Thuis en stijl

Onafhankelijke decorkast: de basisprincipes (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Hier is een saaie kledingkast thuis. En al lang bestaand. Het is triest voor je dat hij niet meer zo knap is als hij tevoren was, en voor de kast om dezelfde reden. Dus je moet het decor van de kast met je eigen handen maken! Het is alleen nodig om het idee te bepalen en het proces zal onmiddellijk worden uitgesteld.


samostoyatelnij-dekor-shkafa-osnovnie-principi-21-foto


samostoyatelnij-dekor-shkafa-osnovnie-principi-21-foto-2

Kies een optie

Natuurlijk is het belangrijk dat de toekomstige garderobe is ingericht in de algemene stijl van de kamer. Het is misschien een helder accent, maar moet nog steeds niet opvallen in de algemene indruk van de ruimte. Als de hele kamer in retro-stijl is ingericht, moet je de inrichting van de oude kast niet in het hightech kleurenschema doen.

  • Paints. De gemakkelijkste optie. Maar hij is helemaal niet saai! Herschilderde garderobe kan ongelooflijk interessant lijken.
  • De inrichting van de kast is behang. Een zeer betaalbare manier om elk meubelstuk radicaal te transformeren. Bovendien zullen de kamer en het meubilair echt in dezelfde stijl zijn.
  • Gebruik zelfklevende films. Dergelijke films versieren meubels lang, zodat ongewone en mooie opties vaker voorkomen. Het is mogelijk om iets op te halen voor het interieur van de hele kamer.
  • Decoupage. Deze optie heeft veel veroverd, omdat het echt geweldige dingen maakt met meubels! Met decoupage wordt elke garderobe een apart stuk ontwerp.
  • Bulkpleister. Elementen van modelleren kunnen zelfs de meest saaie garderobe verrassend transformeren. En als ze worden benadrukt met vergulding of een andere verf, dan worden de meubels onmiddellijk veredeld en glanzen ze in een nieuwe kleur.

Niemand verbiedt het combineren van verschillende soorten decoratie met elkaar. Gips en decoupage worden vaak samen gebruikt, behang en schilderkunstige elementen zien er harmonieus uit. Alleen zelfklevende folie wordt meestal als een op zichzelf staand decor gebruikt.


samostoyatelnij-dekor-shkafa-osnovnie-principi-21-foto-5


samostoyatelnij-dekor-shkafa-osnovnie-principi-21-foto-6

Met de borstel in de hand

Decor kabinet kleuren - een van de meest eenvoudige. Zelfs een eenkleurige kledingkast ziet er al helemaal anders uit. Het is het beste om verf op waterbasis of acryl te gebruiken. Een wateremulsie is voordeliger voor gebruik op grote oppervlakken, bijvoorbeeld voor een gevel van een kast, maar het is handiger om acryl werk te doen aan "sieraden" werk.


samostoyatelnij-dekor-shkafa-osnovnie-principi-21-foto-8


samostoyatelnij-dekor-shkafa-osnovnie-principi-21-foto-9

Waterige emulsie- en acrylverf zijn vrijwel reukloos. Je kunt de meubels dus thuis schilderen. Plaats echter een film of papier onder de kast om de vloer niet te bevlekken. Het is niet nodig om het afgewerkte decor te bedekken met eventuele vernissen. Beide verven zijn zeer resistent.

Nog een vrij eenvoudige versie van de decoratie van de kast. Bovendien, omdat het meubilair zo onopvallend mogelijk kan worden gedaan, of er een accent op kan creëren. En iedereen heeft behangresten, dus zelfs kopen heeft niets nodig.

Elegante combinaties van verschillende achtergronden. Er zijn bijna onbeperkte ideeën voor het versieren van kasten met dit materiaal. De muren kunnen worden bedekt met wat behang en de deuren - met anderen. Kan worden gecombineerd met verf om een ​​uniforme basiskleur te creëren.

De inrichting van de kast biedt nog meer mogelijkheden. Op de gevel kunt u heldere achtergronden plakken met een prachtig landschap, een uitzicht op de stad of zelfs een stukje ruimte. Met dergelijke kastpanelen vergelijkt niets.


samostoyatelnij-dekor-shkafa-osnovnie-principi-21-foto-13


samostoyatelnij-dekor-shkafa-osnovnie-principi-21-foto-14


samostoyatelnij-dekor-shkafa-osnovnie-principi-21-foto-15

Film-transfiguratie

Het voordeel van de film is dat deze eenvoudig te plakken is en gemakkelijk te reinigen is. Dit is een van de weinige materialen die de oude Sovjet gelakte kasten bewaart. Hun vernis is erg moeilijk te verwijderen, wat de decoratie-opties enorm beperkt.

De meest ongelooflijke transformatie van de oude garderobe met je eigen handen - dit is decoupage. Met deze methode kun je alles doen. De kast kan worden verjongd of kunstmatig verouderd, goud toevoegen, vintage tekeningen en zelfs foto's.

Met gips kunt u elke oppervlaktestructuur maken. Het kunnen alleen enkele hoekige elementen zijn zoals een contourornament of het gehele oppervlak heeft een reliëfpatroon. Voor dergelijk werk heeft u allerlei stempels en stencils nodig.

Pin
Send
Share
Send
Send