Thuis en stijl

Originele vaasdecor: nieuwe ideeën (23 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Gebruikmakend van de eenvoudige middelen binnen handbereik, kunt u een trendy aandacht trekkende element van het interieur van een eenvoudige en onopvallende glazen vaas. Het belangrijkste in dit geval is om precies te bedenken wat er precies nieuw in huis moet zijn en welke materialen te gebruiken, zodat het een aanvulling wordt.


originalnij-dekor-vazi-novie-idei-23-foto


originalnij-dekor-vazi-novie-idei-23-foto-2

De vaas vullen

Een van de gemakkelijkste manieren om gemakkelijk en snel een vaas met je eigen handen te maken, is het te vullen met deeltjes van verschillende kleur en grootte. Als het belangrijkste materiaal in dit geval zijn verschillende soorten granen geschikt: boekweit, rijst of gierst. Om dit te doen, giet de korrels op een plat oppervlak, bescherm het met tafelzeil of ander materiaal en bedek de korrels volledig met verschillende kleuren.

Acrylverf is het meest geschikt voor het kleuren van granen. Het is ook mogelijk om verf op verschillende manieren aan te brengen, maar het handigste en snelste is om een ​​conventionele spons te gebruiken. Natuurlijk wordt ook het volledige materiaal dat het oppervlak beschermt overschilderd, maar u kunt er zeker van zijn dat de korrels volledig bedekt zijn met verf.

Nadat alle granen zijn gedroogd, is het noodzakelijk om een ​​glas of een ander object te installeren dat de rol van een vat zal spelen voor water dat nodig is om de versheid van bloemen in een glazen transparante vaas te behouden. Inderdaad, afgezien van het feit dat een vaas een voorwerp is dat een interieur siert, is het hoofddoel ervan een plek te organiseren voor bloemen en andere vegetatie. In dit geval wordt het decor van de vaas gevuld met lagen croupe van verschillende kleuren in de opening tussen het binnenoppervlak van de wand van de vaas en het buitenoppervlak van de wand van het glas.

Als het vullen van de vaas niet genoeg is, dan kan het verder worden versierd met andere materialen:

  • kant;
  • kralen of kralen;
  • schelpen.

Om een ​​aantrekkelijker uiterlijk te garanderen, kunnen alle gelijmde materialen extra worden gecoat met blanke lak. Dus dit decor krijgt de extra glans die inherent is aan een gewoon helder glas. Interessante hack klaar.

Dit idee van een vaasdecor bevat enkele zeer eenvoudige opties en methoden. Een perfect voorbeeld is de decoratie met grove draad - touw. Om een ​​interessant ding met je eigen handen te maken, heb je de vaas zelf, een touwtje en PVA-lijm nodig. Allereerst is het nodig om het hele oppervlak van de vaas met lijm te lijmen en deze vervolgens met een draad te wikkelen, waarbij deze continu van boven naar beneden of omgekeerd van onder naar boven beweegt. Daarna moet de vaas goed drogen en kan deze worden gebruikt.


originalnij-dekor-vazi-novie-idei-23-foto-7


originalnij-dekor-vazi-novie-idei-23-foto-8

Hetzelfde kan worden gedaan met andere materialen, zoals stof of papier. Bovendien, als we textiel als het belangrijkste decoratiemateriaal beschouwen, is het noodzakelijk om een ​​dergelijke look te kiezen, zodat na het uitdrogen van de lijm tussen de stof en het glas er geen lelijke sporen of vlekken op de stof zijn. Een zeer succesvolle optie in dit geval kan het gebruik voor het verlijmen van guipure worden genoemd. Het eindresultaat zal een zeer zachte en elegante uitstraling hebben en zal ongetwijfeld de ogen van een bijzonder mooie helft van de mensheid verrukken.


originalnij-dekor-vazi-novie-idei-23-foto-9


originalnij-dekor-vazi-novie-idei-23-foto-3.jpeg">

Als u een vaas in de decoupagetechniek wilt versieren, kunt u een gewoon vel papier gebruiken waarop een bepaald patroon of ornament is aangebracht.

Om een ​​dergelijke decoratie op een vaas te lijmen, kunt u gewone PVA-lijm gebruiken. Nadat het gelijmde papier droogt, moet het overschilderd worden met een kleurloze lak. Alleen op deze manier kan een materiaal met lage sterkte worden beschermd tegen mechanische schade en het uiterlijk van een mooie vaas lang behouden.


originalnij-dekor-vazi-novie-idei-23-foto-10


originalnij-dekor-vazi-novie-idei-23-foto-11

Polymeer klei decor

Meer tijdrovend, maar tegelijkertijd nobeler en interessanter is het decor van een vaas met polymeerklei. Zoals duidelijk is uit de naam, wordt deze versiering uitgevoerd met behulp van een materiaal zoals polymeerklei, dat een plastische massa is, qua uiterlijk en aanvoelen lijkt op gewone klei.

De duurzaamheid van een dergelijk product wordt verzekerd door het feit dat polymeerklei bij een temperatuur van meer dan 100 graden stevig wordt, omdat alle weekmakers die voor flexibiliteit zorgen, vervluchtigen. Om deze operatie thuis te kunnen doen, hoeft u alleen maar de afgewerkte vaas in de oven te drogen.


originalnij-dekor-vazi-novie-idei-23-foto-4.jpeg">


originalnij-dekor-vazi-novie-idei-23-foto-14

Andere decormethoden

Als het interieur van de kamer in een klassieke of romantische stijl is gemaakt, kunt u het, om het in te richten, gebruiken om een ​​vaas met bloemen te decoreren. Hiervoor kunt u de gebruikelijke kunstbloemen gebruiken die met vloeibare nagels of andere geschikte lijm op het glas zijn geplakt. Als je bij het inrichten van een vaas je talent als kunstenaar wilt laten zien, dan is tekenen op glas met contour, acryl of glas-in-lood verven zeer geschikt. Ook zeer indrukwekkende blikken tekeningen, aangevuld met glitters.


originalnij-dekor-vazi-novie-idei-23-foto-15


originalnij-dekor-vazi-novie-idei-23-foto-16

De basisregels voor kwaliteitsinrichting

Opdat het decor dat op de vaas is gemaakt een lust is voor het oog, viel er gedurende lange tijd niets weg van het oppervlak dat werd versierd of afgepeld, maar er moeten enkele regels worden onthouden. De belangrijkste daarvan is het gebruik van een speciale ontvetter voor het decoreren. In dit geval heeft de lijm een ​​goede hechting met een absoluut glad oppervlak en zelfs met een onbedoelde mechanische impact zal er geen bloem of draad van de vaas loskomen.

Pin
Send
Share
Send
Send