Thuis en stijl

Berging voor ski's: professioneel advies

Pin
Send
Share
Send
Send


Iedereen die minstens één keer in zijn leven op de ski's heeft gestaan, weet: plezier en veiligheid tijdens het skiën zijn grotendeels afhankelijk van hoe de inventaris thuis werd verzorgd, en vooral of de skiopslag in het warme seizoen goed was. In dit eenvoudige, maar verantwoorde bedrijf zijn er enkele nuances die heel belangrijk zijn om te weten om dure apparatuur niet te bederven.

Als u klaar bent met paardrijden, moet u de ski's naar een warme kamer brengen en droogwrijven met een zachte doek en ze vervolgens drogen, alleen uit de buurt van batterijen en andere verwarmingstoestellen - te veel warmte kan ze onherstelbaar beschadigen. Zet apparatuur sokken op, leg vervolgens een stok.


hranenie-lizh-soveti-professionalov.jpeg">


hranenie-lizh-soveti-professionalov-2

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bevestigingen goed vastzitten en niet roesten, en het canvas is volledig droog.

Gedroogde artikelen zijn verpakt in een hoes of gewikkeld in een dichte stof met een glijdend oppervlak binnenin, dan vastgebonden en op een droge plaats. Dezelfde regels stellen ons in staat ski-opslag het meest zacht te maken.

In tegenstelling tot het bekende spreekwoord in de zomer, moeten niet alleen sleeën, maar ook ski's worden voorbereid. Dit geldt echter voor alle wintersportuitrusting, die in de zomer met onjuiste opslag (bijvoorbeeld op het balkon) wordt bedreigd door vele negatieve factoren:

 • Neerslag en zelfs gewoon een hoge luchtvochtigheid kan roesten van de bevestigingen veroorzaken en tot afschilfering van het glijoppervlak leiden;
 • dagelijkse temperatuurschommelingen zijn uiterst schadelijk voor zelfs de plastic coating, om nog maar te zwijgen van hout;
 • intense zonnestraling beschadigt ook het materiaal en leidt tot uitdroging.

Natuurlijk is het noodzakelijk om de invloed van alle bovengenoemde factoren uit te sluiten, bijvoorbeeld, een rek voor het opslaan van ski's in een berging is handig. Aan het einde van het seizoen worden verschillende procedures aanbevolen:

 1. Behandel ski's met gewoon wasmiddel, veeg ze af met een servet gedrenkt in vloeibare ammoniak, en droog natuurlijk grondig - uit de buurt van verwarmingstoestellen. Hetzelfde moet gedaan worden met stokken.
 2. Veeg zorgvuldig, reinig en smeer de bevestigingen met speciaal vet om te beschermen tegen de gevolgen van de externe omgeving. Als er geen smering is - het maakt niet uit, gewone vaseline past.
 3. Inspecteer de ski's op microscheuren en spaanders en schuur de probleemzones lichtjes met schuurpapier en lak in twee of drie lagen.
 4. Bedek glijvlakken met een speciaal smeermiddel om de toegang tot het poreuze materiaal te blokkeren met stof en zuurstof: hout - met hars en plastic - met paraffine.
 5. Verpakt voor opslag en op een koele donkere plaats met een constante temperatuur en vochtigheid (opslagruimte, toilet), maar in geen geval op het balkon of de loggia.

Het is de moeite waard om op te merken dat verschillende skispullen anders zijn. Houten banden worden bijvoorbeeld op twee plaatsen aan elkaar vastgemaakt - bij de teen en bij de hiel - en in stutten gezet, en plastic wordt eenvoudig aan elkaar vastgemaakt en in een hoes met de stokken tegen de muur geplaatst. Maar de meest succesvolle optie zou de ski-opslagbeugel zijn, dan zal de apparatuur zich niet mengen in het dagelijks leven.

Eindelijk, zou u voor skischoenen moeten zorgen. De binnenschoen wordt eruit gehaald, zorgvuldig gewassen en te drogen gelegd, gevuld met verfrommeld papier of kranten. De buitenste schoen wordt zorgvuldig gereinigd van vuil, in het binnenste geplaatst, vooraf gevuld met schoon, droog papier en met knopen. In deze vorm kunnen schoenen worden opgeslagen tot het volgende seizoen.


hranenie-lizh-soveti-professionalov-4


hranenie-lizh-soveti-professionalov-5

Een goede opslag van een snowboard in de zomer betekent het volgen van een paar eenvoudige regels:

 • Aan het einde van elk seizoen moet je het bord aan de dienst geven, zodat de meesters het oppoetsen, randen en paraffine slijpen. Thuis is dit niet eenvoudig en de volgende winter hoef je niet na te denken over de staat van uitrusting.
 • Voordat de snowboard voor opslag wordt verpakt, wordt het snowboard afgewisseld met natte en droge vodden. Bevestigingsmiddelen bevestigen, verwijderen, reinigen en in een doos plaatsen, bouten smeren. Het bord kan echter worden opgeslagen en geassembleerd.
 • De kamer waarin het bord de hele zomer staat, moet droog en koel zijn, want snowboards, zoals ski's, verdragen geen vocht, direct zonlicht en hoge temperaturen, van waaruit de inventaris kan roesten, barsten en buigen.

Berg het snowboard op in een horizontale positie om vervorming te voorkomen. Naar beneden glijdend wordt het geplaatst op elk vlak oppervlak in het appartement (kast, plank, bed) of zorgvuldig opgehangen aan haken. Je moet andere dingen niet op het bord leggen, anders kan het geleidelijk verbreden; als het huis een opbergvak voor ski's heeft, moet je wat ruimte vrijmaken voor een snowboard.


hranenie-lizh-soveti-professionalov-3.jpeg">


hranenie-lizh-soveti-professionalov-7


hranenie-lizh-soveti-professionalov-8

Snowboardlaarzen worden zowel voor de zomer als voor ski's voorbereid: schoon, droog en vullen met papier, en vervolgens verpakt in een doos in gemonteerde toestand en op een droge, koele plaats geplaatst.

Door aan deze eenvoudige regels te voldoen, hoeft u zich aan het begin van de volgende winter geen zorgen te maken over de staat van uw snowboard en kunt u meteen uw favoriete extreme sport beoefenen.


hranenie-lizh-soveti-professionalov-4.jpeg">


hranenie-lizh-soveti-professionalov-9


hranenie-lizh-soveti-professionalov-10

Pin
Send
Share
Send
Send