hi-tech, modern, art-nouveau, pop art, postmodernisme, fusion is het toegestaan ​​om een ​​groot aantal verlichtingsarmaturen te gebruiken. Door de extra verlichting zal het huis comfortabeler worden. Zo zullen LED-lampen voor de keuken in minimalistische stijl bijna het hoofddecor zijn, waardoor een beknopt ontwerp completer en completer kan worden gemaakt.

Het ontwerp van miniatuur armaturen is uiterst eenvoudig. Het apparaat bestaat uit de lamp zelf, de draad, de behuizing en de schakelaar. Om de kracht van het licht te verbeteren, is het binnenoppervlak van het lichaam spiegelend reflecterend gemaakt. Een speciale rol wordt gespeeld door het type en type lama. Er zijn dergelijke opties:

  • Gloeilampen - goedkoop voor velen bekend. Insteeklamp moet op een grotere diepte van 70 mm en dieper worden geïnstalleerd. Tijdens bedrijf zijn dergelijke gloeilampen gevoelig voor snel verwarmen, wat niet altijd praktisch en veilig is;
  • Halogeenlampen zijn een goede optie voor langdurig gebruik (meer dan 4000 uur). Met een minimaal energieverbruik kunnen ze grote ruimtes helder verlichten. Voor kleine kamers (keuken, badkamer, smalle smalle gang), kan het halogeentype verlichting te helder zijn;
  • Lampen met fluorescerend licht onderscheiden zich door een lange levensduur (meer dan 6000 uur). De lichtstroom kan zowel koud als warm zijn. Echter, fans van dit soort verlichting zijn er weinig. De meesten beschouwen het licht dat wordt uitgestraald door fluorescentielampen, koud en levenloos, waardoor een "ziekenhuis" -omgeving ontstaat. Bovendien zijn chemische apparaten onstabiel. De lampen bevatten kwik en daarom beschikken ze op een speciale manier over de lampen.

Een andere opvatting die het vermelden waard is, zijn xenonlampen, apparaten die fel licht leveren. Ze worden niet warm, ze dienen lange tijd. Een dergelijke heldere gloed is echter alleen geschikt in grote appartementen met een stevig vierkant en hoge plafonds. In een klein appartement zal een insteeklamp met een xenonlamp te fel zijn.


mebelnie-svetilniki-dlya-svetlogo-i-uyutnogo-doma-20-foto-11


mebelnie-svetilniki-dlya-svetlogo-i-uyutnogo-doma-20-foto-12

De ideale optie

Tot op heden is LED het meest populaire type lampen voor verlichtingsapparaten in verschillende formaten. Ze bevatten geen potentieel onveilige componenten, ze voldoen aan alle normen en voorschriften.

Insteeklamp met led-lamp straalt een extreem comfortabele gloed uit, niet gevoelig voor verblinding, flikkert, straalt geen ultraviolet licht uit. Het enige nadeel is de hoge kosten van het product. Tijdens het gebruik rechtvaardigen de lampen hun hoge kosten echter volledig.


mebelnie-svetilniki-dlya-svetlogo-i-uyutnogo-doma-20-foto-13


mebelnie-svetilniki-dlya-svetlogo-i-uyutnogo-doma-20-foto-14

Soorten verlichting

Verzonken en bovenlichten voor meubelontwerpen zorgen ervoor dat u verschillende soorten verlichting kunt maken. Er zijn drie hoofdtypen:

acupressuur

De lichtstraal is niet verspreid, maar gericht op een specifiek punt. Meestal wordt een driehoekige of ronde lamp gebruikt om een ​​tafelblad, een aparte plank of werkoppervlak op een bord te verlichten.

accent

Gebruik hiervoor alleen insteekverlichting, waarmee ze spelen met de ruimte en objecten van het decor.


mebelnie-svetilniki-dlya-svetlogo-i-uyutnogo-doma-20-foto-15


mebelnie-svetilniki-dlya-svetlogo-i-uyutnogo-doma-20-foto-16

decoratief

Lampen hebben geen speciale functie, maar versieren alleen de ruimte. Vaak kiezen ontwerpers lampen met een bepaalde kleur. Gedimde of gedempte glow met ongebruikelijke tinten kunt u een romantische sfeer of een andere sfeer in het appartement te creëren.

Pin
Send
Share
Send
Send