Thuis en stijl

Hoe bedlinnen kiezen: professioneel advies

Pin
Send
Share
Send
Send


De vraag hoe bedlinnen voor het huis moet worden gekozen, wordt aan elke gastvrouw gegeven. Op de consumentenmarkt is de keuze van linnen enorm. De gastvrouw zou graag zien dat deze zou voldoen aan dergelijke basisvereisten als kwaliteit, comfort en redelijke kosten. Om niet te struikelen over producten van slechte kwaliteit, wordt aanbevolen om te luisteren naar nuttige aanbevelingen.


kak-vibrat-postelnoe-bele-sovetuyut-professionali


kak-vibrat-postelnoe-bele-sovetuyut-professionali-2

De kwaliteit van de slaap hangt rechtstreeks af van wat u slaapt. We brengen ongeveer een derde van ons leven in bed door. Daarom moet de slaap op een hoog kwaliteitsniveau worden georganiseerd. Hoe beddengoed kiezen? Overweeg nuttige tips die je vertellen hoe je het beste ondergoed voor het huis kunt kiezen.

Welke stof kiezen voor beddengoed? De keuze van de stof hangt af van uw individuele voorkeuren. Als u allergisch bent voor synthetische vezels, mag deze stof niet worden gekocht.

Natuurlijke stof - de perfecte oplossing voor linnen. Het kan vlas, bamboe, katoen, zijde zijn. Afhankelijk van de eigenschappen van het weef- en dichtheidsniveau, vloeien stoffen zoals calico, chintz, satijn en vele andere uit. Natuurlijke stoffen zullen meer kosten dan kunstmatige materialen.

Het is noodzakelijk dat goed beddengoed vocht binnenlaat en "ademt". Het is wenselijk dat op zijn minst een laken en een kussensloop natuurlijk waren.


kak-vibrat-postelnoe-bele-sovetuyut-professionali.jpeg">


kak-vibrat-postelnoe-bele-sovetuyut-professionali-5

Als u een materiaal met heldere kleuren kiest, moet de kwaliteit van de gebruikte kleurstof op een hoog niveau zijn.

De keuze van de materiaaldichtheid

Eén vierkante centimeter stof moet een bepaald aantal draden hebben. Hoe harder de stof voor het strooien, hoe hoger het niveau van de sterkte. De meest goedkope weefseldichtheid van 20-40 draden per vierkante centimeter. 50-90 - het gemiddelde niveau van dichtheid. Het hoogste niveau van dichtheid is 90-280 draden per vierkante centimeter. Stoffen zoals batiste en vlas onderscheiden zich door een minimale dichtheid. Zijde en katoen worden gekenmerkt door een hoge dichtheid.

Goede keuze van grootte

Het moet voldoen aan de parameters van het menselijk lichaam en bed. U kunt zich concentreren op de standaard Russische bedmaten. Er zijn verschillende maten. Wijs enkel-, anderhalf-, tweepersoons-, kinderlinnen, setsfamilie en met euro een laken toe. Er moet worden aangenomen dat verschillende fabrikantenmaten verschillend kunnen zijn.

Als het linnen van hoge kwaliteit is, wordt het gestikt met een speciale bedzoom. U kunt de kwaliteit van de naad controleren door het materiaal van de verkeerde kant te bekijken. Draden van het materiaal moeten betrouwbaar zijn en afgestemd op de toon van het materiaal.

Kies een kleurset

Om dit te doen moet je beslissen over de kleuren. Het is belangrijk dat de kit aansluit op het algehele ontwerpidee.

Als u een zakenman bent, is het beter om te kiezen voor strikte of pastelkleuren. Vrolijke, eigenzinnige en energieke slaapkamereigenaar is het beter om heldere en rijke kleuren te kiezen. De romantische aard zal van de overvloed van ryushes, de bogen houden, zal gevoelige schaduwen aantrekken. Als je een rustig en evenwichtig karakter hebt, dan zul je plantaardige en bloemenprints leuk vinden.

Kwaliteit van het materiaal

Wat voor soort materiaal van lage kwaliteit? Inspecteer de producten zorgvuldig van alle kanten. Als de nieuwe set naar verf ruikt en een uitgesproken chemische geur heeft, moet de aankoop worden opgegeven. Als de geur van de kleurstof te sterk is, duidt dit op een lage productkwaliteit. Zwaar wasgoed van slechte kwaliteit valt te veel uit als het wordt gewassen.

De kleuren aan de voor- en achterkant moeten uniform zijn. Stabiel materiaal kan gemakkelijk worden gewassen op een temperatuur van 60 graden.

Kwaliteit van de verpakking

Betrouwbare fabrikanten moeten niet besparen op verpakkingen. Het moet van hoge kwaliteit en betrouwbaar zijn.

Het materiaal kiezen voor bedlinnen

Hoe beddengoed kiezen afhankelijk van het materiaal? De materiaaleigenschappen van bedlinnen zijn afhankelijk van verschillende criteria: samenstelling, dichtheid, wijze van weven. Welke stof kiezen voor beddengoed?


kak-vibrat-postelnoe-bele-sovetuyut-professionali-8


kak-vibrat-postelnoe-bele-sovetuyut-professionali-9

Vlas is het oudste en meest bewezen materiaal voor een lange periode van tijd. Het wordt gekenmerkt door duurzaamheid, slijtvastheid en weerstand tegen vervorming. Deze stof absorbeert vocht goed en geleidt de warmte goed. Het is comfortabel om op elk moment van het jaar op linnen materiaal te slapen. Dit materiaal is niet bang voor pathogene bacteriën.

Op een natuurlijke manier geproduceerde vlas. In dit proces worden geen pesticiden gebruikt. Vlas is dus een milieuvriendelijk materiaal. Het heeft een gladde textuur die vuil afstoot. Daarom wast u linnen veel minder vaak dan andere materialen. 100% linnenstof is snel gerimpeld en moeilijk te strijken.

Calico is de meest populaire versie van katoenen stof voor bedlinnen. Dit materiaal kan een geweldige oplossing zijn voor dagelijks gebruik. De prijs is acceptabel en het kleurengamma wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan keuzes. De prestaties van het materiaal zijn van een hoog kwaliteitsniveau. De stof kan gemakkelijk een groot aantal wasbeurten overleven. De standaard dichtheid van dit materiaal is 145 g / m2.

Sateen - katoenmateriaal, dat wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een speciaal dubbel weefsel van gedraaide draden. Dankzij deze productiemethode onderscheidt het materiaal zich door de gladheid, het schitterende oppervlak en de hoge sterkte. Het kleurenpalet van het materiaal is gevarieerd.


kak-vibrat-postelnoe-bele-sovetuyut-professionali-10


kak-vibrat-postelnoe-bele-sovetuyut-professionali-11

Soorten satinet zijn anders. Het kan satijn jacquard, coupon of mako-satijn zijn. Satijn-jacquard onderscheidt zich door een complexe en dichte vervlechting van vezels. Als resultaat van deze verweving ontstaat een indrukwekkend patroon. Deze bedlinnenversie ziet er luxueus en pakkend uit. Hij wordt vaak gekozen als een geschenk. Couponsatijn onderscheidt zich door een verscheidenheid aan patronen. Mako-satijn is gemaakt van Egyptisch katoen. Het is duurzaam en behoudt zijn vorm perfect. Verschilt zachtheid en zijdezachtheid en is ook gemakkelijk afwasbaar.

Polyester beddengoed is geschikt voor mensen die geen allergische reactie hebben. Dit materiaal heeft veel voordelen. Het is gemakkelijk om te wassen en te strijken. Synthetische materialen worden vaak afgevoerd. Betaal op het moment dat u het materiaal koopt.

Een zeer zachte en natuurlijke stof is bamboe. Het is duurzaam, duurzaam en aangenaam om aan te raken. De kosten van dit materiaal zijn acceptabel.

De platbindingstof is popeline. Het heeft een klein dwarse litteken, dat is gevormd als gevolg van een combinatie van dikke en dunne draden. Dit materiaal wordt als compact en duurzaam beschouwd. De textuur is zacht en heeft een nobele glans. Dit product is gemakkelijk te onderhouden en hoeft niet te worden gestreken.


kak-vibrat-postelnoe-bele-sovetuyut-professionali-12


kak-vibrat-postelnoe-bele-sovetuyut-professionali-13

Zijde is het duurste materiaal. Het is vrij zeldzaam in de etalages. Dit materiaal heeft een hoge kwaliteit en duurzaamheid. Moeilijkheden bij het kopen van een set van dit materiaal zullen niet ontstaan. Zijde heeft de eigenschap van thermoregulatie en kan het verouderingsproces van de huid vertragen.

Waanzinnig mooi en aangenaam om aan te raken is zo'n stof als de cambric. Dit materiaal kan enigszins transparant en enigszins vloeiend zijn. De prestaties van het materiaal zijn laag. De aanzienlijke prijs van een set cambric wordt verklaard door uitstekende esthetische gegevens.

Hoe babybeddegoed kiezen?

Stof voor babykleding moet zacht zijn, een hoge dichtheid hebben en geen allergieën veroorzaken. Dergelijke materialen omvatten calico, katoen, interlock, flanel. Maak van de flanel vooral kinderbedden voor het kleinst. Dit katoenen materiaal heeft een hoge mate van zachtheid. Het is warm en gezellig, niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Kwaliteit flanellen ondergoed heeft een dichtheid van 170 tot 257 g / m2. Het is noodzakelijk om een ​​set te selecteren afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Hoe de kleur van beddengoed te kiezen?

Als de kleur van de set correct is gekozen, kunt u een aura van prachtige stemming in de slaapkamer creëren. Goed geselecteerde kleuren vullen de kamer met comfort en harmonie.

Pin
Send
Share
Send
Send