Thuis en stijl

Metalen reling: alles over het ontwerp, de materialen en de installatiekenmerken

Pin
Send
Share
Send
Send


Verschillende soorten trappen worden zowel in privé-gebouwen als in administratieve gebouwen gebruikt. Het merendeel van de trappen, evenals balkons en loggia's om esthetiek te geven, ordelijkheid, het creëren van extreem veilige omstandigheden, beschermen de relingen. Heel vaak kan een eenvoudig trappenhek een bekwaam decor worden voor de hele kamer of de gevel van een huis met een balkon versieren.


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-2

Basis ontwerpelementen

Trapleuningen fungeren als hekken die een beschermende functie vervullen. De belangrijkste elementen van het ontwerp:

 • Balusters - steunen voor bevestiging aan de trap, vaak versierd met een decoratief element;
 • Leuningen - onderdelen van de structuur, die nodig zijn voor een comfortabele bediening, worden direct op de tussenbalusters geïnstalleerd;
 • Vullende hekken - de elementen waarmee de vrije ruimte tussen de balusters kan worden gesloten. Hierdoor wordt het maximale beveiligingsniveau geboden.

De vulling kan op zijn beurt klassiek zijn (balusters worden op een helling geplaatst of rechtopstaand) of op een meer originele manier worden gedecoreerd. Bijvoorbeeld vaak gebruikte bouten - horizontale stangen. Mooie leuningen met een massieve glazen vulling zien er bijzonder modern en elegant uit.

Tegenwoordig zijn materialen voor de fabricage van balustrades meer dan voldoende. Ze worden gebruikt als trendmatige eco-motieven (bijvoorbeeld een houten trap kan worden aangevuld met alle elementen van hetzelfde materiaal en slechts enkele gesmede elementen voor decoratie), en originele versies met een ultramodern concept (een overvloed aan metaal, plastic, glas).


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-5


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-6

De materiaalkeuze hangt af van de bedrijfsomstandigheden, het vereiste beveiligingsniveau, ontwerpdoelen en financiële mogelijkheden van de klant. Conventioneel kunt u verschillende van de meest populaire materialen selecteren:

 • Gietijzer is een veelgebruikt materiaal voor buitenafheiningen. Gietijzeren installaties met sierlijke leuningen langs bruggen, taluds, in privébezit om de sfeer van een rijk vintage design te verbeteren zien er indrukwekkend uit. De gietijzeren delen van het huis zien er te ruw en massaal uit en worden daarom zelden gebruikt;
 • Staal is een populair materiaal dat wordt gekenmerkt door onberispelijke prestaties. De reling van het metaal van een gepolijst type, evenals "roestvrij staal" staat bekend om zijn bijzondere slijtvastheid, praktische bruikbaarheid en onpretentie in de zorg. Het materiaal is goed zowel voor straatomheiningen, als voor de opstelling van ingesloten ruimten;
 • Aluminium is een flexibel en taai metaal dat niet bestand is tegen hoge belastingen. Het wordt niet op straat gebruikt, maar een trap met metalen reling in het huis of op het balkon is heel toepasselijk;
 • IJzer is een universele grondstof voor werk. Vaak gebruikt voor industriële doeleinden, en voor het huis. IJzer is echter moeilijk om mee te werken. Metalen balustrades voor trappen, balustrades en ijzeren hekken moeten zorgvuldig behandeld worden met corrosiewerende middelen, evenals normale kleuren;
 • Brons en messing vanwege bedrijfsmoeilijkheden en hoge kosten worden zelden gebruikt.

Metalen relingen worden aanbevolen vernikkeld of verchroomd om de actieve levensduur te verlengen. Om de galvanische bescherming niet te beschadigen, wordt de installatie vermeden door te lassen, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan de schroefdraadaansluitmethode.

Historische balusas zijn houten cijferspalen die de trapleuning ondersteunen. Hout wordt nog steeds beschouwd als een veelzijdig materiaal voor het maken van dergelijke elementen.

Hout leent zich goed voor elke behandeling, het is eenvoudig te versieren en in te richten op verschillende manieren. Smeedijzeren leuningen voor trappen in combinatie met houtachtige balusters zien er bijzonder elegant uit. Dit is de perfecte optie voor een klassiek landhuis.


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-9


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-10

De trapleuning en alle structurele elementen van hout passen goed in het interieur van het land, de Provence, ecostijl, etnische en oriëntaalse designsamenstellingen. De vorm van de balusters van hout kan zijn:

 • Cilindrisch (de gemakkelijkste optie);
 • Plat (voor laconieke interieurinstallaties);
 • Gesneden met sculpturale decoratie.

Hout is een prachtig, milieuvriendelijk materiaal dat goed past in elk interieur. Straathekken en balkonstructuren gemaakt van hout zijn niet gemaakt door absolute onpraktischheid.


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-11


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-12

Steen en glas

Metalen relingen worden vaak aangevuld met stenen spijlen. Het populairste materiaal is marmer. Het is betrouwbaar en duurzaam, ziet er bijzonder degelijk, respectabel en elegant uit. Volumineuze items worden niet gebruikt voor het maken van kleine trappen of miniatuurbalkons. Het materiaal is vrij duur en zou geschikt zijn om alleen in dure en ruime appartementen te kijken.


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-13


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-14

Een interessant alternatief voor marmerglans is de luchtigheid van glasconstructies. Balusters van glas, in de regel, gegoten. Artistieke elementen van kristalglas met spectaculaire modulaties en verlichting vormen een goede aanvulling op de reling van ferrometalen. Het veiligste materiaal is gelaagd silicaatglas, dat zeer moeilijk te breken is.

Voor massieve metalen reling (bijvoorbeeld gietijzer) geschikte balusters van beton. Velen beschouwen dit type ontwerp als een overblijfsel van het stalinistische rijk. Zware en een beetje ruwe constructie past echt niet in de sfeer van appartementen en huizen.

Betonproducten en metalen balustrades voor trappen zijn een goede oplossing voor het verfijnen van de achtertuin: voor tuinhallen, terrassen, barbecueplaatsen, voortuin en andere locaties die een duidelijk onderscheid vereisen. Beton- en gipsafscheidingen zijn te kwetsbaar. Ze zakken snel in onder invloed van temperatuurdalingen, langdurige neerslag en triviale mechanische schade.

metaal

Vaak balusters gemaakt van hetzelfde materiaal als de balustrade voor de trap: metaal of hout. Schermontwerpen zien er holistisch en organisch uit. Hout geeft een speciale schaduw van aristocratie en een licht vleugje oudheid. Maar metalen structuren kunnen modern en gestileerd worden gemaakt voor een specifiek historisch tijdperk.


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-17


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-18

Afhankelijk van de interieuroplossingen, de afmetingen van de ruimte en de functionele eigenschappen, worden verschillende legeringen gebruikt. Een breed scala van metalen balusters en vanuit het oogpunt van de methode van vervaardiging van deze producten. Metalen reling voor de veranda of een ander hekwerk kan worden aangevuld met tussenbalusters, die als volgt zijn vervaardigd:

 • teams;
 • Cast;
 • gelast;
 • Gecombineerd.

De productiemethode beïnvloedt rechtstreeks het gebruik van dergelijke structuren. Allereerst houden ze rekening met de algemene stijl en locatie waar dit type hekwerk zal worden gebruikt.


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-19


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-20

Belangrijke veiligheidsaspecten

Bij het kiezen van geschikte balustrades voor trappen van metaal of andere materialen voor een huis of appartement, is het belangrijk om eerst niet de esthetische kenmerken en betaalbaarheid te evalueren, maar de belangrijkste nuances van een veilige bediening. Twee punten om in gedachten te houden:

 1. De hoogte van de structuur moet minimaal 80 cm zijn, dit is ongeveer de lengte van de taille voor een gemiddelde volwassene. Een dergelijke hoogte wordt als extreem veilig en vrij esthetisch beschouwd;
 2. Het standaard aantal balusters moet gelijk zijn aan het totale aantal trappen op de trap. Dit is op voorwaarde dat er geen andere vulelementen worden geleverd en ook als de verticale staven niet te dun zijn.

De afstand tussen de palen mag niet meer dan 150 mm zijn. Dit is vooral belangrijk als er kinderen in het huis zijn. Onder hen zijn er velen die hun hoofd tussen de balusters willen steken.


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-21


perila-iz-metalla-vse-o-konstrukcii-materialah-i-osobennostyah-montazha-22

Installatie functies

Om de functionaliteit van de metalen leuning volledig te kunnen rechtvaardigen, is het noodzakelijk om alle regels met betrekking tot de installatie van de constructie strikt te volgen. Reling standaard ingesteld op de trap met meer dan drie stappen.

Pin
Send
Share
Send
Send